Eskişehir'de iş arayanlar dikkat!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de iş arayanlar dikkat!
A
a

ESABİGEM Eskişehir Genel Müdürü Ahmet Özyazıcı’dan çağrı: "Mesleki eğitimde önemli fırsattan faydalanın"

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Nitelikli çalışan ihtiyacının iş dünyasının bir numaralı gündem maddelerinden biri olduğunu açıklayan ESO-ESABİGEM Genel Müdürü Ahmet Özyazıcı, “Sanayicilerle yaptığımız görüşmelerde öne çıkan sorun ya da ihtiyaçların başında nitelikli çalışan mutlaka yer almakta. İşte bu konuya çare olabilecek Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü yani MEGİP devrede. Tüm sanayicilerimizi ve iş arayanları bu protokolden haberdar etmek istiyoruz” dedi. MEGİP kapsamında ise Eskişehir Sanayi Odası üyelerinden topladığı talep ve İŞKUR’a kayıtlı iş arayanları bir araya getiren CNC operatörü eğitim ve çalışan seçmeleri geçekleştirildiğini anlatan Özyazıcı “173 kişi CNC eğitimi alıyor. Çok kısa süre sonra bu arkadaşlarımız eğitimleri tamlayarak sınava girecek ve çalışma hayatına atılacaklar” diye konuştu.  MEGİP ile 2 yıl boyunca işverenlerin istediği nitelikli elemanların yetiştirilmesi için mesleki eğitim kurslarının düzenleneceğini söyleyen Özyazıcı, protokolün Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında imzalandığını hatırlattı.  Protokolün geçerli olduğu süre boyunca düzenlenecek mesleki eğitim kurslarında işverenlerin ihtiyaç duyduğu nitelikteki işgücünün işverenlerin talepleri doğrultusunda oluşturulacak eğitim programları ile yetiştirileceğini vurgulayan Özyazıcı, bu konuda taleplerin ise ESO-ESABİGEM tarafından toplanacağını kaydetti. 

Kursiyerlere cep harçlığı 
Kursiyerlerin eğitim ücretlerini İŞKUR tarafından karşılanacağını belirten Özyazıcı konu hakkında şu bilgileri verdi;
“Eğitimler, 160 fiili iş gününü geçmeyecek şekilde planlanacak. Bu eğitimlere katılan kursiyerler cep harçlığı alacaklar. İŞKUR, kursiyerlerin iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primlerini de karşılayacak.

Kontenjan yüzde 50
İşverenler çalışan sayılarının yüzde ellisine kadar kontenjan talebinde bulunabilecek. Yüz ve üzeri çalışana sahip yeni açılan firmalarda kontenjan sınırlaması olmayacak. Bir meslekte en az beş kişilik talep olması halinde değerlendirme yapılabilecek. 

Eğitimler işyerinde 
Teorik eğitim belirlenen eğitim mekânlarında, uygulamalı eğitim ise işverenlerin talep ettiği sayıdaki kursiyerle talep sahibi işverenin işyerinde gerçekleştirilecek. Talep sahibi kuruluş, kursiyerlerin en az yüzde ellisinin, 120 günden az olmamak üzere en az filli mesleki eğitim süresi kadar istihdam edileceği hususunda taahhüt verecek. Ayrıca protokol kapsamında düzenlenen eğitimlere katılanlara Mesleki Yeterlilik Kurumu, MEB veya üniversite onaylı belge verilecek.”

Yakından tanıyacaklalar 
Kurslar işverenler için de çalıştıracağı elemanı tanıma imkânı sağlıyor. İşveren programa dâhil olarak, işe almayı planladığı kişilerin mesleki gelişim ve deneyim kazanmasını gözlemleyebilecek. Firmalar eğitime katılan kursiyerler için istihdam teşviklerinden de yararlanabilecekler.

İhtiyaçlar bildirilsin 
Verdiği bilgilerin ardından MEGİP’in önemli bir kaynak sağlayıcı olduğunu yineleyen Ahmet Özyazıcı, “Hangi meslekte, hangi nitelikte işgücüne ihtiyaç duyduklarını sanayicilerimiz ESO-ESABİGEM bildirmeleri. Böylece sanayicilerimiz daha kolay nitelikli işgücüne ulaşabilecek” dedi. 

 
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi