Eskişehir'de gerçeğini aratmadılar! 150 kişiyle beraber...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de gerçeğini aratmadılar! 150 kişiyle beraber...
A
a

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) bünyesinde Eskişehir, Bilecik, Kütahya ve Afyonkarahisar'da görev alan grupların bölge tatbikatı başladı.

Sütiş Eskişehir

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesi Kaymaz Mahallesi'ndeki Subaşı Mesire Alanı'nda 3 gün sürecek UMKE 15. Bölge tatbikatına 150 kişi katılıyor.

Tatbikat senaryosuna göre, tarım işçilerini taşıyan minibüsün devrilmesi ve depremde enkaz altında kalan yaralılara müdahale canlandırıldı.

UMKE sorumlusu Halil Sönmez, gazetecilere, eğitimlerin personeli olaylara hazır tutarak tecrübe kazandırdığını söyledi.

Tatbikatta iki senaryonun bulunduğunu belirten Sönmez şöyle konuştu:

"Birinci senaryomuzda tarım işçilerini taşıyan minibüsümüz devrildi. Olay yerine gelen ekipler yaralı durumlarına göre triyajı yaparak hastaneye sevklerini sağladı. Enkaz senaryomuzda da bilindiği gibi ülkemiz deprem ülkesi. Yer yer depremlere maruz kalabiliyoruz. Bunun için de ekiplerimiz hazır biçimde, böyle durumlarda nelerle karşılaşabileceklerini senaryo gereği de öğrenip sahada vakalara en iyi şekilde yaklaşmayı öğreniyor. Bu eğitimlerin faydalarını tabii ki sahada görüyoruz. Biz burada afet bilincini arkadaşlara daha iyi öğreterek eğitimlerle sahada nelerle karşılaşacaklarını gösteriyoruz, daha uygun ve düzenli bir şekilde vakaya yaklaşımı, müdahaleyi pekiştirmelerini sağlıyoruz."

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi