Eskişehir'de sağlıkçılar seslerini duyurmak istiyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de sağlıkçılar seslerini duyurmak istiyor!
A
a

SES üyesi sağlık çalışanları, hekimlere yönelik maaş artışının ayrım gözetilmeksizin tüm sağlık çalışanlarına uygulanması talebiyle ve sağlıkta dönüşüm politikaları nedeniyle iş bıraktı.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
SES Eskişehir Şubesi’nin çağrısıyla sabah iş yerlerinde kart bastıktan sonra Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplanan sağlık çalışanları, burada sloganlarla sağlıkta dönüşüm politikalarını protesto etti. Basın açıklamasına CHP Milletvekili Utku Çakırözer ve CHP İl Başkanı Recep Taşel de katıldı.

İŞ YÜKÜ SÜREKLİ ARTIYOR
10 dakikada 2 hasta muayenesi ve yetersiz kadro nedeniyle artan iş yüküne tepki gösteren SES Eskişehir Şube Eş Başkanı Umut Özge Yılmaz, sağlığa erişimin her geçen gün zorlaştığına dikkat çekti. Sağlık çalışanlarını ekonomik özlük haklarla bölmeye yönelik uygulamalara şahit olduklarını ifade eden Yılmaz, “Hepimizin çalışma koşulları ağır, hepimizin maaşı çok düşük ve her geçen gün mum gibi eriyor. Hangi meslek mensubunun ekonomik ve özlük haklarına yönelik bir kazanım elde etsek ya da düzenleme sağlansa hepimiz mutlu oluruz. Dayanışma ve ortak mücadele ile ekibin bir parçası olan her çalışanın ve meslek mensubunun haklarının iyileştirilmesi için birlikte mücadele etmekte geri adım atmamalıyız. Ülkeyi yönetenler angarya koşullarında, sefalet ücretleri ile bizleri çalıştırırken ayrım yapmamaktalar. Ne zaman ki haklarımızı elde etmek için ortaklaşıp, güçlü ses çıkardığımızda bizleri ayırmak için ekibin bir kısmına yönelik kısmi yasal düzenlemeler yapmakta, mobbing uygulamakta, ötekileştirme dahil her türlü yöntemle bizi baskı altına almaya çalışmaktalar” diye konuştu.

HAKKIMIZ ÖDENİR
Sağlıkçıları ayrıştırmaya yönelik politikalara karşı ortak mücadele çağrısı yapan Yılmaz, “Sağlık ekip işidir. Ekibin her bir üyesi, insanca yaşayacak bir ücret ve güvenli çalışma koşullarında ekip olarak, iş barışı bozulmadan çalışmak istemektedir. Bıçak kemikte! Biz sağlık emekçileri COVID ile mücadele ederken, hastalanırken, hayatımızı kaybederken ‘Emekleriniz ödenmez’ edebiyatı yapanlara cevabımız netti. Hakkımız ödenir, ödeyin!” şeklinde konuştu.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Mahmudiyeli Reşit 7 Aralık 2021 13:27

Sen istersin ama devlet vermez, çünkü senin yerini almaya hazır olan binler ve hatta milyonlar var.. Haksızlık ve ayrımcılık her yerde var. Tek güçlü argüman; Senin yerine çalışacak insan çok, sen ister çalış ister çalışma. Maalesef özel sektör bu zihniyette iken devlet memuru olanda bu zihniyetten payını alıyor. Sen bugün 5000 tl ile istediğin kadar geçinemiyoruz de, yarın senin aldığın 5000 liranın 200 lira eksiği için başkaları senin yerini erkenden saat 6. 30 da alırlar... Düzen bu..!

0 1 Cevap Yaz
Birkan 7 Aralık 2021 13:16

Bu sağlıkçılarda gruplaşma ve ayrışma çok belli oluyor. İnanmayan Y.E.Devlet Hastanesine bi muayeneye gitsin gorsün

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi