Eskişehir’de katliam tepkisi!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir’de katliam tepkisi!
A
a

Konya Şehir Hastanesinde görev yaptığı esnada hasta yakını tarafından öldürülen Ekrem Karakaya için Eskişehirli hekimler birlik oldu. Yaşanan cinayete tepki gösteren hekimler, “Sorumlulardan hesap soracağız” dedi.

Sütiş Eskişehir
Tüm yurtta hekimler meslektaşlarına karşı yapılan saldırıyı kınamak için sokaklara indi. Eskişehir’de Eskişehir Bilecik Tabip Odaları Birliği öncülüğünde, Sağlık Emekçileri Sendikası, Hekim-Sen, Hekim Birliği Sendikası üyesi sağlıkçılar Doktorlar caddesinde bir araya gelerek doktor cinayetine tepki gösterdi. Sağlıkçılar Şair Fuzuli Caddesi üzerinden yürüyerek alkışlı protesto ile Eskişehir Sağlık Müdürlüğünün önüne geldi. Sağlıkçılara CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, İyi Parti Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu da destek verdi. Burada tüm hekimler adına açıklama yapan Eskişehir Bilecik Tabip Odası Başkanı Muharrem Şenel ‘sorumlulardan hesap soracağız’ diyerek, tepki amaçlı iki gün süreyle iş bıraktıklarını duyurdu. Şenel, “Sağlık Bakanı başta olmak üzere sorumluluğunu yerine getirmeyen yetkililer derhal istifa etmelidir. Bizler bu konuda, yaşam hakkımız ve güvenli çalışma koşulları için, gücümüzü; her yerde, her koşulda, hep birlikte göstermeye hazır olduğumuzu bir kere daha belirtiyoruz. Bu çerçevede bugün ve yarın ülke genelinde iş bırakıyoruz! Dr. Ekrem Karakaya’nın ailesine ve tüm sevenlerine taziyelerimizi iletiyoruz. Şiddet karşısındaki taleplerimize kulak tıkayanlardan, söylemleri ve politikalarıyla şiddeti teşvik edenlerden mücadelemizi yükselterek hesap soracağımızı bir kez daha ifade ediyoruz” dedi. Açıklamanın ardından Sağlık İl Müdürlüğünün önüne siyah çelenk bırakıldı.
Konya’da Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ekrem Karakaya’nın görevi başında katledilmesine tepki gösteren sağlık çalışanları, Şehir Hastanesi önünde bir araya gelerek “Kaç canımız daha yitecek?” diye sordu. Açıklamanın ardından sağlıkçılar Atatürk büstü önüne ‘Ölüyoruz’ yazılı çelenk bıraktı.
Sağlık çalışanları, Şehir Hastanesi önünde Konya’da Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ekrem Karakaya’nın katledilmesiyle ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklamaya ölen doktorları temsilen yerde yatarak katılan sağlıkçılar da eşlik etti.  Sağlık Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, “Sürekli uyarılarımıza, tedbir çağrılarımıza rağmen maalesef dün Konya’da bir defa daha korktuğumuz başımıza geldi. Hayatının baharında caninin kurşunlarına hedef olan Uzm. Dr. Ekrem Karakaya, görevi başında, yeni çalışmaya başladığı hastanede katledildi. Katliam aleti ise bir silah. Tablonun vahametini düşünebiliyor musunuz?” ifadelerini kullandı. Sağlık emekçilerinin laf değil icraat beklediğini ifade eden ve Türkiye genelinde iş bıraktıklarını duyuran Köksal, “Başka Ekrem Hocalar ölmesin istiyoruz. Başka canlar yanmasın istiyoruz. İşimizi korkmadan, emniyet içinde yapmak istiyoruz. Tüm vatandaşlarımızı bu konuda bize destek olmaya davet ediyoruz. Ve herkese de sağlık çalışanlarının bu ülkenin hayat sigortası olduğunu buradan bir daha hatırlatıyoruz. Şehit doktorumuza Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve sağlık camiamıza sabır diliyoruz. Başımız sağ olsun” ifadelerini kullandı. Açıklamanın ardından Atatürk büstü önüne üzerinde ‘Ölüyoruz’ yazılı çelenk bırakıldı.

ON BİNLER UĞURLADI
Konya'da görev yaptığı hastanede uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden kardiyoloji uzmanı Dr. Ekrem Karakaya'nın cenazesi memleketi Kayseri'nin Develi ilçesinde toprağa verildi. Cenaze törenine on binlerce kişi katılırken, göz yaşları sel oldu.

GEREKLİ TEDBİRLER ALINMALI
Milliyetçi Hareket Partisi Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, Konya Şehir Hastanesi’nde Doktor Ekrem Karakaya’nın görevi başında silahla vurularak öldürülmesinin ardından olaya ilişkin açıklamalarda bulundu.
Açıklamasına “Konya Şehir Hastanesi’nde görevi başında uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Uzm. Dr. Ekrem Karakaya’ya Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dilerim.” ifadeleri ile başlayan Milletvekili Sazak, “Doktorlarımızın şifa dağıtırken hastasını düşünmeden önce kendi can güvenliklerini düşündürtecek hale getirilmiş olması hekimlerimizin hayati ve mesleki motivasyonlarını engellemektedir. Hekimin sağlıklı ve güvenli olmadığı yerde hastanın da şifa arayışına cevap bulunamayacaktır. Bir an önce gerekli tedbirler alınmalı, milletimize yakışır bir şekilde hasta-hekim ilişkileri düzenlenmelidir” dedi. “Hekimlerimizin yaslarını ve hak arayışlarını sonuna kadar destekliyor, görev şehidi doktorumuz Ekrem Karakaya’ya Allah’tan rahmet diliyoruz” diyerek doktorların haklı arayışlarını destekleyen MHP’li Sazak, İstanbul’da Çapa Tıp Fakültesi’ndeki protestolar ile ilgili Türk Tabipler Birliği’nin provoke edici paylaşımlarına ise “TTB’nin kirli yönetim ve kadrolarının hekimlerin haklı arayışlarına, kendi pisliklerini karıştırarak hekimlerimize zarar verdiklerini görüyoruz. Onların arayacakları ve bulacakları hak ancak Kandil ve şer kuruluşlarındadır. Necip Türk milleti TTB’ye değil, vatansever Türk hekimlerine emanettir.” sözleri ile sert tepki gösterdi.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi