İyi şeyler de var!

Kötü bir dönemden geçiyoruz. Bir taraftan kendimiz, diğer taraftan sevdiklerimiz risk altında. Özellikle son dönemde üst üste üzücü haberler alıyoruz.

16 Nisan 2021 09:32
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Kötü bir dönemden geçiyoruz. Bir taraftan kendimiz, diğer taraftan sevdiklerimiz risk altında. Özellikle son dönemde üst üste üzücü haberler alıyoruz.
 
Sadece son 1 hafta içinde Eskişehir kedilerinin Babası Turgay Özdemir hocamız, CHP’nin Atatürk sevdalısı pamuk amcası Ahmet Özarslan, Eskişehir siyasetinin duayen isimlerinden Necati Okuroğlu, 7 Cücelerin Korkak olanı Ümit Keskin hayata veda ettiler.
 
Birçok yakınımız evinde, bir kısmı hastanelerde ve yoğun bakımlarda tedavi görüyor.
 
Ekonomi meselesi ise bir dokunanın, bin ah işiteceği bir seyirde ilerliyor.
Bırakın büyüme, enflasyon, tüfe, üfeyi … Daha geçen Ramazan ayına kadar sağa sola yardımcı olan, ihtiyaç sahiplerine destek kampanyaları yapan esnaf bugünlerde bir koli desteğe bile sevinir hale gelmiş durumda.
 
İnsanlar artık market alışverişi değil ekmeğin, pidenin hesabını yapıyor ise ne söylenebilir ki?
 
O yüzden moralsiz, keyifsiz, iyi haberlere hasret kaldığımız günlerin içindeyiz.
 
Ama Eskişehir özelinde en azından birkaç güzel gelişme var. Bu zor günlerde yüzümüzü bir parça güldüren, Eskişehir gururumuzu okşayan birkaç insan.
 
Bunlardan birisi Prof. Dr. Bülent Görenek oldu.
 
ESOGÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Görenek yıllardır alanında başarılarını katlayarak devam eden bir bilim insanı.
Görenek Uluslararası alanda da bilim dünyasına nice katkılar sundu. Son olarak bir ilke daha imza atarak Uluslararası Elektrokardiyoloji Derneği’ne başkan seçildi.  Bu önemli derneğe ilk kez bir Türk ve bir Eskişehirli başkanlık yapacak. Bizlere yaşattığı gurur adına Bülent Görenek’e teşekkür ederim.
 
Bizleri gururlandıran diğer iki isim ise Eskişehir kadınları
Onlardan biri İlayda Yağmur Yılmaz.
Motosiklet dünyasında hayallerinin peşinden giden ve başarıdan başarıya koşan bir isim.
17-18 Nisan tarihlerinde İtalya’da Avrupa Kadınlar Kupası’nda ülkemizi temsil edecek.
Bu kupada yarışacak ilk kadın Türk motosikletçi olarak hem Eskişehir hem Türkiye adına hepimizi gururlandırıyor. Darısı Dünya kupasına diyelim.
 
Ve Dilara Yücel…
Eskişehir’den Boks dünyasının tahtını sallayan genç bir yetenek olarak başarı çıtasını yükseltiyor. Türkiye ve Avrupa’da nice mücadeleden başarı ile ayrılan Dilara son olarak Dünyanın en büyük organizasyonlarından biri olan İBO Federasyonu dünya sıralamasında ilk 3’e girerek büyük bir başarıya imza attı. Bu yıl içinde önemli bir kemer maçına çıkarak Eskişehir ve Türkiye adına yeni bir başarıya imza atmasına kesin gözüyle bakılıyor.
 
Genelde kötü haberlere, olumsuz gelişmelere alışık olduğumuz bu süreçte 3 değerli isme bizleri bir parça iyi hissettirdikleri ve şehrimizi başarıyla temsil ettikleri için sonsuz teşekkürler.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
millet 18 Nisan 2021 12:27

BM raporu da şunu söylüyor. Dünyada gıda israfı yani çöpe atılan gıdalar sıralamasında türkiye yıllık 93 kg ile ilk sıralarda. Kaç kişi ramazan gıda kolisine ihtiyacı var merak ediyorum. Kime sorsan ağlıyor. Ama bakıyorum tüm ödeme kasalarında kuyruk. Marketlere kalabalıktan girilmiyor. Sen de orada millet ramazan kolisine muhtaç kaldı diye yazıyorsun. Bırakın bu işleri yahu.Kim aç kalıyor bu devirde biliyormusun. İçkisinden sigarasından biraz vazgeçemeyen tipler. Bunlara 10 bin versen yine yetmez.En çok zırlayan tiplerde onlar.

0 4 Cevap Yaz
Gökhan 17 Nisan 2021 01:15

Güzel haberler almayı özlemişiz.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi