Eskişehir'de görüntülendi! Yıllardır görülmüyordu...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de görüntülendi! Yıllardır görülmüyordu...
A
a

Eskişehir'in Mihalıççık ilçesinde görüntülenen nesli tükenme tehlikesi altındaki canlı sosyal medyayı salladı... Uzun süredir bölgede görülmeyen Vaşak daha sonra doğal hayata salıverildi

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir'in Mihalıççık ilçesinde görüntülenen canlıya dair görüntüler sosyal medyayı salladı. Mihalıççık Orman İşletme Müdürlüğü çalışanları tarafından kaydedilen ve bölgede uzun süredir görülmeyen bir tür olan Vaşak görüntüleri, Eskişehir Yenigün Gazetesi Yazarı Hüseyin Güven'e ulaşmasının ardından sosyal medyada yer buldu.

Eskişehir Mihalıççık'ta görüntülendi

Eskişehir Mihalıççık'a çok yakın bir bölge olan Sündiken Dağlarında görülen Vaşak, Mihalıççık Orman İşletme Müdürlüğü çalışanları tarafından takip edilerek, orman sınırını belirleyen tellerin dışına çıkması sağlandı. Bu şekilde tekrar doğal yaşamına salıverilen Vaşak, dünyada görülmesi ve yakalanması en zor hayvanlardan biri olarak değerlendiriliyor.
Nesli tehlike altında bulunan vaşak, aynı zamanda Türkiye'de yaşayan en büyük kedi türü.
Orman Müdürlüğü çalışanlarının kaydettiği bu video, Eskişehir Yenigün Gazetesi yazarı Hüseyin Güven tarafından sosyal medyada paylaşılmasının ardından büyük ilgi çekti.

 
Kaynak : Anadolugazetesi.com
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi