Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehir'de isyan: Üst geçit yok, delik çok!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de isyan: Üst geçit yok, delik çok!
A
a

Eskişehir'de Zincirlikuyu ve Batıkent Mahallesi’ni ayıran Eskişehir Bursa Karayolu üzerine yıllardır üst geçit istemelerine rağmen kimseye seslerini duyuramadıklarını söyleyen Zincirlikuyu Mahalle Muhtarı Erdal Karakaya, “İnsanlar kendi imkanlarıyla karşıya geçiyor. Can güvenliği yok. Üst geçit istiyoruz” dedi

Sütiş Eskişehir
Eskişehir haberi: Zincirlikuyu Mahalle Muhtarı Erdal Karakaya, mahallesinde yaşanan sorunlara ilişkin ES TV mikrofonlarına konuştu. Yaklaşık bir yıldır mahallenin çeşitli yerlerindeki büyük rögar kapaklarının takılmadığını ve bunlardan bir tanesinin kaldırım üzerinde olduğunu ifade eden Muhtar Karakaya, karayolları yetkililerine ulaşamadıklarını belirtti. Rögara birinin düşmesi durumunda çıkmasının mümkün olmadığını anlatan Karakaya, üstü açık rögarların tehlike saçtığını kaydetti.

“KİMSEYE SESİMİZİ DUYURAMIYORUZ”
Özellikle hava karardıktan sonra üstü açık rögarların tehlikeli bir hal aldığını söyleyen Karakaya, “Aylardır burası böyle. Bir tane yetkiliye ulaşamıyoruz. Bu rögarın yanındaki taşları ben koydum vatandaş kaldırımda yürürken düşmesin diye. Burası da işlek bir yer işe gidip gelenler hep burayı kullanıyor. Çocuklar buradan geçiyor. Aylardır burası böyle. Kimseye sesimizi duyuramıyoruz. Karayollarının buraya baktığı yok. Bir karayolu yetkilisine ulaşamıyoruz, görüşemiyoruz. Buraya bayrak filan da koyduk ama durmadı. Alıp götürmüşler. İçine çocuklar taş atmışlar. Çocuk, yetişkin fark etmez, biri düşse içine çıkması mümkün değil. 2 tane var böyle ağzı açık olan. Neredeyse bir yıldır buralar böyle” diye konuştu.

“ÜST GEÇİT İSTİYORUZ”
Eskişehir Bursa Karayolu üzerine üst geçit yapılması için yedi yıldır mücadele ettiğini belirten Karakaya, “Burada okullar var. Karşı tarafta market var. İki mahalleyi ayıran yol burası. İki mahalle de kalabalıklaşıyor. Buradan insanlar kendi imkanlarıyla geçiyor. Bakın taş koymuşlar. Gelip geçerken yol oldu burası. Yıllardan beri buraya müracaat ediyoruz ama yapmıyorlar. Üst geçit istiyoruz buraya. Her iki mahallede vatandaşlar, çocuklar güvenle rahatça karşıya geçmek istiyor. Şu an can güvenliği yok. Daha önce burada ölümlü kazalar da oldu. Karayolları yetkilisi geliyor buraya saatte 5 tane insan geçmiş diyor. Ticarethane değil ki bu. Hizmet verecekler. Buraya üst geçit şart. Sözümüzü dinletemiyoruz. Yedi yıldır uğraşıyorum bu üst geçit için. Randevu verseler kapıda beklemeye razıyım ama randevu vermiyor karayolları. İki tane okul var burada. Üst geçit şart ama maalesef dinletemiyoruz” şeklinde konuştu.

 
Kaynak : Meltem Karakaş
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi