Eskişehir'de ikinci el eşya satışları patladı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de ikinci el eşya satışları patladı
A
a

Eskişehir'de yüksek fiyatlar vatandaşı ikinci el eşya almaya yöneltti. Öyle ki ikinci el eşya satıcıları talebin yüzde yüzün üzerinde olduğunu ifade ederek, sıfır eşyalara göre ikinci elin artık daha çok tercih edildiğini söyledi

Sütiş Eskişehir
Eskişehir'de ikinci el eşya satıcısı Ümit Memeli, satışlarının yüzde 100’ün üstüne çıktığını ve artık sadece öğrencilerin değil, yurtdışından bile müşterilerin geldiğini ifade etti.

SATIŞLAR YÜZDE 100’ÜN ÜZERİNDE
İkinci el eşyalara rağbetin arttığını belirten Memeli, “Eskiden sadece öğrenci ya da mülteci geliyordu ama şuan da her türlü müşterimiz var. Evlenen çiftler bile gelip ikinci el eşyalarla ev düzüyor. Yurtdışından, Almanya’dan gelen müşterilerimiz var. Geçen gün Almanya’dan gelen müşterim ful eşya aldı benden. Artık eskisi gibi değil. Millet artık sıfır alamıyor, hep ikinci el alıyorlar şuan. Sıfır malların fiyatı çok yükseldi her günde yükseliyor. Yani bugün alırsan karlısın çünkü yarın yine fiyatlar yükseliyor. Geçen seneye göre çok farklı şuanda. Bizim satışlarımız yüzde 100’ün üstünde arttı. İkinci el olsa bile bir sene garanti veriyoruz. Çünkü ikinci ellerde bir kanun çıkmış, bir sene garanti vermek zorundasın. Garanti verdiğimiz için gelen oluyor ikinci ele” dedi.

EV DÜZMEK EN AZ 12 BİN TL
İkinci el eşya fiyatlarının yaklaşık üç kat arttığını söyleyen Memeli, “İkinci el eşyalarla sıfırdan bir ev düzmek şuan en az  10-15 bin TL. Eşyasına göre fark ediyor. 500’e de var makine 5000 TL’ye de var. Örneğin bizde buzdolapları 2000 TL’den başlıyor 5000 TL’ye kadar çıkıyor. Çamaşır makineleri 1500’den başlıyor 4500’e kadar çıkıyor. Modeline göre değişiyor fiyatlar. Bir vatandaş ikinci el eşyalarla ev düzmek istese en az 12.000 TL cebinden çıkıyor. Bizde de fiyatlar arttı ama sıfır eşyalara göre çok satıyoruz” diye konuştu.

 
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi