Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehir'de isyan: Kapansak daha iyi!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de isyan: Kapansak daha iyi!
A
a

Eskişehir'de 17 günlük tam kapanmada dükkânları açık olan esnaf, işlerindeki düşüşten dert yandı. Durumun içler acısı olduğunu söyleyen esnaf, “Açığız ama kapalı olsak bundan iyi. Ne gelen var ne giden var. Destek bekliyoruz devletten. Günlük kazandığımız parayla geçim imkânsız” dedi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir'de 17 günlük tam kapanma sürecinde esnafın bir kısmına dükkânlarını açma izni verildi. Dükkânlarının açık olmasına rağmen işlerindeki düşüşün fazla olduğunu belirten esnaf, iş olur umuduyla dükkânı açtıklarını fakat kazandıkları parayla geçinmenin mümkün olmadığını söyledi. Birçok esnaf arkadaşlarının dükkânının kapalı olduğunu da hatırlatan esnaf, işlerin iyi gitmediğini bu sebeple devletten destek beklediklerini ifade etti.

KISITLAMA İŞLERİMİZİ DÜŞÜRDÜ
“Kısıtlama işlerimizi düşürdü” diyen Kasap Kadir Şen, “İşler şu anda ramazan dolayısıyla çok iyi değildi. Perşembe günü iyiydi. Ama hafta sonu kapanma olduğu için çok yoğun değildi ama bereket versin. Yine çok istediğimiz gibi olmadı hafta sonu. Biraz yavaş geçti. Kısıtlama olduğu için işler düşük. Normalinden daha az yani. Kira desteği verilebilir bu dönemde esnafa. Esnafın ayakta durması için destek verilmesi lazım. Birçoğu kapattı. Faizsiz bir iki sene sonra ödemeli olacak şekilde krediler vermeli devlet. Kısıtlama işlerimizi düşürdü. Fiyatlar geçen sene ile aynı. Zam yapmadık” diye konuştu.

DURUM İÇLER ACISI
İşlerin hiç iyi gitmediğini, bir umut dükkânı açtıklarını söyleyen Helvacı Fehmi Sevkulak, “İşler hiç iyi gitmiyor. Koronadan dolayı ve yasaklardan dolayı işler yok. Ama açmak zorundayız. Biraz bir şeyler olur mu düşüncesiyle açıyoruz ama öyle tatminkâr bir iş yok. Tam kapanma bizi kötü etkiledi. Gamsız, dikkatsiz insanlar yüzünden olan esnafa oluyor. Elimizde olanla idare ediyoruz. Cepten yiyoruz yani. Ama devam ederse büyük sorunlar yaşarız. Çark dönmezse maalesef bizde zorlanacağız. Destek bekliyoruz. Bakın hiç açmayan esnaf var. Durum içler acısı anlayacağınız” şeklinde konuştu.

DESTEK BEKLİYORUZ
Devletten destek beklediklerini belirten simitçi Nurettin Sural, “Açığız ama kapalı olsak bundan iyi. Ne gelen var ne giden var. İnsanlar sokağa çıkmıyor zaten yasaklardan dolayı. İşlerimiz çok zayıf yani bu kısıtlamadan kaynaklı. Tam kapanmadan önce normaldi, biraz iyiydi. Tam sezon açıldı, yaz geldi derken bu kapanma bizi mahvetti. Bakın esnaf hep kapalı. Açıkların da işi yok. Tezgah boş bakın. Destek bekliyoruz devletten. Çalışan arkadaşlarımız yarı yarıya düştü. Yarıdan da az hatta. Günlük kazandığımız parayla geçim imkansız. Kazandığımız ücret yetmiyor” ifadelerini kullandı. 

 
Kaynak : Meltem Karakaş Kaya
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Mustafa Ali 6 Mayıs 2021 00:54

Bu esnaf her daim aglamada iyi kaziklayip iyi paralar kazandılar en ufak bir şeyde hep ağlama mağdur edebiyatı sanki bir tek onlar mağdur

0 0 Cevap Yaz
Çiftelerli 5 Mayıs 2021 14:28

Millet de para yok para ne alışveriş i

0 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi