Eskişehir'de flaş Kalabak suyu açıklaması: Sıkıntı...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de flaş Kalabak suyu açıklaması: Sıkıntı...
A
a

Eskişehir'de yaz mevsiminin kurak geçmesi nedeniyle kış mevsiminin özellikle ilk aylarında yaşanılan Kalabak suyu sıkıntısı çözüldü. Yoğun kar yağışı nedeniyle debinin arttığını ve depoların dolduğunu belirten Sucular Odası Başkanı Gazi Kaya, “Vatandaşımızın içi rahat olsun. Su sıkıntımız yok” dedi

Sütiş Eskişehir
Eskişehir haberi: Eskişehir Sucular Odası Başkanı Gazi Kaya, yaşanılan su sıkıntısının artık kalmadığını söyledi. Kaya, “yazın bir kuraklık ve bundan dolayı su sıkıntısı yaşadık. ama bu sene bereket güzel oldu. türkmen dağında hala kar var. Kar yağışlarında kaynaklarımızda sıkıntımız bitti. Depolarımız da doldu. Normal satışlarımızı yapıyoruz. önümüzdeki yaz da bir sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyoruz” diye konuştu.  yaşanılan sıkıntıdan kaynaklı farklı markaların eskişehir pazarına girdiğini aktaran Kaya, “Su sıkıntısından dolayı şehrimize çok farklı markalar girdi ve suyumuza farklı şeyler söyleyerek girdi. Suyumuz şuan da normale döndü. pazarımıza giren markaların şuan damacanalarını topluyoruz ve Kalabak suyuyla değiştiriyoruz. abonelerimiz tekrar Kalabak suyuna geri dönüyor” ifadelerini kullandı. Bir süreliğine ara verilen pet şişe üretimine de başladıklarını sözlerine ekleyen Kaya, “vatandaşımızın içi rahat olsun su sıkıntımız yok” dedi.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Berzah 26 Şubat 2020 11:10

Sayın Başkan yağan kar yada yağmurun illaki etkisi olmuştur lakin su sıkıntısının giderilmesi konusunda gerçekleri açıklayın il sağlık müdürlüğünün yasaklanmasına rağmen neden diğer kaynak sularını filitreler yada arıtma sistemleri kurarak karıştırdığınızi açıklayın...

0 5 Cevap Yaz
Evren 25 Şubat 2020 21:42

Kalabak suyu içen kalmadaki elbette su cogalcak

0 5 Cevap Yaz
Manivela 25 Şubat 2020 20:21

Kalabak suyunu şişenin içine koyup 1 gün bekletin leş gibi kokuyor...

3 3 Cevap Yaz
Vural 25 Şubat 2020 14:00

Kalabak suyunda müşteri kalmadı ki , Elbette sıkıntı olmaz. ayrıca kalabak suyu litre fiyatı 58 kuruş diğer Eskişehir suları 47 kuruş üstelik birtanesi 140 km den geliyor.

4 9 Cevap Yaz
Mustafa G. 25 Şubat 2020 13:50

Bu açıklamayı neden sucular odası başkanı yapıyor. Açıklamayı ESKİ yapmalıdır.

3 7 Cevap Yaz
Recep Habuk 25 Şubat 2020 12:47

Sayın Başkan,son zamanlarda Kalabak suyunun tadı ve rengi ile sıkıntı olduğuna dair şikayetler alıyormusunuz,aldıysanız ne gibi işlem yaptınız.İl hıfzısıhha da numune kontrolü yaptırdınız mı,sonuçları kamuoyu ile paylaşırsanız birtakım spekülasyonlarıda önlemiş olursunuz.

4 6 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi