Eskişehir’de ilginç görüntü! Sıkışıp kaldı...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir’de ilginç görüntü! Sıkışıp kaldı...
A
a

Eskişehir’in Odunpazarı ilçesinde bulunan ve 7 katlı 2 binanın arasında sıkışıp kalan Tabakhane Mobilyacılar Camii ilginç bir görüntü sergiliyor.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Odunpazarı ilçesine bağlı Kurtuluş mahallesinde 1986 yılında yapılan Tabakhane Mobilyacılar Camii, yıllar içinde etrafına yapılan binaların arasında kaldı. Tabakhane esnafı ve mahalleliler tarafından yaptırıldığı öğrenilen cami, 7 katlı 2 binanın ortasında kalarak neredeyse fark edilemez oldu. Minarenin boyuna ulaşan binalar adeta cami ile bütünleşti. Çevrede yaşayan vatandaşlar binaların 15-20 yıl içerisinde yapıldığını belirterek, bilmeyenlerin camiyi bulmakta zorlandığını ifade etti. Ayrıca mahalleliler, caminin görünümünü korumak için binaları yapan müteahhitti uyardıklarını da söyledi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Pusat 27 Temmuz 2021 12:31

Çevre ve şehir planlaması olmazsa bu tür garabetlerle daha çok karşılaşırız. Yıllar öncesinden yapılan bir mabedin yanına, gelişi güzel yapılaşma ve bu kadar kat yapım izni verilirse sonuç görüldüğü üzere facia olur. Olması gereken caminin etrafının yeşil alan ve çevreye uyumlu iki katlı yapılaşma olmalıydı.

2 3 Cevap Yaz
Nihat 26 Temmuz 2021 16:21

Bu haber mi şimdi?

5 4 Cevap Yaz
Eses 26 Temmuz 2021 13:43

İmar planında cami yeri olup olmadığına bakmaksızın hemen bir dernek kurup rastgele yapılan bu tip yapılar bu sonuçları doğuruyor. Dünyanın her yerinde dini yapılar, eğitim yapıları v.s. çevresi yeşil alan olur. Bizim ülkemizde ise böyle acayip durumlar oluşur. Siz rastgele cami, mescit gibi tesisleri yapıp sonra da sağıdaki, solundaki arsa sahiplerinden fedakarlık beklerseniz adam da metrekaresi binlerce lira olan yeri size altın tabakta vermez. Burası için yapılacak en güzel çalışma diğer yapılarla aynı boyutta bir bina yapıp altına zemin+bodrum+asma kat şeklinde bir cami oluşturmaktır. Üstünden daire alacak olan da zaten bilerek alacağı için sorun olmaz.

5 6 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi