Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehir'de ısınan hava onları vurdu!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de ısınan hava onları vurdu!
A
a

Eskişehir’de kış ayların gelmesiyle yüklü miktarda meyve depolayan manavlar, havaların mevsim normallerinin üstünde gitmesi nedeniyle ürün satmakta zorlanırken aldıkları ürünler depolarda çürümeye başladı.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir haberi:
Bu sene mevsim normallerine pek de uymayan sıcak hava manavları zor duruma bıraktı. Eskişehir’de son 2 haftadır havanın devamlı güneşli olması vatandaşları kış meyvelerinden uzaklaştırdı. Havanın soğuk olacağını düşünerek önce onlarca kilogram meyve depolayan manav, şimdi ise satamadıkları meyvenin çürümesiyle karşı karşıya kaldı. Hem beklediği kadar müşterinin bulunmaması hem de meyvenin çürümesi onları her türlü zarara sürükledi.

Eskişehir Kapalı Pazarında yılların tecrübesi olarak meyve satan Hakan Araz, sektördeki son durumunu anlattı. Manav Araç, “Meyve satışlarında durulma yaşıyoruz. Hava beklendiğinden çok sıcak oldu. Özellikle son 10 gündür yaz havası yaşanıyor. Dolayısıyla havalar sıcak olunca meyvelere pek talep olmuyor. Haliyle meyveler hem çürüyor, hem de satılmıyor. İki türden de zarardayız. Zaten Korona virüsten dolayı haftada 2 gün kapalıyız. Saatler sınırlı. O yüzden diğer esnaf gibi manavların durumu da zor. Havanın bu kadar ısınacağı tahmin edemedik. O yüzden elma, armut, portakal, mandalina gibi meyvelerin çoğu depoda duruyor. Depoda da belli bir süreye kadar kalabiliyor. Ondan sonra satmak zorundayız. Ama vatandaşlarda talep olmayınca meyveler artık çürümeye başladı. Çürüyen meyveler satmak uygun olmadığı için yüzde 20’sini çöpe atmak zorundayız. Örneğin, bir kasa mandalinadan 2-3 kilo atıyoruz. Vatandaş da bu sene artık kış meyvelerine pek talep göstereceği düşünmüyorum. Dolaysıyla sıcak havalardan dolayı manav olarak beklemediğimiz zarara uğradık” dedi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Çile 10 Şubat 2021 19:46

Biz en ucuzunu pazarda 5 liraya bulurken iyiydi tabi.. Azıcıkta fırsatçılar yansın...

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi