Eskişehir’de gamalı haç işaretli ilginç duvar yazıları

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir’de gamalı haç işaretli ilginç duvar yazıları
A
a

Eskişehir’in Odunpazarı ilçesindeki bir cadde üzerindeki duvara gamali haç işareti ile yazılmış ilginç yazılar dikkati çekiyor 

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir'de Kartopu caddesi üzerindeki Kaparıpar mesire alanını çevreleyen duvara, gamali haç işareti ile 'Irkçı Militarist Hareket' ve Türkçesi 'Kurtlar Asla Unutmaz' anlamı taşıyan 'Wolves never forget' cümleleri yazıldı. Kim ve kimler tarafından yazıldığı bilinmeyen yazıların siyasi bir amaç taşıyıp taşımadığı bilinmiyor. Türkiye'de, şimdiye kadar 'Irkçı Militarist Hareket' ismi ile ideolojik bir hareketin kamuoyu gündemine girmediği belirtilirken, oldukça iri harflerle yazılan sloganlar, çevreden geçenlerin ilgisini çekiyor. 

Gamali haç anlamı nedir?

Tarihi eski yüzyıllara dayanan, ancak toplumda genel olarak Adolf Hitler’in Nazi bayrağında kullandığı için Alman milliyetçiliğinin simgesi, faşist ideolojiyi çağrıştıran gamali haç, günümüze kadar Hinduizm, Budizm, Jainizm ve Odinizm gibi inanç sistemlerinde kutsal bir simge olarak kullanıldı. Bazı kaynaklarda bu simgenin, kadim Türk topluluklarında oz tamgası adıyla kullanılan ‘kader çarkı’ simgesi olduğu da belirtiliyor. 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
bilek26 2 Ocak 2019 18:33

seçim öncesi algı operasyonu millet artık bunları yemez, ciddiye alıp yorum yapmak bile gereksiz ama yorum yazanı görünce manzara koymadan olmuyor.

0 0 Cevap Yaz
Umut mesanoğlu 2 Ocak 2019 12:26

Söyleyelim; 1970ten günümüze Alman gurbetçilerin yaşadığı mahallelerde zavallı insanların evleri ateşe verilirdi. Sayısı pek bilinmese de yüzlerce genç kadın çocuk bu ırkçı saldırılar sonucu hayatını kaybetmişti. Almanya’da Neo nazi artığı bu oluşumun kurduğu örgütlerden biri de militarist ırkçı nazi grubuydu. Şimdi ise orta yol milliyetçi üç beş cahil soylarını Yok etmeye çalışan faşist katil güruhların yolunda gidiyor. Katiline aşık bir milletin neferleri..

1 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi