Eskişehir'de gündem termik santral

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de gündem termik santral
A
a

Odunpazarı Belediyesi, Çağdaş Sanatlar Galerisi’nde Uğur Çalışkan’ın Post Apocalyptic ‘Kaos ve Metamorfoz’ Resim ve Heykel Sergisi’nin açılışı gerçekleşti. Sanatseverler ile buluşan Uğur Çalışkan’ın Post Apocalyptic ‘Kaos ve Metamorfoz’ Resim ve Heykel Sergisi 26 gün açık kalacak.

Sütiş Eskişehir
Uğur Çalışkan’ın mekanik parçalardan yaptığı muhteşem heykellerin yanı sıra resimlerinin de yer aldığı Post Apocalyptic ‘Kaos ve Metamorfoz’ Resim ve Heykel Sergisi’nin küratörlüğünü Mustafa Güneş yapıyor.  Sanatçı Uğur Çalışkan özel bir sunum yaptığı açılışa Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, daire müdürleri ile çok sayıda Eskişehirli sanatsever katıldı.

ESKİŞEHİR’E YAZIK ETMEYİN
Açılışta konuşan Uğur Çalışkan, kente 50 yıl sonra geldiğini söyledi. Odunpazarlı olduğunu belirten Çalışkan konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Yarım asır sonra geri geldim. Eskişehir çok değişmiş. Porsuk çok bozulmuştu, sonra yeniden düzenlenmiş. Hayran kaldım. 2 gündür eşim, kızım ve oğlumla müzeleri geziyoruz. Eskişehir’de yaşamanız nime gibi bir şey olmuş. İnsanlar mutlu, kızım burada üniversite okumak istiyor. Sizleri görmekten çok mutlu oldum. Bunca yılın bir birikimi vardı, onları sergileyelim, kendi topraklarımıza geri dönüş yapalım dedim. Eskişehir çok müthiş olmuş, bir  daha da zor gideriz gibi görünüyor. Başkanlarımıza çok teşekkür ederim. Küratör arkadaşımıza çok teşekkür ederim, müthiş bir sergi oldu.  Alt yapısı insanlığın doğayı algılama çabaları, insanların var olma gayretine rağmen doğayı  yok etmede bir yandan sürüyor. İnsanlık kendi kendini yok eden bir forma da gidiyor. Onun  olmaması adına küçük örnekler sunuyorum. Yani artistik kurguları. Bir yandan doğayı algılama çabalarımız var, bir yandan da onu bozma çabalarımız sürüyor. Mesela Eskişehir’e kurulmak istenen termik santral buna kötü bir örnek olacak, ama olamaması için biz buradan nasıl bir refleks veriyorsak; biryandan bozma çabaları var, bir yandan karşı refleksler var. Bunların mücadelesi gibi bir şey.

“YAŞASIN SANAT”
Çağdaş Sanatlar Galerisinde birbirinden farklı ve özel eserlerden oluşan seçkileri vatandaşla buluşturmanın onurunu yaşadıklarını söyleyen Başkan Kurt, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Açtığımız bu 7 sergide, 300’e yakın sanat eserini on binlerce sanatseverle buluşturduk. Adeta bir köprü oluşturduğumuz bu sanat-hayat birlikteliğinde; binlerce hayale dokunduk, sanatın paylaşılır ve çoğaltılabilir olduğunu gösterdik. Kent güzelliği sadece fiziksel değildir; kent, ruhuyla görünür hale gelir.  Bir kentin ruhunu da ancak sanatla kurtarabilirsiniz. Bu nedenle, açtığımız her sergide estetik zenginliğin yanı sıra,  vatandaşlarımızın entelektüel birikimlerine katkıda bulunuyoruz ve bu anlamda öncü bir rol üstlenmeye çalışıyoruz.  Zaten bu anlamda öncü olan Eskişehir, kültür-sanat kenti kimliğiyle sanatın devleriyle buluşmaya devam ediyor ve bunu hak ediyor.” Açılışa katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, sergiyi çok beğendiğini söyledi. Büyükerşen konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Matematik Bilimini çağdaş sanatların bir örneği olarak resimlendirmiş, heykel haline getirmiş bir sergi. Çok güzel. Uğur Çalışkan hemşehrimizi gerçekten kutluyorum. Bambaşka bir sitili var. Her biri ayrı değerde eserler. Kutluyorum.”  Resim ve Heykel Sergisi’ni gezmek isteyen sanatseverler, sergiyi 27 Aralık Çarşamba Gününe kadar her gün 10.00-20.00 saatleri arasında gezilebileceği ifade edildi.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
goll 4 Aralık 2017 18:24

tencere yuvarlanır kapağını bulur anlayana

1 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi