Büyükşehir cami sanat eseri oluyor

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin Asrî Mezarlık bölgesinde yaptırdığı cami ortaya çıkmaya başladı

20 Aralık 2021 08:38
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi

Büyükşehir Belediyesi'nin Asrî Mezarlık bölgesinde yaptırdığı cami ortaya çıkmaya başladı. Öncelikle bu caminin büyük bir ihtiyaç olduğunu vurgulayalım. Her ne kadar biz şehir'de yaşayanlar, sanki ilel ebet nefes alacakmışız gibi düşünsek de gerçek farklı. Şehr-i Kabristan'da yaşayanların sayısı Eskişehir'de yaşayanlardan fazla. Özellikle cenaze namazları kent içinde trafiğin iyice yoğunlaşmasına neden oluyor.

5 bin metrekarelik alan üzerine yapılan caminin ana hatları belli oldukça, güzelliği de belirmeye başladı. Tabii ki bu caminin işlevselliği çok önemli. Yüzlerce otomobilin, cenaze araçlarının rahatlıkla park edebileceği bir alan var. Ayrıca caminin morgu ve gasilhânesi de bulunuyor. Bütün bunların dışında camilerin bir kültürel anıt olduğunu da unutmamak lazım.

Mesela kimse çıkıp da "Süleymaniye Camii sadece basit bir camidir" diyemez. Mimar Sinan'ın bu eşsiz anıtı, çağlara meydan okuyan bir sanat eseridir.

Aynı hassasiyeti Asrî Mezarlık'taki camide gösteren Büyükşehir yetkililerini tebrik ederim. Sadece bir cami kazandırmayacaklar, Eskişehir'e aynı zamanda önemli bir sanat eseri de kazandırmış olacaklar. Bu arada hayırsever vatandaşlarımıza da hatırlatmada bulunalım. Bir camiye bağışta bulunmanın ne kadar hayır getireceğini söylememe bile gerek yok sanırım.

 

Odunpazarı'ndan Türkiye'de bir ilk

Odunpazarı Belediyesi web sitesinde işitme engelli vatandaşlarımız için güzel bir uygulama başlattı. Artık işitme engelli kardeşlerimiz Odunpazarı'nın internet sitesinde işaret dili seçeneğinden faydalanabilecek. Eskişehir, engelli bireylerin haklarına karşı duyarlı bir kent. Kuşkusuz burada – hangi partiden olursa olsun – yerel yönetimlerimizin payı çok büyük. İnternet kullanan işitme engelli kardeşlerimiz, bu uygulamadan dolayı çok memnun olmalılar.  Türkiye'de bir ilkin altına imza atan Odunpazarı Belediyesi'ni tebrik ederiz.

 

Memur ve emekli bekliyor

Bazıları asgari ücretin 4 bin 250 liraya çıkartılmasının, ekonomiden yeni bir enflasyon dalgası yaratacağını belirtiyor. Bu karamsar olan vatandaşlarımıza hem katılıyor hem de katılmıyorum. Katılıyorum çünkü yeni ve müthiş bir enflasyon dalgası 2022'de bizi bekliyor. Katılmışyorum çünkü maaşlara düşük zam yapılsa da bu zam dalgasını engelleyemeyecektik. Şimdi gözler memur ve emeklinin maaş artışlarına takıldı. Eğer ki işveren yüzde 51'lik zam yapabiliyorsa, hükûmetin de en az bu oranda zam yapması gerekir. Ücretlerin artması – özellikle gıda fiyatlarında – büyük bir hareketlilik yaratacaktır elbette. Ancak vatandaş da – hiç olmazsa – 3 – 4 ay rahat edecektir. Bari bunu çok görmeyelim...

 

Hani nerede coşku?

Eskiden yeni bir yıla girmeden önce belli belirsiz bir sevinç yaşardık. İnsanlar birbirinin sözünü kesip, büyük ikramiye çıktığı vakit nasıl harcayacağını sorardı. Elbette herkes bunun çocukça bir hayal olduğunu bilirdi. Ancak şimdi çocukça bir hayal bile kuramıyoruz. Kimse geleceğe ilişkin ümitli değil. Pandeminin dünyayı kasıp kavurduğu 2020 yılını bile neşeyle uğurlamıştık. Ancak 2021, pandemili 2020'den bile kötü geçti.

Şimdi öyle bir umutsuzluk içindeyiz ki, 2022'ye ilişkin en ufak, hatta çocukça – aptalca bile denilebilecek umut kırıntımız kalmadı. Hani nerede yeni yıl coşkusu?..

Eğer ki bir ülkedeki insanların en ufak umut kırıntısı bile kalmamışsa, o ülkede bir şeylerin değişmesinin zamanı gelmiş demektir.

 

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
doğrusu 21 Aralık 2021 01:01

camiler 5 vakit namaz kılmak için yapılır şimdi orada yani dağın başında mesela sabah ya da yatsı namazı kılmaya kaç kişi gelir sıfır sanat eseri olsa neyazar

0 1 Cevap Yaz
Nadir. 20 Aralık 2021 11:59

camiyi B.şehir değilde;cami yaptırma ve yaşatma derneği yapıyor deseniz daha uygun olur.

6 7 Cevap Yaz
Aslı 20 Aralık 2021 09:37

Yanlı haber yapma

7 7 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi