Eskişehir'de görkemli karşılama

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de görkemli karşılama
A
a

Paralimpik Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’nin olimpik yüzme branşlarında ilk Dünya Şampiyonluğuna ulaşan Eskişehir Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübünün Paralimpik Takımı Milli Yüzücüsü Sümeyye Boyacı, Büyükşehir Belediyesi önünde büyük bir coşkuyla karşılandı. Başkan Büyükerşen, “Seninle gurur duyuyoruz kızım” dedi

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Portekiz'in Madeira Adası'nda düzenlenen Paralimpik Dünya Şampiyonası 50 metre S5 kategorisi sırt üstü yarışında muhteşem bir performans gösteren Sümeyye Boyacı, Türkiye’nin olimpik yüzme branşlarında 41.58’lik dereceyle ilk dünya şampiyonluğunu da ülkemize getirmişti.
Portekiz’den Türkiye’ye dönen Sümeyye Boyacı memleketi Eskişehir’e geldi. Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübünün Paralimpik Takımı Milli Yüzücüsü Boyacı, Büyükşehir Belediyesi önünde coşkuyla karşılandı.
Ellerinde Türk bayrakları ve tezahüratlarla Sümeyye Boyacı’yı karşılayan coşkulu kalabalık, Dünya Şampiyonu Boyacı’yı bağrına bastı.
Boyacı’yı belediye binası önünde Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen çiçeklerle karşıladı. Karşılama törenine Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Oğuzhan Özen, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Mehmet Ali Çeliksoy, Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü yetkilileri, belediye bürokratları, belediye çalışanları ve vatandaşlar da katıldı.
Karşılamadan dolayı gözleri dolan milli yüzücü Boyacı, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübünün yüzücüsü olmaktan gurur duyduğunu ifade etti.
Daha sonra Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü ve Milli Takım Yüzme Antrenörü Mehmet Bayrak, Antrenör Yardımcısı Gündüz Çağlar Alsan, Spor Kondisyoneri Tolga Erol ve Sümeyye’yi makamında ağırladı.
Sümeyye’yi alnından öperek kutlayan Başkan Büyükerşen, “Bu büyük başarın hepimizi, Eskişehir’i, Türkiye’yi sevince boğdu. Her zaman yanındayız. Yürekten kutluyorum. Örnek azmin ve büyük başarın ülkemize, şehrimize, kulübümüze hayırlı olsun. Profesyonel sporcularımız bizleri başarıyla temsil ediyor. Seni, aileni, kulübümüz yöneticileri, antrenörlerini ve bu yolda emek verenleri yürekten kutlar başarılarının devamını dilerim” diye konuştu.
Sümeyye Boyacı da Başkan Büyükerşen’e verdiği destek nedeniyle teşekkür ederek, “Bu başarıda emekleriniz çok büyük. Başkanım verdiğiniz destekler için çok teşekkür ederim. Arkadaşlarım şehirlerine döndüğünde böyle karşılamalar çok olmuyor. Bugün bu güzel karşılama nedeniyle çok mutlu oldum. Önümüzdeki hafta İslam oyunları var ona hazırlanacağız. Duygularımı anlatmam çok zor. Sizlerle bu gururu paylaşmaktan çok mutluyum. Çok ama çok teşekkür ederim” dedi. Ziyaret hatıra fotoğrafının çektirilmesi ile sona erdi.
Sümeyye Boyacı’nın Türkiye’nin olimpik yüzme branşlarında ilk dünya şampiyonluğunu kazanması nedeniyle ESTRAM tarafından tramvaylarda, “Dünya Şampiyonumuz Sümeyye Boyacı” yazılarak şampiyonluk gururu tüm şehirle paylaşıldı. Günün hatırasına Sümeyye Boyacı da tramvay önünde fotoğraf çektirdi.
 Başkan Büyükerşen ayrıca Eskişehir’deki billboardlarda yayımladığı mesajla Sümeyye’nin Dünya Şampiyonluğunu kutladı. Sümeyye’nin ay yıldızlı bayrağımıza sarıldığı görselde Başkan Büyükerşen’in, “Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Eskişehirimizin gururu Sümeyye Boyacı Dünya Şampiyonu. Seninle gurur duyuyoruz güzel kızım” mesajı yer aldı.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Çiftelerli 16 Haziran 2022 15:48

Yolun hep açık Olsun melek yüzlü koca yürekli kızımız

1 10 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi