Eskişehir'de iç yakan skandalda isyan ettiren ceza

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de iç yakan skandalda isyan ettiren ceza
A
a

Eskişehir’deki bir özel bakım merkezinde engelli bireye darp ve kötü muamele uyguladıkları iddiasıyla yargılanan 9 sanık hakkında “taksirle yaralama” suçundan toplamda 38 bin 500 TL adli para cezasına hükmedildi.

Sütiş Eskişehir

Eskişehir 7. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın 14’üncü duruşmasına, mağdur Selim Serdaroğlu’nun ailesi katıldı. Sanıklar ise duruşmaya katılmadı.

TOPLAM 38 BİN 500 TL CEZA

Esas hakkındaki kararını açıklayan mahkeme, kurum sahibi S.S.D. hakkında 10 bin TL, Y.K.T. hakkında 7 bin 500 TL, diğer sanıklar R.K, H.Ç, S.G, Y.G, E.D, M.Ç ve D.K. hakkında ise 3’er bin TL adli para cezasına hükmetti. Sanıkların cezalarında takdiri indirim uygulayan mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Davada yargılanan 14 sanık hakkında ise beraat kararı verildi.

“SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Mağdur ailenin avukatları Özge Canko ve Özgecan Sırma, verilen karara karşı itiraz edeceklerini belirterek, “Bir kısım beraat kararı ve düşük hadden olan cezalandırmaların kesin kararda değişeceğine inanıyoruz. Sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız” dediler.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Sakarya’da yaşayan Selim Serdaroğlu (50), yüzde 78 zihinsel engeli nedeniyle daha iyi şartlarda bakılması için ailesi tarafından 2017’nin Ağustos ayında Eskişehir’deki özel bir bakım merkezine yerleştirildi. Serdaroğlu, iddiaya göre burada kaldığı yaklaşık 8 aylık süre içerisinde bakımevi personeli tarafından darp edildi ve kötü muameleye maruz kaldı. Ailesi 2018’in Nisan ayında Serdaroğlu’nu ziyaret ettiğinde, tekerlekli sandalye üzerinde ve vücudunda morluklar olduğunu gördü. Kurumdaki görevlilere durumu soran aile Serdaroğlu’nun yataktan düştüğü yanıtını aldı. Durumdan şüphelenen aile, Serdaroğlu’nun hastaneye sevk edilmesini sağladı. Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesine sevk edilen Serdaroğlu, kalça kırığı tedavisi sonrasında 2020 yılında  hayatını kaybetti. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında bakım merkezindeki 26 Nisan 2018 tarihli güvenlik kamerası kayıtları incelendi. Soruşturmanın ardından sanıklar hakkında “taksirle yaralama” suçlamasıyla hazırlanan iddianame 7. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edilmişti.

 

 

Kaynak : Abdullah Güçlü
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Hdjejsk 19 Mayıs 2023 10:04

Adalete bak verilen cezaya bak heey heey.gozlerim yasardi

0 3 Cevap Yaz
Halis 18 Mayıs 2023 22:53

Bir canın bedeli 38 bin lira öylemi

0 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi