Eskişehir'de flaş sözler: AK Parti'nin iki katı oy alacağız!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de flaş sözler: AK Parti'nin iki katı oy alacağız!
A
a

Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt Eskişehir’de Millet İttifakı’nın oyunun şuan da yüzde 65 bandında olduğuna dikkat çekti. Kurt,  CHP’nin AK Parti’den Eskişehir’de 2 kat daha fazla oy alacağını söyledi

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, ES TV’de canlı yayınlanan Açıkça programının konuğu oldu. ESGROUP Genel Koordinatörü Ali Baş Ali Baş ve Sonhaber muhabiri Meltem Karakaş‘ın sorularını yanıtlayan Başkan Kurt, Eskişehir’de yaşanan son gelişmeler, yasakları, ekonomiyi,Van’daki belediye başkanları toplantısını değerlendirdi. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Bu iktidar 2002’de seçime girerken. Üç “y” üzerinde durarak geldi. Yoksulluğu bitireceğiz. Yolsuzluğu ortadan kaldıracağız ve yasakları sona erdireceğiz diye geldi. İnsanlarda bunlara güvendi. Onun için oy verdi ama 2007’den itibaren AKP iktidarı. İktidar sarhoşluğuyla iktidar gücünün vermiş olduğu değişik bir motivasyonla kendi aleyhine olan her şeyi yasaklamaya başladı. Şu anda sizi söylediklerinizden de şu anlaşılıyor. Keyfi bir uygulama var yani. Şimdi Eskişehir'de Anadolu Fest'in yasaklanması. Bir inat uğruna yapılan bir şeydir. Anadolu Fest'te yapılsaydı ne olacaktı? Daha önce yapılmıştı. Ne olmuş? Çocuklar öpüşmüş veyahut alkol almış. Şimdi bunun kime zararı var? Gidene var. Görmeyene uzakta, durana ya da Eskişehir'in başka bir bölgesinde olup bununla ilgilenmeyeni, ilgilendirmez. Biz o tarihlerde 3 d festivalini yaptık Kanlıkavak’ta binlerce genç geldi. Ne bir polisiye olay oldu, ne bir skandal oldu, ne de farklı bir yaklaşım söz konusu oldu. Hatta festivalin son günü. Güvenlik görevlileri, eşlerini çocuklarını alarak geldi. Yani orada hiçbir biçimde demokratik geleneklere aykırı bir şey olmadı. O nedenle bu yasakların tamamen keyfi olarak uygulandığını bir kere altını çizmek lazım” dedi.

BU YASAK MANTIĞINDAN İKTİDARLAR VAZGEÇMELİDİR
“Anadolu Fest yasaklandı. Birileri Büyükşehir Belediyesi'nin önünde gösteri yaptı” Diyen Kurt, “Ne alakası var? Valiyi destekliyorsanız ki öyle dediler. Valimizi yedirmeyiz. Şimdi Vali’yi yemeye kalkan yok. CHP’li belediye başkanının valiliği yeme gücü yok. Efendime söyleyeyim. Vali’ye herhangi bir şey söylememiş ama bir grup. Belediyenin önünde bu aileye sahip çıkıyoruz. Gösterisi yaparak başka şeyler hatırlatmaya tehditler, şantajlar yapmaya kalktı. Polis onlara bir şey demedi. Ama elektrik zamlarını protesto etmek için toplanan insanlara polis saldırdı. Polis işte orada bizim Kent Konseyi başkanımız da dahil olmak üzere pek çok kişiyi yaraladı. Bu tamamen artık iktidarın keyfi uygulamalarının somutlaşmış halidir. Yoga meselesinde. Sonradan valilik kendisiyle ilişkisinin olmadığını anlattı. Türk Dünyası Vakfı Başkanı çıktı, hayır efendim böyle bir yasak yok dedi. Ama görüntüler var. Orada engellemeye çalışan görevliler var. Eskişehir'de de şimdi yoga meselesinde kadınlarımız güzel bir tepki gösterdi. Ciddi bir kamuoyu baskısı oldu. Neymiş yasak yoktu peki şimdi Nabi bey’in savunmasına bakalım basın toplantısı yaptı diyor ki, esas yasak belediyelerde. Bakın şu bizim Odunpazarı belediyesi'nin parklarında. Antrenör, öğretmen, eğitmen denetiminde yaptırmış olduğumuz sporların uygulaması yasak dediği Kent Parkı örnek gösterildiği yerde Odunpazarı Belediyesi her pazartesi, Çarşamba,cuma Kent Park’ta 8 ile 9 arasında spor yaptık” ifadelerini kullandı.

İNSANLARIN AKLIYLA ALAY ETMESİNLER
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “ Buradan AKP’lilerin ya da iktidar çıkarması gereken ders şudur. Daha fazla germesinler, Bazı şeylerle oynamasınlar, insanların aklıyla alay etmesinler. Bunun sonu iyi olmaz ama tabi belki de tahrik etmek için belki de insanları sokağa dökmek için yapılan bir stratejik hamle de olabilir. Ona da bir şey diyemiyorum. Bizimde çok akıllı ve dikkatli olmamız gerek” dedi.

DEDE KORKUT PARKI GÜZEL BİR PARK DEĞİL
 Başkan Kurt, Dede Korkut Parkıyla ilgili olarak da eleştirilerde bulundu. Kurt, “Dede Korkut Parkı güzel bir park değil. O park çok daha güzel olabilirdi. Hatta eski hali belki daha güzeldi.  Çünkü ağaçları yetişmişti. AK Parti’nin olduğu yerde rant vardır. Dede Korkut Parkı’ndan belediyeleri çıkardılar, belediyeleri dışladılar. Oradaki 2 tane kafeyi bir yandaşa verdiler. Yönetim kurulu üyesi yandaşları belki de milletvekili adayıydı. Şimdi böyle bir tablo var, Bakımı Orman Müdürlüğü’nde Spor işleri spor il müdürlüğünden güya işte Nabi bey'in anlatımında dinlediğim ama ben orada spor yapıldığını hiç görmedim. Öyle örgütlü ve planlı bir spor yapıldığını görmedim, insanlar sadece bireysel olarak yürüyüşlerini yapıyorlar. Birde bu şekliyle işte 8-10 kişilik gruplar yoga yapıyormuş. O başka birşey yoktu. Şimdi merkezi hükümetin Eskişehir'de şöyle bir yanlışlığı var. Belediyeler ile yarış etmeye kalkıyor, Belediyenin işi ayrıdır. Merkezi hükümetin işi ayrıdır. Çevre ve Şehircilik il müdürlüğü bizim imar planı işlerine karışmamalı,  böyle bir şey yok ama öyle bir noktadalar ki. Spor işleri Müdürlüğü ekipleri sporun patronu zannediyor kendisini hiçbir katkısı yok. Ama işte belediye bir şey yapacağı zaman antrenörleri, öğretmenlere, sporculara, aman ha oraya gitmeyin diyor. Şimdi belediyeler. Bu kendi görevlerini içerisindeki işler yapıyor. Onun dışındaki işlerden biri boyumuzu aşar. Şimdi Dede Korkut Parkının bakımını, onarımını profesyonel bir şekilde yapabilirler, bizim park bahçeler müdürlüklerimiz çok daha az parayla, çok daha güzel işler yapabilir ama bunlar ne yazık ki, onu yapmadıkları için hem işi çözemiyorlar. Hem yanlış yapıyorlar” şeklinde konuştu.

ESKİŞEHİR'DE GÜVENLİKLE İLGİLİ HİÇBİR SIKINTI YOK
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “İktidarın Eskişehir'de seçimi alabilmek için her şeyi yapabileceğini düşünenlerdenim. Çünkü yapıyor, görüyoruz. Bu bilerek de yapılabilir. Belki tahrik etmek amacıyla yapılıyor, olayı germek için yapılıyor olabilir. Burada 1 huzursuzluk yaratmak için yapılıyor olabilir. Burada bir huzursuzluk yaratmak için yapılıyor olabilir. Biliyorsunuz geçen yıl ve ondan önceki yıl Eskişehir dünyanın en güvenli illerinden birisi seçildi. Evet, yani Eskişehir’de hiç kimsenin birbirine hiç deme şansı yok. Biz demokratik bir ortamda özgürce ve barış içerisinde hoşgörü içerisinde yaşamayı seven bir toplumuz çağdaş uygarlığı benimsemiş, bir toplumuz kızı, erkeği, kadını gecenin bir vaktinde rahatlıkla sokakta gezilebilen bir yer, Eskişehir, Eskişehir'de güvenlikle ilgili hiçbir sıkıntı yok, hiçbir sorun yok. Ama birileri bundan rahatsız oluyor. Zaman zaman hatırlarsınız. Bu Türk Dünyası Başkenti döneminde de İstanbul’dan birilerini birtakım sanatçıları getirtip, böyle Eskişehir’le ilgili tahripkâr sözler söylemişlerdi. Demek ki seçimler yaklaştıkça böyle şeyler oluyor ama Eskişehirliler bunu yutmaz. “ şeklinde konuştu.

GÖSTERİ MERKEZİ YAPILACAK
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “ Şimdi bizim biliyorsunuz Orman Müdürlüğü’nden kiralamış olduğumuz 3 tane ormanlarımız var. Kent Ormanı, Kocakır Ormanı ve Akpınar’daki Seyitgazi yolndaki orman burada buraları geliştirdik. Buralara güzel tesisler yaptık, spor alanları yaptık, kafeler yaptık. Artık oralarda taşmaya başladı insanlar, şu anda Vadişehir’de Mithat Körler Parkının gösteri merkezi haline dönüştürecek bir çalışma içerisindeyiz. Bir iki aya kadar bitiririz.Bundan sonra bu tür gösterilerin büyük bir bölümünü orada yapılmasını sağlamaya çalışacağız.Çünkü orası da 10 bin metrekare civarı da bir alan ve yazık olmuş Mithat’ın adına hiçbir şey yapılmıyordu orada biz onu faal bir hale getireceğiz. Gençleri bundan sonra o bölgeye bekliyoruz. Oraya davet ediyoruz. Bizim yine Vadişehir’de yaşlı bakım merkezi inşaatına başladığımız yerin bir bölümüne 3-4 tane büyük atölyeler kuracağız. Gençlik atölyeleri, resim, sanat, heykel, müzik gibi o tür çalışmaları da oralarda yapmalarını sağlamaya çalışacağız.” Dedi.

YOKSULLUK VE AÇLIK BİRİNCİ GÜNDEM OLDU
 Vatandaş ziyaretlerinde gündeme çıkan konuları paylaşan Kurt, “Tabi biz bütün hemşehrilerimizi tek tek ziyaret ederek dertlerini dinliyoruz. Bizden öncelikle belediyeden sonra da diğer kurumlardan şikayetlerinin olup, olmadığını öğrenmeye çalışıyoruz. Şikayet çok. bir kere yok, yokluk, yoksulluk ve açlık. Eskişehir'in de gündemi olmuş birinci gündemi olmuş. Bunu 20 yıldır bu ülkeyi tek başına ezici bir çoğunlukla yöneten iktidar şimdiye kadar çözemediği sorunları 21’inci yılda çözemez. Artık insanlar bunun değişmesi gerektiğini ve bu iktidardan kurtulmak gerektiğini anlamış anlıyor da biz şunu gördük. Çarşı pazardaki fiyat artışlarını zamları tek tek değerlendirmeyeceğim. Ama mesela biz orada şöyle bir şey gördük, bir manavda patates aldık. 15 lira 3 tane patates. Ticaret Bakanlığı, 4 bin ton şeker ithalatı için karar çıkartmış. 4 bin ton şeker ithal edeceğiz. Eyvallah edelim olabilir. Şu anda borsada şekeri tonu 550 dolardan işlem görüyormuş. Hesaplamışlar. Maliyeti yaklaşık 800 dolar tutarında 400 bin tonla çarptığı zaman 320 milyon dolar ve 320 milyon dolar ödeyerek 400 bin ton şeker alacağız ama Kırşehir şeker fabrikası'nı 48 milyona, Yozgat şeker fabrikası'nı 40 milyona Niğde şeker fabrikasını 49 milyona Çorum şeker fabrikası'nı 76 milyona Tural şeker fabrikasını 82 milyon dolara satmışız” diye konuştu.

HERKESLE KUCAKLAŞIYORUZ
“AK Parti'ye, MHP'ye oy vermiş insanlarla da görüşüyorsunuz. Samimi olarak tepkileri nedir?” sorusuna yanıt veren Başkan Kurt, “ Samimi olarak şunu söyleyebilirim, ben biliyorsunuz ben partiliyim ama belediye hizmetleri açısından bir partizanlık söz konusu değil. Bütün hemşerilerimizle iyi ilişkilerimiz var. Hepsi ile kucaklaşıyor. Hepsiyle konuşuyoruz, sohbet ediyoruz. Herkes şikayetçi yani ekmek zammından AKP’li ya da AKP’ye oy veren zarar görmez diye bir şey yok ki. Hatta BİR istatistiğe göre. Ekonomik krizden en çok etkilenen AKP seçmeni. Dolayısıyla onların derdi daha fazla biz o derdi kendi derdimiz sayıyoruz. Biz o derdi çözmek için arayış içerisindeyiz. Adım atma derdindeyiz. O nedenle samimi olarak gerçekten usandığını, gerçekten bu işin yanlış olduğunu ve değişmesi gerektiğini söyleyen pek çok hemşerimiz var.” Dedi.

BİZ ERKEN SEÇİM İSTİYORUZ
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “ Biz erken seçim istiyoruz.Erken seçim çalışmalarına da başladık. Ne zaman olur? 1 sene sonra olur. Bir buçuk sene sonra olur ama olur. Biz halkımıza gideceğiz, derdimizi anlatacağız. Kendimizi anlatacağız, kendi önerilerimizi ortaya koyan ikna edeceğiz. Başka çaresi yok. Bizi daha çok sevsinler. Bize daha çok sahip çıksınlar. Biz bu halkın partisiyiz, bu halkın bağrından çıktık ve bizim tek amacımız bu halkın refahını sağlamak başka türlü bir derdimiz yok. Biz özel kişisel bir beklentimiz yoktur bizim. Bütün derdimiz önümüzdeki genel seçimde iktidar olup cumhurbaşkanlığı kazanmak” şeklinde konuştu.

HALKI İKNA EDEMEZLER
Başkan Kurt, “Halk erken seçim istiyor mu?” sorusuna şu yanıtı verdi: “Çünkü bu işin başka çaresinin olmadığı görüldü. Yani mevcut iktidar ne yaparsa yapsın artık halkı ikna edecek adımı atma şansı yok ve bu işi becerecek kadroları da yok. Yani şu anda bana mevcut iktidar da bu işi şu kişi çözer ya da bu kişinin önerilerini reis dinler ona göre hareket eder diyeceğiniz bir kişi gösterebilir misiniz? Gösteremez yok. Yok bitmiş o iş tek adam rejimi oturmuş her türlü organa kadar işlemiş hakim karar vereceği zaman bakıyor acaba ne derler? Ona göre düşüneyim veyahut da davayı bitirmeyin efendime söyleyeyim. Bürokrat bir hamle yapacağı zaman acaba böyle olmaz artık biliyorsunuz genel başkanımız bürokratlarla ilgili de mesajlarını veriyor, gelsinler biz liyakat esasına dayalı bir biçimde onların haklarını koruruz. Onların güvenceleri biz oluruz. Bu işi de gerçekleştirdiğimiz zaman hiçbir sıkıntı kalmadan bu işi ekonomik refahı sağlarsın”
 
2 KATI OY ALACAK
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Eskişehirle ilgili şu iddiayı söyleyebilirim, herkes duysun, Adalet ve Kalkınma Partisi yöneticileri de duysun. Eskişehir'de Cumhuriyet Halk Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisinin aldığı oy’un 2 katı oy alacak. İddiayla söylüyorum, Adalet ve Kalkınma Partisinin Eskişehir'de alacağı oy yüzde  22’lerde şu anda. Bizde en az yüzde 45 oy alacağız. Bu sadece gözlem değil anketlerinde var. Millet ittifakı Eskişehir'de yüzde 65 oy alır, bunu da yazın bir yere. Yaptırmış olduğumuz anketler var, Adalet ve Kalkınma Partisinin feveranın sebebi, bu saldırmalarının sebebi bu, diyorlar ki, bu halka ne oldu böyle, Biz ne dersek o olması lazım, Şimdiye kadar Eskişehir'e hiç uğramamış milletvekilleri şimdi Eskişehir’den çıkmıyor. Sokak sokak park park, geziyor, gezecek daha çok dedi. Köy köy gezmeleri lazım, kapı kapı gezmelerini lazım, başka çareleri yok. 20 yılda yapmadıklarını şu bir yılda yaptıracağız onlara” dedi.

AKTİF KREŞ SAYISI 15’İ GEÇER
Kreşler hakkında bilgi veren Kurt, “ 2 tane kreş ihalemiz  var, yeni kreş ihalemizi. Onları başlayacağız. Yılbaşına kadar bitiririz inşallah. Yeni kreş açılımı Emek Mahallesi'nde bir kreşimiz bitti. Orayı belki bir tören yaparak açabiliriz ama Eylülde planlıyoruz. Odunpazarı Belediyesi kreş çalışmasına devam edecek. 2022 sonuna kadar herhalde aktif kreş sayımız 15’İ geçer” dedi.

BİZE YETKİ VERİRSE BİZ YAPMAYA BAŞLAYABİLİRİZ
Karapınar bölgesi hakkında konuşan Başkan Kurt, şunları söyledi: “Karapınar’da son durum şudur, imar planlarının 5 binlik ve binlik planları yaptık, itiraz olmadı. Daha doğrusu itirazları reddettikten sonra bir itiraz olmadı artık biz. Uygulama ya devam edeceğiz. 18.madde uygulamasına başlıyoruz ama bu arada da yapım işi ile ilgili bir altyapı çalışmasına başladık. Bunun bir şartı var TOKİ'nin ya yapacak ya odunpazarı'nda buyur sen yap diyecek. Planlara itiraz etmediğine göre bu plana uygun yapım işini TOKİ yapabilir. Yapmıyorsa, ben yapmıyorum diyorsa biz gerekli finans çalışmalarını yaptık. Altyapı çalışmaları yaptık. Hazır hatta muhtarlarıma da gösterdim belgelerini. Finansmanını sağladık. Odunpazarı Belediyesi hazır ya Odunpazarı anonim şirketimiz ile yapacağız yada bir yeni şirket kuracağız bu konuda. Finansmanıyla ilgili sorunu da aştık. Yani bize yetki verirse biz yapmaya başlayabiliriz. Başkan çok gündemde olan konu var” dedi.
 
BU HESAPLA BU MEMLEKETİN EKONOMİSİ YÜRÜMEZ
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Son sözlerim olarak şunları söylemek istiyorum, Türkiye 2002’deki durumundan daha kötü bir ekonomik durumda. Bunun tek sorumlusu tek adam iktidarıdır ve tek adamın dünyada olmayan dünyada hiç kimsenin kabul etmediği kapitalist sistem içerisinde bilim adamlarının doğru saymadığı. Ekonomik uygulamaları nedeniyledir Buraya gelişimiz bakın size şimdi bir tablo çıkaracağız ve bu ve bu çıkan tablodan. Devletin sırtına nelerin bindiğini göreceksiniz. Devletin sırtına binmesi demek benim sırtıma binmesi demek sizin sırtınıza binmesine demek. Tıpkı. Uçulmayan havaalanına para ödediğimiz gibi efendim geçilmeyen yollarda para ödediğimiz gibi şu anda kur garantili mevduatla. Zenginlere. Yoksullardan aktardığımızın belgesidir. Eskişehirli biliyorsunuz çok uyanıktır. 2’nci yüzyıla Cumhuriyet Halk Partisinin dediği gibi demokrasiyle taçlandırarak gireceğiz. Bize güvensinler, bize destek olsunlar. Bütün komşularını, akrabalarını, eşini dostunu ikna etsinler, seçim geliyor, erken seçim istiyoruz. Bir an önce seçim gelmeli ha Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan aday olmayacağını da açıklamalı. Bunu da görmeliyiz.” Şeklinde konuştu.

 
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi