Eskişehir'de isyan: Yaralarımız üç ayda kapanmaz!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de isyan: Yaralarımız üç ayda kapanmaz!
A
a

Esnafın pandemi döneminde aldığı yaraların kolay kolay sarılamayacağını söyleyen Eskişehir Seyyar Tuhafiyeciler ve İşportacılar Odası Başkanı Ali Safa Şen, “Geçmiş dönemdeki bir buçuk yıllık yaralarımızı üç ayda sarmamız mümkün değil. Zamana ihtiyacımız var” dedi

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Esnafın pandemi döneminde aldığı yaraların kolay kolay sarılamayacağını söyleyen Eskişehir Seyyar Tuhafiyeciler ve İşportacılar Odası Başkanı Ali Safa Şen, “Geçmiş dönemdeki bir buçuk yıllık yaralarımızı üç ayda sarmamız mümkün değil. Zamana ihtiyacımız var” dedi.
Eskişehir Seyyar Tuhafiyeciler ve İşportacılar Odası Başkanı Ali Safa Şen, esnafın yaşadığı mevcut sıkıntılar ile ilgili açıklama yaptı. Bayram neticesinde devam eden düğünler ve yurt dışında yaşayan vatandaşların tatil için Eskişehir’e gelmesinin işlerini hareketlendirdiğini söyleyen Şen, sonbaharda olası bir kapanmanın esnafa darbe olacağını ifade etti. Düğünler nedeniyle bir hareketlilik olduğunu kaydeden Şen, “Yazın beklediğimiz alışverişler oluyor. Esnafımız çok daha fazlasını bekliyor. Çok daha iyi olmasını bekliyor. Ama ülkemizin içinde bulunduğu şartlar belli. Bunun yanında en büyük avantajımız geçen yıl yurt dışından gelemeyen vatandaşlarımızın bu yıl gelmesi. Şehrimizi geziyorlar. Bunun yanında da alışverişlerini de yapıyorlar. Bu da esnafımıza bir nebze de olsa hareketlilik getirdi. Eğer tekrar bir kapanma gelirse tam iş yapacağımız zamanda esnafımız için çok ama çok geriye dönülmez bir darbe olacak. Hızla vaka sayısını ve ölüm sayısını düşürmek için aşılarımızı olmalıyız” diye konuştu.

ELİNDE AVUCUNDA OLANI SATTI
Esnafın borçlarını ödemek için elinden geleni yaptığına dikkat çeken Şen, “Esnafımız her zaman borçlarını ödemek için çabalıyor. Kredi kullanıyor veya birtakım gelirlerle borçlarını ödemeye çalışıyor. Tabi ki ödeyemediği borçlar da oluyordur. Ama esnafımız borçlarını öderken çok ciddi sıkıntı yaşıyorlar. Eğer bir kapanma gelirse çok ciddi bir darbe olur. Geçmiş dönemdeki bir buçuk yıllık yaralarımızı üç ayda sarmamız mümkün değil. Saramayız. Ticaretimizi döngü ile devam ettirmeye çalışıyoruz. Esnafımız pandemide kapalı olduğu süreçte elinde avucunda ne varsa onları satarak, paraya döndürerek ticaretlerini devam ettirmeye çalıştı. Bu yaralar kolaylıkla sarılmaz. Zamana ihtiyacımız var. Aşımızı olur, pandemi kurallarına da dikkat edersek ticaretimiz de döngüye girerse borçlarımızı ödemiş oluruz” şeklinde konuştu.

 
Kaynak : Meltem Karakaş Kaya
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi