Eskişehir'de kadro isyanı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de kadro isyanı
A
a

Hükümetin son çıkardığı 375 sayılı KHK ile yerel yönetimlerde çalışan işçilere kadro hakkı tanımayarak haksızlık yaptığını söyleyen Günay Ayaz, “Belediye şirket işçilerine gerçek kadro ve özgür sözleşme hakkı istiyoruz” dedi.

Sütiş Eskişehir
DİSK Bölge Temsilcisi Günay Ayaz, yerel yönetimlerde çalışan taşeron işçilere kadro hakkı tanınmamasına tepki gösterdi. Belediye şirketlerinde çalışan 500 bin işçi ve ailesinin ayrımcılığın mağdurları olduğunu belirten Ayaz, “Belediyelerdeki taşeron şirket işçilerinin kadroya geçirilmesinde sergilenen ayrımcı davranış, işçilerin elde edeceği mali ve sosyal haklarda da eşitsizliğe neden olmaktadır. Bu ayrımcılık ve eşitsizliklerden belediye şirket işçilerinin sahte kadroyla karşı karşıya kalmasına sebep olmuştur. 900 bin kamu ve belediye işçisinin özgür sözleşme hakkı gasp edilmiştir. Bizler belediye şirketlerinde çalışan işçilere de gerçek kadro ve 52 ilave tediye ikramiyesi verilmesini istiyoruz. Bizler özgür toplu sözleşme hakkımızı istiyoruz” diye konuştu.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
ADANA 15 Mayıs 2018 11:15

Eskişehire helal olsun hakkınızı savun ben belediye işçisi olarak kutsal işi yapıyorum (temizlik,çöp toplama) ama hiçbir sosyal hakkımız yok . Bit dediler 4d bile vermediler..Saygılarımla...

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi