Eskişehir'de havalimanına umre akını!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de havalimanına umre akını!
A
a

Eskişehir, umre uçuşlarında bölgenin merkezi oldu. Çevre illerden gelenlerle yapılan uçuşlarla yolcu sayısı yüzde 157 arttı

Sütiş Eskişehir

Anadolu Üniversitesi Hasan Polatkan Havalimanı’nın özellikle dış hatlardaki yolcu sayısındaki artış devam ederken, geçen yılda geçekleşen umre uçuşlarında bu sene patlama yaşanıyor. Umre döneminde umreye gidecek vatandaşlar için seferler düzenleyen bölgedeki birçok firma için uçaklar Eskişehir’den kalkıyor. Bilecik, Kütahya ve Afyonkarahisar’dan da çok sayıda vatandaş, Eskişehir’e gelerek düzenlenen bu seferlerle umreye gidiyorlar.

3 AYDA 18 BİNİ GEÇTİ
Devlet Hava Meydanları İşletmeleri’nin verilerine göre bu yılın ilk 3 ayında, geçen seneye göre dış hat seferlerinde ve yolcu sayısında çok büyük bir artış yaşandı. Buna göre, Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı’nın dış hat yolcu sayısı geçen yılın ilk üç ayına göre yüzde 157’lik bir artışla 17 bin 796’ya ulaştı. Düzenli iç hat seferleri olmasa da iç hat yolcu sayısında da yüzde 20’lik artışla, havalimanı 3 aydaki toplam yolcu sayısını 18 bin 518’e çıkardı.

122 UÇAKLA
2017’nin ilk üç ayında toplamda 55 ticari uçuşun gerçekleştiği Hasan Polatkan Havalimanı’nda, bu yıl ilk 3 ayda 122 ticari uçuş gerçekleşti.  Ticari uçuş sayısı dış hatlarda yüzde 133, toplamda yüzde 122 artmış oldu.

ZAFER YERİNE HASAN POLATKAN
Dış hat yolcu sayısındaki bu önemli artışta, umre döneminde giderek artan seferlerin etkili olduğu belirtildi. Çevre illerden de çok sayıda vatandaşın umre seyahatleri Eskişehir’den kalkan uçuşlarla gerçekleştiriliyor. Umre seferleri ile birlikte Hasan Polatkan Havalimanı, dış hat yolcu sayısında büyük fark attığı Kütahya’daki Zafer Havalimanı ile arasındaki farkı daha da açtı, dış hat yolcu sayısında liderliğini korudu. 

BRÜKSEL SEFERLERİ DE SÜRÜYOR
THY’nin Eskişehir’den düzenli Brüksel seferleri de devam ediyor. Bununla birlikte başka firmaların da aralıklı olarak Brüksel’e seferler düzenlediği Eskişehir’de nisan ayı ile birlikte bu seferlerde de artış olacağı belirtiliyor. Mayıs ayı ortasına kadar sürecek umre dönemi ve Brüksel seferlerinin de artmasıyla, Hasan Polatkan Havalimanı’ndaki yoğunluğun daha da artacağı kaydediliyor.

Kaynak: 2 Eylül

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi