Eskişehir'de iç yakan yardım çağrısı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de iç yakan yardım çağrısı
A
a

Eskişehir'de 2 çocuk annesi Atike Buyun Ramazan ayını çaresiz bir şekilde geçiriyor. Eşinden yeni boşanan ve iki çocuğuyla ayakta durmaya çalışan Anne Atike Buyun, ailesine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir’de Üniversite Evleri mevkiinde yaşayan 27 yaşındaki Atike Buyun geçtiğimiz hafta eşinden boşandı. Bir erkek, bir kız çocuğu ile birlikte evden ayrılan Atike Buyun, 400 TL kira ile başını sokabilecek bir yer buldu. 1 hafta önce iki çocuğuyla evine yerleşen Anne Buyun zor bir dönemden geçiriyor. Zira evin içerisinde ne yiyecek ne de eşya bulunuyor.  Ramazan ayını çaresiz bir şekilde geçiren aile komşularının yardımlarıyla ayakta durmaya çalıştığını söyledi.

KOMŞULAR SAYESİNDE AYAKTAYIM
Genç Anne Atike Buyun,  “Anlaşamadık, çocuklarıma da bakmadı. Çocuklarım sürekli aç kaldı, bakımsızlıktan dolayı ekonomik olarak çok kötü günler geçirdik. Yeni boşandım, geçtiğimiz hafta buraya geldim. İki tane çocuğum var. Kendi ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum. Bir gelirim yok, bir şeyim yok. 1 haftadır burada çocuklarımla oturuyorum. Komşular sağ olsunlar şu an yardımcı oluyorlar” dedi.

KİMSE SAHİP ÇIKMADI
Kimsenin kendisine sahip çıkmadığını söyleyen Atike Buyun, “Hiç bir gelirim yok. Ben kendim için hiçbir şey istemiyorum, çocuklarım için istiyorum. Babaları sahip çıkmıyor zaten. Ailem de boşandığım için bana sahip çıkmıyor. Evlenmek de, boşanmak da her şey Allah’ın emri… İnsan mutlu olmak ister tabii, yuvası olsun, huzuru olsun. Böyle bir yuva olsa kim boşanır. Ben kendi ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum. Çocuklarıma kendim bakmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

DEVLETTEN YARDIM İSTİYORUM
Ramazan ayı bizim için çok zor geçiyor. Komşular sağ olsunlar, 50-100 TL ne verirlerse onlarla geçiyorum. Çocuklarımın yatacak yeri dahi yok. Yerde, halının üzerinde yatıyorlar. Çocuğumun biri 9 yaşında 3. Sınıfa gidiyor. Diğer daha çok küçük. Ben çocuklarımdan ayrılmak istemiyorum. Onların yurda verilmesini istemiyorum. Benden ayrılmalarını istemiyorum.  Ben kadın başıma çocuklarım için savaşacağım. Ben mal, mülk istemiyorum. Sadece çocuklarım için devletten yardım eli istiyorum.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
bekir yıldırım 14 Nisan 2022 12:07

adres? v.s nasıl irtibata geçilecek.?

0 1 Cevap Yaz
NİLGÜN 14 Nisan 2022 12:01

HESAP NOSU VAR MI ACABA

0 1 Cevap Yaz
osman 14 Nisan 2022 11:36

bir hesap numarası varmıdır insanlar yardım yapabilmesi için.

0 1 Cevap Yaz
Oflu 61 13 Nisan 2022 21:28

Yazık, İnsanlarımızın her biri birer cevher fakat çoğu heba olup gidiyorlar.. Devlet, hiç olmazsa bu kadının çocuklarının okumasına ve iyi bir mevkiye gelmesine yardım etmeli. Gençler, özellikle çocuklar heba olmamalılar.

0 8 Cevap Yaz
Vatandaş 13 Nisan 2022 18:10

Büyük şehir belediyesi işçi alacaktı işte bu kardeşimizi ise alsın

2 12 Cevap Yaz
Çetin

Evet belediye bu kardeşimizi işe alabilir, lakin en fazla 6 ay sürecek bir iş. Ya sonra ? Sürekli işi olmalı ki namerde muhtaç olmadan, ona buna boyun eymeden dimdik ayakta durabilsin

3 11
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi