Eskişehir'de gram altın fiyatları 17.04.2020 - Bugün çeyrek, yarım ve tam altın ne kadar?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de gram altın fiyatları 17.04.2020 - Bugün çeyrek, yarım ve tam altın ne kadar?
A
a

Eskişehir altın fiyatları bugün nasıl bir seyir izliyor? Kapalıçarşı ve Eskişehir serbest piyasada gram altın kaç lira? Çeyrek altın ne kadar? Dolar ve Euro kuru kaç lira? Eskişehir altın fiyatları yorumları ve ekonomiyle ilgili bugünün bütün verileri www.anadolugazetesi.com adresimizde sizlerle.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir altın fiyatları yorumları bugün verilerine göre, altında yükseliş durdurulamıyor. Yatırımcıların güvenli limanı olan altın, son yaşanan koronavirüs salgınına bağlı olarak sert yükseldi. Peki, altın fiyatları ne kadar oldu? Gram altın ne kadar oldu? Çeyrek altın kaç TL?
Küresel piyasalar, haftanın son gününe iyimser başladı. Trump'ın ekonomiyi açma planı piyasaya morale verirken Çin'den gelen ilk çeyrek için yüzde 6,8'lik daralma verisi ise günün olumsuz haberlerinden biri oldu. Çin'de ekonomik verilerin dünyaya açıklanmaya başlandığı 1992 yılından bu yana ilk kez  ülkede daralma yaşandı. Beklentiler Çin'de ekonominin yüzde 6,5 daralacağı yönündeydi. 

Hafta başında 6,70 seviyelerinde olan dolar/TL kuru, hafta boyunca devam eden yükselişlerle 6,95 seviyelerine kadar yükseldi. Döviz kurları haftanın son gününe dalgalı bir seyirle başladı. Sabah saatlerinde 6,90'a kadar çekilen dolar/TL kuru, piyasaların açılışına doğru 6,93'lerin üzerine tırmandı. Euro/TL de aynı yönde hareketlerle 7,54 seviyesinden el değiştiriyor. 

Yurt dışı ons fiyatının 1690 doların üzerini gördüğü altın, yurt içinde döviz kurundaki hareketten etkilenmeyi sürdürüyor. Altında piyasanın seyrinin ‘kararlı’ şekilde yukarı yönlü devam etmesi bekleniyor. Yeni test seviyesi ise ons fiyatında 1700 dolar, paralel olarak gram altında 380 lira olarak gösteriliyor.

Peki tüm bu gelişmeler kapsamında, 17 Nisan 2020 (bugün) saat 09:50 itibarı ile Eskişehir'de gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve tam altın kaç lira? Altın fiyatları ne kadar? Eskişehir'de döviz hangi seviyede?

Eskişehir ve Kapalıçarşı altın fiyatları ve Dolar ile Euro kaç lira? Hepsini sizin için derledik...

Eskişehir altın fiyatları

  • Çeyrek altın: 623 Lira
  • Yarım altın: bin 246 Lira
  • Gram altın: 385 Lira
  • Cumhuriyet Ata Lira: 2 bin 551 Lira

Eskişehir döviz kurları

                          ALIŞ       SATIŞ
  • Dolar   : 6,9218 TL 6,9264 TL
  • Euro    : 7,5135 TL 7,5197 TL
  • Sterlin : 8,6394 TL 8,6443 TL

Günün önemli ekonomik gelişmeleri

Türk Telekom upload hızlarını 2 katına çıkardı

Türk Telekom, koronavirüs salgını nedeniyle evden çalışma ve uzaktan eğitim sürecinin devam ettiği dönemde, kullanıcılarına daha iyi deneyim sunmak için fiber ve VDSL abonelerinin veri yükleme (upload) hızını 2 katına çıkarmaya başladı.

Türk Telekom, koronavirüs salgını nedeniyle bu zorlu dönemde müşterilerine daha iyi hizmet vermek için çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Şirket, son olarak, evden çalışma ve uzaktan eğitim sürecinin büyük önem kazandığı bu günlerde, Türk Telekom, müşterilerine daha iyi hizmet sunmak için fiber ve VDSL kullanıcılarının upload hızlarını 2 katına çıkardı.

Koronavirüs salgını nedeniyle evden çalışan, uzaktan eğitimlerine devam eden kullanıcılar 1 Haziran 2020 tarihine kadar 2 kat hızlı veri yükleme uygulamasından faydalanabilecekler.

ESO Meclis üyeleri taleplerini dile getirdi

Dijital ortamda bir araya gelen Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Meclisi üyeleri, sanayi üretiminin sürmesi ve çarkların dönmesi için bir dizi önlemin mutlaka hayata geçirilmesi yönünde görüş bildirdi.
Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Meclis üyeleri, korona virüs (Covid-19) pandemisinin üretim ve ihracat süreçlerine olan yansımalarını değerlendirdi. 16 ana sektörün temsil edildiği toplantıda ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş yapılan çalışmalarla ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Sıkıntıların üretimle aşılacağı vurgulanan toplantıda, alınması gerekli tedbirlerle, şirketlerin ve çalışanların pendemiden korunması için görüş birliğine varıldı. Toplantıda üreticilerin süreçten en az zararla çıkması için gereken adımları içeren talepler de belirlendi. ESO Meclisinin birlikte oluşturduğu talepler TOBB, bakanlıklar, ilgili kurumlar, valilik, belediyeler ve sivil toplum örgütleri ile paylaşıldı. Talepler şu şekilde sıralandı:

Mali destekler
"Tüm işletmelerin ve sektörlerin mücbir sebep kapsamına alınması ve sektör ayrımı yapılmaksızın desteklerden faydalanması gerekmektedir. İşletmelerin kamu alacaklarının tamamımın ivedilikle ödenmesi gerekmektedir. Avans koşullarının basitleştirilmesi ve işletmelere uygun hale getirilmesi gerekmektedir. İhracatçıların Katma Değer Vergisi iade alacaklarının geri ödemelerinin yapılması gerekmektedir. Bu kapsamda, korona virüs salgını nedeni ile Gelir ve Kurumlar Vergisi mükelleflerinin Mart, Nisan, Mayıs 2020 aylarına ait Ba-Bs formları ile Katma Değer Vergisi ve Muhtasar beyannamelerin verilme süreleri Temmuz 2020 ayına ertelenmiştir. İhracatçıların bu aylardaki iade alacakları katma değer vergileri, mal ve hizmet aldıkları mükelleflerin beyanname ve Ba- Bs formlarını vermemeleri nedeni ile gecikecektir. İhracatçıların bu zor durumu aşmaları için, ihraç edilen malın tabi olduğu katma değer vergisi oranına veya genel yüzde 18'lik orana göre, ihracat bedeli üzerinden hesaplanan tutarın devreden KDV’si var ise ihracatçıya ödenmesi gerekir. Katma değer vergisinin 32. madde 2'nci fıkrasında ihracat bedelinin belli bir oranına kadar katma değer vergisi iadesi yaptırmaya Maliye Bakanlığı yetkili kılınmıştır. Bu maddenin işlevlik kazana bilmesi için gerekli düzenlemenin yapılması yukarıda belirttiğimiz önerimiz, kanuna uygun olduğu gibi, ihracatçıların mağduriyetini giderecektir.

eskisehir-altin-fiyatlari-17-04-2020.jpg

Finansal destekler
Kamu ve özel bankalar, KGF desteklerinin kullandırılması konusunda imtina etmektedir. Bankaların rahat kredi verebilmelerini sağlama adına KGF’nin tazmininin yüzde 7’den yüzde 10’a hatta yüzde 15’e taşınıp, sıkıntıdaki şirketlere likidite sağlanması gerekmektedir. Özel bankalar KGF limitli verecekleri kredilere yüzde 2 hazine faiz desteği verebilirse, sistemin içine dahil edilmeleri sağlanarak piyasalara likidite akışı sağlanmış olur. Çek ödeme kredi desteğinin senetler içinde verilmesi sağlanmalıdır. Kredi paketlerinin hızla işleme alınması gerekmektedir. İhracat stok kredisinin bir an önce açıklanması, ihracatçı firmalar için önem az etmektedir. Eximbank’ın teminat mektupsuz kredi verebilmesinin önü açılmalıdır. Leasing ödemelerinin ertelenmesi gerekmektedir.
Sanayide ve ticari işletmelerde elektrik, doğal gaz, su, internet gibi faturalarının ertelenmesi, THY kargo ücretlerinde indirim yapılması, Limanlardaki ardiye ve demoraj ücretlerinin düşürülmesi. Ticari araçlarda MTV’nin 2020’de kaldırılması. Kar dağıtım kısıtlamasının gözden geçirilmesi gerekmektedir.

İstihdam destekleri
Kısa Çalışma Ödeneği'nin ödenmesi için aranan, 3 yıl içinde 450 gün prim ödeme ve son 60 gün çalışıyor olma şartı, söz konusu şartları sağlayamayan çalışanlar için mağduriyet oluşturmuştur. Hükümetimiz Kısa Çalışma Ödeneği'nden faydalanamayan çalışanların mağduriyetini gidermek adına ücretsiz izne giden çalışanlara bin 200 TL aylık destek verileceğini açıklamıştır. Bu da eşitlik ilkesine aykırı olacaktır. İŞKUR’a çok sayıda iş yeri ve çalışanın başvurmasından dolayı işlemler tamamlanamayacak hatalar ve gecikmeler oluşacaktır. İçinde bulunduğumuz hassas durum göz önüne alınarak, tüm sigortalı çalışanların herhangi bir engele takılmadan Kısa Çalışma Ödeneği Desteği'nden faydalanmasına izin verilmesi bürokratik süreçleri, hataları azaltacak ve uygulama kolaylığı sağlayacaktır, çalışanlar açısından da eşitlik sağlanmış olacaktır. Kısa Çalışma Ödeneği ödemelerinin PTT bank yerine maaş hesabına yatırılması gerekmektedir. Uygunluk incelemesinin kaldırılarak, doğrudan onay/kabul süreci işletilmelidir. Ödeme alt sınırının asgari ücret, üst sınırının askerin ücretin 3 katı olarak uygulanması, Covid-19’un meslek hastalığı kapsamına alınmaması gerekmektedir. Talebi artan sektörler için esnek çalışma ve geçici iş ilişkisinin önünün açılması sağlanmalıdır.
Lojistik destekleri kapsamında, sınır geçişlerinde karantina koşullarının gevşetilmesi. Vizesi biten şoförlere gri pasaport verilmesi. Serbest çalışan şoförlere (Kamyon, otobüs, servis, dolmuş, taksi) doğrudan gelir desteği sağlanması (ÖTV’siz akaryakıt gibi) gerekmektedir."

Motorinde 21 kuruşluk indirim

Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorine 21 kuruş indirim yapıldı.
Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası'nın (EPGİS), sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorinin litre fiyatına 21 kuruş indirim geldiğini duyurdu. İndirimin ardından motorinin litresi İstanbul'da ortama 5,08 liraya, Ankara'da 5,16 liraya, İzmir'de 5,19 liraya gerilecek.
Dağıtım firmalarının belirlediği fiyatlar rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösteriyor.

Honda Türkiye üretime devam edecek

Honda Türkiye, Kocaeli Şekerpınar’daki fabrikasında faaliyetlerine tekrar başlayacağını bildirdi.
Yeni tip koronavirus (COVID-19) salgınının etkisiyle Kocaeli Şekerpınar'daki üretim operasyonlarını 23 Mart 2020 tarihinde geçici olarak askıya alan Honda Türkiye, gerekli tüm tedbirler alınarak 20 Nisan 2020 tarihinde Kocaeli Şekerpınar’daki fabrikasında faaliyetlerine tekrar başlayacağını bildirdi.

Turkcell Superonline ev internetinin hızını katladı

Turkcell Superonline evden çalışma ve evden eğitim sürecinde interneti yoğun olarak kullanan fiber müşterileri için en düşük indirme hızını 50 Mbps’ye, yükleme hızını ise dört kat artırarak 20 Mbps’ye çıkardı. Bu sayede fiber kullanıcıları işlerini daha hızlı yapabilecek, öğretmen ve öğrenciler birbirleri ile daha hızlı dosya paylaşabilecek.

#EvdeHayatVar çağrısıyla, evde kalma imkanı olan vatandaşlar için farklı çözümler sunan Turkcell, fiber internet abonelerinin hem indirme hem de yükleme hızlarını artırarak evde geçirilen zamanın en verimli şekilde geçirilmesine yardımcı oluyor.
Yapılan şirket açıklamasına göre Turkcell Superonline, fiberde en düşük indirme hızını 50 Mbps’ye yükseltti. Böylece mevcut durumda 15, 25 ve 35 Mbps hızdan faydalanan abonelerin tümü 50 Mbps internetten faydalanabilir hale geldi. 1 Haziran 2020 tarihine kadar devam edecek bu özel uygulama ile Turkcell Superonline, özellikle eğitimine evde devam eden öğrencilerin ve uzaktan çalışanların hayatına en verimli şekilde devam edebilmesine katkıda bulunmayı sürdürdü. Ayrıca film izleyen, müzik dinleyen, oyun oynayan kullanıcılar fiber yükleme hızının artmasıyla birlikte dijital platformlardan daha etkin hizmet alabilecek ve evdeki vaktini çok daha iyi geçirebilecekler.

eskisehir-doviz-fiyatlari-17-04-2020.jpg

"Altyapımız Türkiye’nin hizmetinde"
“Turkcell olarak milletçe mücadele verdiğimiz şu günlerde vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için çalışmaya devam ediyoruz” diyen Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, "Her fırsatta fiberin ülkemiz için önemine vurgu yapıyoruz. Bugün de fiber altyapının yaygınlığının ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Turkcell olarak bu süreçte evlerinden çalışan ve işlerine mümkün olduğunca evlerinden devam eden kullanıcılarımız için indirme ve yükleme hızlarını katladık. Türkiye’yi ışık hızında fiber internet ile tanıştıran Turkcell Superonline’ın güçlü altyapısını Türkiye’nin hizmetinde." şeklinde konuştu.

Yükleme hızı da 20 mbps’ye yükseltildi
Salgın ile mücadele sürecinde eğitime ve çalışmaya evden devam edenler için indirme hızının yanı sıra dosya yükleme hızı da oldukça önemli. Çalışanları, öğrencileri, internete içerik üretenleri veya içerik yükleyenleri de unutmayan Turkcell Superonline, yükleme hızını da en az 4 kat artırarak 20 Mbps’ye çıkardı. Böylece ödevlerini gönderen öğrencilerin, dosya transferi yapan çalışanların, sevdikleriyle görüntülü görüşme yapanların, sıkça canlı yayın yapanların ve sosyal medya platformlarına video yükleyenlerin de yüzünü güldürdü.

Merkez Bankası toplam rezervleri 10 Nisan ile biten haftada 634 milyon dolar azaldı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) haftalık para ve banka istatistiklerini açıkladı. Buna göre; Merkez Bankası toplam rezervleri 10 Nisan ile biten haftada 643 milyon dolar azalarak 88 milyar 920 milyon dolar oldu. Brüt döviz rezervleri de 2 milyar 200 milyon dolarlık azalışla 58 milyar 248 milyon dolardan 56 milyar 48 milyon dolara indi.
Altın rezervleri ise 10 Nisan haftasında 1 milyon 566 milyon dolarlık artışla 31 milyar 306 milyon dolardan 32 milyar 872 milyon dolara yükseldi.

Çin ekonomisi ilk çeyrekte yüzde 6.8 küçüldü

Çin ekonomisi, yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınının etkisiyle ilk çeyrekte yüzde 6.8 daraldı.
Yılın ilk iki ayında şalter indiren dünyanın ikinci büyük ekonomisi, çeyrek bazında büyüme verilerinin açıklanmaya başladığı 1992'den bu yana ilk kez küçülme kaydetti. Çin Ulusal İstatistik Bürosu tarafından bugün açıklanana veriler, yılın ilk üç ayında gayrisafi yurt içi hasılanın (GSYH) bir önceki yıla göre yüzde 6.8 oranında düştüğünü gösterdi.
Mart ayında üretim için önemli göstergelerden olan sanayi üretimi yüzde 1.1, tüketimdeki durum açısından önemli bir gösterge olan perakende satışlar ise yüzde 15.8 düştü. Çin'de kentlerdeki işsizlik oranı Mart ayında yüzde 5.9'e geriledi.
Çin'in dış ticaretinin ilk çeyrekte yüzde 6.4 düştüğü açıklanmıştı.

"Büyük Buhran'dan sonra en kötü ekonomik dönem"
IMF tarafından bu hafta yayınlanan raporda, Covid-19'un ekonomik etkilerinin 2008 küresel finans krizinden çok daha ağır olacağı, dünya ekonomisinin Büyük Buhran'dan sonraki en kötü dönemini yaşayacağı belirtilmişti. IMF, 2020'de dünya ekonomisinin yüzde 3 daralacağı öngörüsünü açıkladı.
Öte yandan IMF, Çin ekonomisinin yıl sonu büyüme oranının ise yüzde 1.2'ye düşeceği tahmininde bulunmuştu.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi