Eskişehir'de her Haziran ayında aynı manzara!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de her Haziran ayında aynı manzara!
A
a

Eskişehir için Haziran ayında yaşanan aşırı yağışlar ve bu yağışlarda araçlarıyla yolda mahsur kalan vatandaşların gerilerinde bıraktığı "plaka yığınları" artık geleneksel hale geldi. Vatandaşlar her yıl Haziran ayında yaşanan bu çilenin çözümü için yetkililerden çare bekliyor

Sütiş Eskişehir
Eskişehir haberi: Eskişehir'de her Haziran ayında yaşanan aşırı yağışlar ve yağmurda araçlarıyla yolda mahsur kalan vatandaşların arkalarında bıraktığı "plaka yığınları" artık geleneksel hale geldi. Vatandaşlar her yıl Haziran ayında yaşanan bu çilenin çözümü için yetkililerden çare bekliyor.

Eskişehir'de geleneksel "plaka bırakma" şenlikleri!

Eskişehir’de dün akşam saatlerinde etkili olan şiddetli yağışta bazı yollar adeta göle dönerken, yağmur suyu ile adeta cebelleşen birçok aracın düşen plakaları çevreye saçıldı.
Eskişehir’de akşam saatlerinde etkisini gösteren şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiledi. Kent, gök gürültülü ve şiddetli sağanak yağışlı havaya teslim olurken, araç sürücüleri de zor anlar yaşadı. Her şiddetli yağışta adeta göle dönüşen Organize Sanayi Bölgesi Toptancılar Sitesi önü yine araç sürücülerine zor anlar yaşattı. Tahliye edilemeyen ve yolları dolduran yağmur suyu nedeniyle araçlar neredeyse boylarının yarısına kadar suya battı. Hal böyle olunca da yağmur suyundan etkilenen birçok aracın ön ve arka plakaları göle dönüşen yollara düştü. Plakaları bulan vatandaşlar ise bölgede bulunan bir trafik kavşak tabelasının önüne plakaları bıraktı.
Öte yandan, plakaları bulan vatandaşlar en az 20 adet farklı plakayı kavşak tabelasının yanına bıraktıklarını söyledi. Plakaların sahiplerine ulaşması için sosyal medya aracılığıyla duyuruda bulunduklarını söyleyen çevredeki vatandaşlar, belirtilen mevkide sürekli olarak aynı durumun yaşandığının altını çizdi.

Eskişehirli sürücüler, 2019 yılında...

Eskişehir'de 17 Haziran 2019'da da plakalar yollarda kalmıştı
Eskişehir'de, 17 Haziran 2019'da yaşadığımız aşırı yağışlarda, yine sürücüler araçlarıyla yolda mahsur kalmış, kimileri de plakalarını düşürmüştü. O gün yaşananları "Eskişehir’de sağanak ve dolu yağışı hayatı felç etti. Göle dönen Kütahya Kavşağı mevkiinde araç sürücülerine zor anlar yaşarken, araçların düşen plakaları yol kenarına birikti." sözleriyle aktarmıştık. Manzara ise bu sene gördüğümüzden farksızdı.

Eskişehir'de 2018 yılında da "plaka düşmanı" sel yaşanmıştı

Eskişehir'de 26 Mayıs 2018
Eskişehirli sürücüler, 2018 yılında da plakalarını sele kaptırmışlardı. 2018 yılında Mayıs ayının son günlerinde yaşanan aşırı yağışların ardından yine aynı manzara fotoğraflanmıştı. O gün yazdığmız haberin metni ise şu şekildeydi;
Eskişehir'de dün etkili olan yağışta mahsur kalan bir çok aracın plakası, suların çekilmesiyle günyüzüne çıktı.

Eskişehir'de her yıl Haziran ayında yaşanan bu yağışların ardından sürücülerin plakalarını yollarda bırakması artık çözüm bekleyen bir soruna dönüşmüş halde...
 

 

Kaynak : AnadoluGazetesi.com
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
sefa 16 Haziran 2020 17:01

Yani sayın yetkililerimiz hala aynı yere önlem almak için yeni bir seçim dönemini mi bekliyor ?

0 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi