Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehir'de flaş seçim açıklaması

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de flaş seçim açıklaması
A
a

1 Ekim’de gerçekleştirilecek olan ETO seçimlerinin baskın bir şekilde yapıldığına ilişkin eleştirilere yanıt veren Metin Güler, “Seçimler yasa ve mevzuatla belirleniyor. Bu seçim tarihleri ile ilgili mevzuat ve kanun var.  Biz seçim takvimine uygun bir şekilde seçim yapıyoruz. Bu benim icat ettiğim bir şey değil” dedi.

Sütiş Eskişehir

Eskişehir Ticaret Odası’nda (ETO) organ üyeleri seçimi için tarih kesinleşti.  ETO’da organ üyesi seçimleri, Odunpazarı 1. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nın onayıyla 1 Ekim 2022 Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Seçimler ETO TÜYAP Fuar Merkezi’nde yapılacak. ETO üyeleri seçimlerde sandık başına giderek, 41 meslek grubunda organ üyelerini belirleyecek. ETO başkanlığına tekrar aday olan Metin Güler, seçime günler kala ES TV mikrofonlarına konuştu. Güler, “Her seçimin kendi içerisinde birtakım farklı süreçleri olur. Her seçimin kendi içerisinde zorlukları olur, kolaylıkları olur. Tabi burada önemli olan bunu doğru planlayıp, plan doğrultusunda hareket etmek gerekiyor. Biz de kurgu ve planımızı yaptık ekip arkadaşlarımızla birlikte. İnşallah hem kentimize hem camiamıza hayırlı olur” diye konuştu.
KAMPA GİRİYORUZ
Yeni dönemde yapacağı çalışmalar hakkında konuşan Güler, “Metin Güler’in kendi projelerinden daha önemlisi burada, ben geçen dönem de aynı şeyi yapmıştım. Bu dönem görev alacaklar arkadaşlarımızla birlikte biz her dönem seçim sonrasında bir kampa alıyoruz arkadaşlarımızı. Komiteler kendi arasında dört yıllık stratejik planlarını oluşturuyorlar. Biz onların içerisinden yapmış olduğumuz değerlendirmelere ve önceliklere göre plan yapıyoruz. Metin Güler olarak benim hedeflerim tabi ki var ama iş camiasının yeni seçilecek temsilcileri ile birlikte de bundan sonraki planları ve kurgularımızı birlikte yapmayı planlıyoruz. O yüzden şu anda şunu yapacağım demek çok uygun olmaz. Ama sonuç itibariyle biz tüccarın, sanayicinin, iş dünyasının temsilcileriyiz. Bu aşamada inşallah yeni dönemle alakalı da yapacağımız çalışmaları da kamuoyu ile paylaşırız o dönem itibariyle” şeklinde konuştu.
SON MECLİS TOPLANTISINDA KONUŞTUK
Seçimin baskın bir şekilde yapıldığına ilişkin eleştirilere yanıt veren Güler, “Sonuçta seçimler yasa ve mevzuatla belirleniyor. Bu seçim tarihleri ile mevzuat ve kanun var.  Her sene seçim yapılacağı yıl itibariyle ekim ve kasım ayında seçim yapılır diye mevzuat var bununla alakalı. O yüzden bu seçim tarihi 9 ay önceden belli. Bu 3 günlük, 5 günlük mesele değil. Bunun seçim takvimi vardır ve ortalama 45 gündür. Biz seçim takvimine uygun bir şekilde seçim yapıyoruz. Onun dışında son meclis toplantısında tüm arkadaşlarımızla bu konuyu konuştuk, kendilerine konuyu anlattık ve seçim tarihine karar verdik. O yüzden ticaret odası seçimi, sanayi odası seçimleri, borsa seçimlerinde öyle kaba kavramlar kullanmanın çok doğru olduğunu düşünmüyorum. Bu işle ilgili arkadaşlarımızın zaten bunu bilmesi gerekir diye düşünüyorum. Bu benim icat ettiğim bir şey değil. Yasa ve mevzuat var. Biz yasa ve mevzuat doğrultusunda seçime gidiyoruz” dedi.
SEÇİMİN DOĞASINDA VAR
Dışarıda kalan kişilerin olmasının normal olduğunu ve bunun seçimin doğasından kaynaklandığına dikkat çeken Güler, “Her seçim kendi içerisinde yeni bir yapılanmayı bir nebze de bize işaret ediyor. Niye? Yorulan arkadaşlarımız var. Bundan sonraki süreçte görev almak istemeyenler var. Şu konjonktür itibariyle işi gücü olan arkadaşlarımız var. Biz bunu istişare içerisinde yönetmeye çalıştık şu an itibariyle. Her seçim kendi içerisinde dışarıda kalan arkadaşlarımız tarafından da zaman zaman bu tür konularla yüzleşiyoruz. Ama bu seçimin doğasında var. 18 bin üyeli bir camiaya planlama yapıyorsunuz, burada 92 tane meclis üyesi ile 18 binlik camiayı aslında temsil etmek için komitelerle bir yapı oluşturmaya çalışıyorsunuz. Tabi ki dışarıda kalanlar olacaktır burada. Genç derken, ben şuna bakıyorum şahsım adına özellikle ifade etmek istiyorum. Yeni bir jenerasyonu da odaya kazandırma zorunluluğumuz var. Bundan sonraki süreçte o jenerasyonu şu anda tecrübeli arkadaşlarımızla yeni arkadaşlarımızı bir harman noktasında bir araya getirip de bundan sonraki süreçte onları gelecekle alakalı hem kentimizi yönetmek adına, odamızı yönetmek adına hem ülkemizi yönetmek adına gençlerimize fırsat vermek lazım. Biz de bu dönem itibariyle gençlere bu fırsatı vermekle alakalı bir planlama içerisindeyiz. İnşallah planladıklarımın hepsini hayata geçiririm diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.  
 
 
 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi