Eskişehir'de isyan ettiren fiyat: Üretim azalır!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de isyan ettiren fiyat: Üretim azalır!
A
a

Ayçiçeği alım fiyatı 12 TL olarak açıklandı. Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı Naci Erdemli açıklanan fiyatın yetersiz olduğunu ve üreticinin ürününe gerçek değerinin verilmesini talep etti

Sütiş Eskişehir
Ayçiçeği alım fiyatı 12 TL olarak açıklandı. Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı Naci Erdemli açıklanan fiyatın yetersiz olduğunu ve üreticinin ürününe gerçek değerinin verilmesini talep etti.
2022-2023 yılı ayçiçeği alım fiyatı 12 TL olarak belirlendi. Üretici ise yine umduğunu bulamadı. Zira Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı Naci Erdemli açıklanan fiyatın yetersiz olduğuna dikkat çekti.

FİYAT REVİZE EDİLMELİ
 Erdemli, “Trakya birlik yağlık ayçiçeği avans ödemesi fiyatını yüzde 40 oran yağ içeren ayçiçeği fiyatını 12 TL olarak açıkladı. Biz üreticiler verilen fiyatı yetersiz buluyoruz. Verilen fiyat üretim maliyetlerini karşılamıyor. Bu fiyatların tekrar gözden geçirilerek revize edilmesi bekliyoruz. Ülkemizin yağ açığı yüzde 35’tir. Eğer düşük fiyat verilip çiftçimizin zarar etmesine göz yumulursa bir sonraki Ekim döneminde üretim azalacak. Tamamıyla dışa bağımlı hale geleceğiz. Geçtiğimiz yıllarda yağlık ayçiçeği ve buğday fiyatları arasında 1-2 şeklinde bir parke vardı. Yani buğday 1 ise ayçiçeği yağı 2 olurdu. Buğdayın fiyatı geçen yıl 2 lira 25- kuruştu.  Ayçiçeği de ortalama 5-6 civarındaydı. Bu yıl buğday alım fiyat ton başına TMO tarafından primle birlikte 7 lira 400 kuruş olarak açıklandı. Yağlık ayçiçeği fiyatı da 2 kat olması için 15 TL olması gerekirdi. Bunun primiyle birlikte 18 TL olmasını bekliyorduk. Fakat Tarım Bakanımız bunun fiyatını 12 TL olarak açıkladı” dedi.

KİMİN ALACAĞI AÇIKLANMALI
Erdemli ayrıca ürünü kimin alacağının belli olmadığını bu konuda kafa karışıklığı yaşandığını da vurgulayarak,  “Hasadı devam eden ayçiçeğin yeterli fiyata verilmesini istiyoruz. Ayrıca ürünü kimin alacağı açıklanmadı.  TMO bu konuda devreye girmeli ve alım yapmalıdır. Üreticimiz Borsa’daki tüccarın eline bırakılmamalıdır. Sayın bakanımızdan bu ürünün kim tarafından alımının yapılacağını bir an önce açıklamasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Hüseyin 19 Eylül 2022 17:29

Tehdit dilini kimden ogreniyonuz.azalirsa ithal ederim canim benim

0 0 Cevap Yaz
E. 15 Eylül 2022 12:22

Bırakın Trakya birliğin açıkladığı 12 liraya söylenmeyi de 10 liradan alım yapan Lütfü Yüksel'e ve borsadaki tüccarlara söylenin. Evet 12 lira çok düşük ama ilimiz için 10 lira daha da düşük. Her yıl Trakya birliğin açıkladığı fiyatın üzerinde alım yapan Lütfü Yüksel bu yıl neden 1,5-2 lira altında alım yapıyor? Gidip kendisine bunu sorun. Ziraat odası başkanı olarak sorunu uzakta değil yakında arayın. Demeç vermenin yanında çiftçiyi arkanıza alabiliyorsanız borsa önünde, fabrika önünde eylem yapın. Bu ülkenin en yalnız ve en başıboş meslek grubu çiftçilerimiz. Neden mi çünkü Ziraat odaları bile gerektiği zamanlarda gerekli mercilere sorunları doğru bir şekilde iletemiyor, çiftçiyi gerçek anlamda temsil edemiyor.

0 9 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi