Eskişehir'de işlerinin yarı yarıya düşmesinden endişeliler

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de işlerinin yarı yarıya düşmesinden endişeliler
A
a

1 Ocak itibariyle berber ve kuaförlerin pazar günü kapalı olacak olmasına ilişkin konuşan kuaförler, en yoğun oldukları günün pazar olduğunu ve kapattıkları taktirde işlerin yarı yarıya düşeceğini söyledi. Müşteriler de pazar günü kuaför ve berberlerin kapatılmasını istemediğini belirtti.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Berber ve kuaförler 1 Ocak’tan itibaren pazar günleri kapalı olacak. Dükkanlarını pazar günü kapatmak istemediğini söyleyen kuaförler, işlerinin en yoğun olduğu günün pazar olduğunu, bu nedenle kararın gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti. Özellikle çalışan kadınların pazar günleri kuaföre geldiğini anlatan vatandaşlar ise, çalışan kadınların hizmet alma noktasında mağdur edileceğini belirtti.

“DÜĞÜN SEZONUNDA SIKINTI YAŞARIZ”
Kararın güzel olduğunu fakat düğün sezonunda sıkıntı yaşayabileceklerini söyleyen kuaför Erhan Akkaya, “Sonuçta herkesin ailesi var. Pazar günleri çocuklarıyla vakit geçirmesi güzel bir şey. Ama tabi ki gelin sezonunda ister istemez sıkıntı yaşayacağız. Onları da atlatacağımızı düşünüyorum. Yaz sezonunda değişiklikler yapılabilir. Düğün sezonunda pazar günleri açık oldun isterim” diye konuştu.

PAZAR KAPATILMASIN
Pazar günleri dükkanını açmak istediğini belirten kuaför Canan Yolaçan, “İşlerimizi etkileyecek. Hafta sonu çalışan bayanların kesimi yarı yarıya düşecek. Kesinlikle pazar günleri kapatılmasını istemiyoruz. Bunun için uğraştık. İmzalar attık ama hiçbir şekilde yararı olmadı. Pazar günleri açmak istiyoruz. Herkes haftanın bir günü istediği zaman kapatsın. Ama hafta sonu kuaförler kapanmasın. Pazar günleri kapandığı zaman ben bu elemanları gelin başına çağırdığım zaman hafta içi nasıl izin vereceğim?” şeklinde konuştu.

“İŞLER YARI YARIYA DÜŞER”
Pazar günü en yoğun oldukları gün olduğunu ve kapatınca işlerinin düşeceğini anlatan kuaför Onur Türkeş, “Bizim gelinlerimizin çoğu pazar gününe alınmış randevular. Hem insanlar hem biz kuaförler sıkıntıya düşeceğiz. Bizim en yoğun olduğumuz gün pazar. Boya, topuz vs. kapalı olduğu zaman bizim işlerimiz yarı yarıya düşüş sağlayacak. Pazar günü izin alıp çalışınca, elemana hafta içi izin vermem gerekecek. Bu da iç karışıklığa neden olacak. Ben pazar günleri açık olmasını istiyoruz. En yoğun olduğumuz gün kapatırsak, işler yarı yarıya düşer. O zaman da personel eksilmesine gitmek zorunda kalırız” ifadelerini kullandı.

“HİZMET ALMA HAKKIM YOK EDİLDİ”
Karardan rahatsızlık duyduğunu söyleyen müşteri Mukadder Kutsal, “Çalışıyorum. Sadece pazar günü kuaföre gelebiliyorum. Bu tür işlere hafta içi vakit ayıramıyorum. Çalışan kadınların başka zamanı yok. Hangi mantıkla böyle bir karar alındı, şaşkınım. Özel günler, doğum günü, nişan, düğün genelde hafta sonları olur. İnsan hizmet alamayacak. Benim hizmet alma hakkım da yok edildi” dedi.

“BİZ BU KARARA KARŞIYIZ”
Müşteri Gülsoy Ertem Güleç ise, “Bu karardan rahatsızız. Pazar günleri genelde herkes izinli oluyor. Hafta içi kadınlar çalıştığı için yoğunluk pazar günü oluyor. Çalışan kadınlar için çok zor olacak bence. Biz bu karara karşıyız” diye konuştu.
 
Kaynak : MELTEM KARAKAŞ
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Mehmet 29 Aralık 2022 10:51

Beter olun inşallah.hepiniz altın makas sahibi gibi milleti kaziklayip bide nasılsa geleceksin havasinda davranırmisiniz beter olun beter

0 0 Cevap Yaz
esesli 28 Aralık 2022 09:43

patron para peşinde çalışanlar izin derdinde.

0 0 Cevap Yaz
Âlime 28 Aralık 2022 01:33

Pazar günü olması çok saçma. İstedikleri gün kapatsınlar adamın paraya ihtiyacı vardır hiç kapatmaz, paraya ihtiyacı yoktur istediği bir gün tatiliz yazar kapatır. Niye mecbur tutuyorsunuz.

0 0 Cevap Yaz
Kuaför 28 Aralık 2022 00:12

Doğruyu söyleyin pazar şartı yok esnafın kendi belirlediği bir gün de tatil olacak serbestisi var. Kaldıki çoğu esnaf hijyen kurallarından sınıfta kalır sürekli denetim yapılması elzemdir.

0 0 Cevap Yaz
Erdoğan 27 Aralık 2022 20:22

Ya ne çok ağlamışlar yahu! Görende haftanın üç günü kapatacaklarını sanacak. Yahu öyle kuaförler var ki bir uzman genel cerrahın bir ayda kazandığı maaşı bir günde kazanıyorlar. Kazandıkları helali hoş olsun, sonuçta emek veriyorlar. Benim bahsettiğim şey, bu meslek ölmez meslek iyi kazandırır. Sanki meslek yasaklanıyor gibi ne bu tepki?

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi