Eskişehir'de hangi yasaklar gündemde?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de hangi yasaklar gündemde?
A
a

Sağlık Bakanlığı illere göre vaka sayılarını gösteren haritaya göre, Eskişehir artık çok yüksek riskli iller arasında! Kırmızı iller arasına giren Eskişehir'de yasaklar geri gelecek mi?

Sütiş Eskişehir
Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı 13-19 Mart illere göre haftalık vaka sayılarını gösteren haritaya göre, Eskişehir’de vaka sayıları fırladı. Eskişehir’de vaka sayısı 100 bin kişide 116,56 olarak kaydedildi. Geçtiğimiz hafta 74,59 olan rakam bu hafta 100'ü de aşınca Sağlık Bakanlığı’nın daha önce açıkladığı tabloya göre Eskişehir kırmızı iller arasına girdi. Peki şimdi ne olacak?

Eskişehir’de Mart ayı başında başlayan normalleşme süreci ile birlikte koronavirüs vaka sayıları hızla artmaya devam ediyor. 15-21 Şubat tarihleri arasında Eskişehir’de vaka sayısı 100 bin kişide 35,55’ti ve Eskişehir orta riskli iller arasında yer alıyordu. Diğer haftalarda ise vaka sayıları katlanarak arttı ve bu hafta 116,56’ya kadar çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yasakları ertelemişti
Mart ayının başında başlayan normalleşme sürecinin ardından vaka sayılarındaki artış ile ilgili açıklama yapan Erdoğan, yasakların hemen geri gelmeyeceğini duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, korona virüs salgınında süreci yakından takip edeceklerini belirterek, "“Her sınıfta hangi normalleşme adımlarının atılacağını da şeffaf bir şekilde açıklamıştık. Yeni normalleşme tedbirlerini sizlerle paylaşırken, şehirlerimizin, tedbirlere uyma derecelerine göre gelecekte hangi sınıfta yer alacaklarına kendilerinin karar vereceklerini de söylemiştik. Sağlık Bakanlığımız, salgının illerimizdeki seyrini yakından takip ediyor. Kimi illerimizde görülen nispi vaka yükselişlerine rağmen, bu artışın hastaneye yatış, yoğun bakım ve entübe sayılarına sınırlı şekilde yansımasını da sevindirici bir gelişme olarak değerlendiriyoruz. Ayrıca, aşılama yaygınlaştıkça, salgınla mücadelenin daha etkin hale geldiğini görüyoruz. Tedbirlere özellikle uyulmasıyla ilgili denetimleri daha sıkı şekilde yürüterek süreci yakından takip edeceğiz. Tüm bu verileri göz önüne alarak, bugünkü toplantımızda, şehirlerimizdeki mevcut uygulamayı bir süre daha sürdürme ve gelişmeleri yakın takip etme kararı aldık." demişti.

Eskişehir'de Pazar günleri sokağa çıkma yasağı geri gelebilir
Çok yüksek riskli iller arasına giren Eskişehir'de Pazar günleri sokağa çıkma yasağının gelmesi bekleniyor. Ayrıca hafta içi 65 yaş üstü ve 20 yaş altına serbest olan sokağa çıkma, yine belirli saatlerle kısıtlanacak. Ortaokullar kapatılacak, halı saha ve yüzme havuzları hizmet veremeyecek, nikah merasimlari 100 kişiden, 50 kişiye indirilecek.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi