Eskişehir'de Kalabak bekleyişi sürüyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de Kalabak bekleyişi sürüyor
A
a

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne (ESKİ) bağlı ‘Kalabak’ suyunda yaşanan sıkıntı sürerken, vatandaşların kavurucu sıcakta bir damacana su almak için bekleyişi sürüyor

Sütiş Eskişehir
Eskişehir haberi: Eskişehir’de Büyükşehir Belediyesi tarafından dolumu yapılan ‘Kalabak’ içme suyunda yaşanan sıkıntı her geçen gün büyüyor. Tatilden dönen Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'in isteği üzerine ESKİ Genel Müdürü Suat Balcı’nın istifasının ardından konuyla ilgili beklenen açıklama henüz yapılmadı. Mahallelerde susuz kalan vatandaşlar ellerindeki damacanalarla dolum tesisinin önüne gelmeye devam ediyor. Kavurucu sıcakta metrelerce uzayan kuyrukta su almak için adeta birbiri ile yarışan vatandaşlar bu çilenin Eskişehir’e yakışmadığını belirtiyor. Her geçen gün uzayan kuyruğun ne zaman son bulacağı merak ediliyor.

DOĞRU DEĞİL

Su almak için gelen vatandaşlardan Cihan Çandalgir, “Günlerdir suyumuz yok. Su kuyruğuna girdik. Yine susuz kalmıyoruz burada hallediyorlar” diye konuştu. İnsanların bu şekilde zor durumda bırakılmasının doğru olmadığını söyleyen Hacı Kılınç, “Eskişehir’de susuzluk çekiyoruz. Ben 5 gündür su alamıyorum. Arabayla geldim bugün. Alabilirsek su alacağız. Yönetimin hatası bu. Böyle bir şey yapılmaması lazım. Bu kadar insanı zor durumda bırakmak doğru değil” ifadelerini kullandı.

BAZI MAHALLERE DAĞITIM ARACI ULAŞTI
Bir süredir Eskişehir’de yaşanan Kalabak Suyu sıkıntısı sebebiyle mağdur olan Yıldıztepe Mahallesi vatandaşları, dün sokağa gelen su dağıtım aracından su alabildi.
HABER MERKEZİ
Bir süredir Eskişehir’de yaşanan Kalabak Suyu sıkıntısı sebebiyle mahallelere su dağıtım araçları gitmiyordu. Damacana sorunu sebebiyle askıya alınan su dağıtımı, yavaş yavaş çözülmeye başladı. Yıldıztepe Mahallesine gelen Kalabak Suyu dağıtım aracını gören vatandaşlar, günlerdir su beklediklerini ve sorunun çözüme kavuşmasını istediklerini söyledi. Kapılarının önünde su dağıtım aracını bekleyen vatandaşlar, ellerindeki tüm damacanaları verip Kalabak Suyu aldı.

BOZKURT’TAN SU ÖNERİSİ

İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, Kalabak su dağıtımında yaşanan sıkıntının çözümü için deponun yakınında kurulacak çeşmeler ile vatandaşlara bir süreliğine ücretsiz dolum sağlanmasını ve suyun dışarıya satışı yapılan 8 litrelik pet şişeler ile halka ulaştırılmasını önerdi.
İHLAS HABER AJANSI
Eskişehir’de Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) tarafından dağıtımı yapılan ünlü Kalabak suyunda yaşanan sıkıntı sürerken, İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, yaşanan dağıtım probleminin önüne geçmek için önerilerde bulundu. Vatandaşlara su dağıtımı için ESKİ Genel Müdürlüğünün dışarıya satış yaptığı 8 litrelik pet şişelerin kullanılmasını öneren Bozkurt, bunun yanında sorun çözülünceye kadar Kalabak su deposunun çevresine kurulacak çeşmelerden ücretsiz su dağıtımını tavsiye etti. Bozkurt, “İnönü ilçesindeki çeşme sularıyla ilgili konuyu Eskişehir’deki su sorununa bağladılar. Tarihi geçmiş damacanalarla su veriliyordu. Daha sonra İnönü’yü de işin içine dahil edildi. İnönü’de suları çeşmelerden veriyoruz. Vatandaşlarımız ücretsiz dolduruyor. Yalnız Kalabak suyundaki sıkıntı su değil. Kalabak suyu var, fakat suyu taşıyacak, insanlara ulaştıracak damacana yok. Sıkıntı buradan kaynaklanıyor. Bunun için de çok basit önerilerim var benim. Birincisi, Kalabak deposunda ESKİ Genel Müdürlüğünün dışarıya satışını yaptığı 8 litrelik pet şişeler var. Bu şişeleri insanlara su dağıtıcıları ile beraber gönderebilirler. Ücretini de çok cüz'i bir şekilde belirlerler. İnsanlar susuz kalmamış olur. İkinci önerim de, Kalabak deposunun oraya 25-30 tane çeşme ile susuz kalan vatandaşların sorun bitene kadar ücretsiz su almalarını sağlayabilirler. Bu süreç içerisinde de belediye parayı düşünmesin. Belediye zaten paradan önce insanların sağlığını düşünür. Hizmet böyle olur. Bu öneriler uygulanırsa su sıkıntısının kalmayacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.



 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
memmduh 28 Ağustos 2020 16:15

Yakışmıyor böyle bir 'sorun' Eskişehir'e! Yazın cehenneminden başka bir zaman bulunamadı da, bu r7ezilliğe katlanma sebebi üretebilelim? Yapmayın, eli ayağı tutmaz insanların susuzluğunu kimse anhalatamaz ins anmlığa!!

0 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi