Eskişehir'de göz göre göre akıl almaz hırsızlık! Turistlerin uğrak yeriydi...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de göz göre göre akıl almaz hırsızlık! Turistlerin uğrak yeriydi...
A
a

Eskişehir’in tarihi Odunpazarı Meydanı’nın simgesi haline gelen, ziyaretçilerin büyük ilgi gösterip bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiği at arabası heykelinin üzerindeki gem ve kantarma takımları, yakındaki MOBESE kameralarına aldırış etmeyen kişi veya kişiler tarafından çalındı.

Sütiş Eskişehir

Eskişehir haberleri

Eskişehir'in tarihi Odunpazarı Meydanı'nın simgesi haline gelen, ziyaretçilerin büyük ilgi gösterip bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiği at arabası heykelinin üzerindeki gem ve kantarma takımları, yakındaki MOBESE kameralarına aldırış etmeyen kişi veya kişiler tarafından çalındı.

Olay, geçtiğimiz Ramazan ayında gerçekleşti. Eskişehir'in Odunpazarı Meydanı'nda bulunan ve tarihi bölgenin adeta simgesi haline gelen at arabası heykelinin üzerindeki gem ve kantarma takımları, kimliği bilinmeyen kişi veya kişiler tarafından çalındı. Korona virüs tedbirleri kapsamında işletmelerin uzun süre kapalı kalması nedeniyle bölge esnafı durumu dükkanlarını açtıktan sonra fark etti. Heykelin üzerindeki gem ve kantarmanın olmadığını gören esnaf, polis ekiplerine ihbarda bulundu. Olayın gerçekleştiği yerde MOBESE kameralarının olması ise dikkat çekti. Hırsızlığı gerçekleştiren şahısların MOBESE kameralarını umursamadan heykel üzerindeki gem ve kantarma takımlarını çalması şaşkınlık oluşturdu.



“Bu atlar Odunpazarı'nın sembolü olmuş durumdalar”
At heykellerinin Odunpazarı'nın simgesi haline geldiğini söyleyen esnaf Sadık Aydemir, yaşanan hırsızlığın MOBESE'nin önünde olmasından dolayı şaşırdığını dile getirdi. Aydemir, “Bu atlar Odunpazarı'nın sembolü olmuş durumdalar. Buraya gelen turistler, çocuklar ve yerel halk illa ki burada fotoğraf çekiyorlar.. Tam MOBESE'nin önünde olmasına rağmen gemleri çalınmış. Yetkililere bildirildi. Şu anda ne durumdadır bilmiyoruz. Tam pandemi sürecine denk geldiği için buradaki dükkanlarda kapalıydı. Büyük ihtimalle gören olmamıştır. Görseydiler polisi arardılar çünkü bu atlar buranın bir değerli olmuş durumda artık. Odunpazarıyla bütünleşmiş haldeler” şeklinde konuştu.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
5 Haziran 2020 02:42

Iyiki atlar canli degil. Yoksa sucuk olmuslardi

0 0 Cevap Yaz
İsmail 4 Haziran 2020 12:35

Hırsızlar yakalanırsa çaldıklarını boyunlarına geçirip atların yerine koşulsunlar. Akıları başlaırna gelir.Ulan o çaldıklarınızı kime kaça satacaksınız.

1 1 Cevap Yaz
ASLD 4 Haziran 2020 12:33

Hırsızlar bellidir.İstenirse kamera yardımı ile bir -iki saatte kalmaz hakim ününde.

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi