Eskişehir'de flaş gelişme! "Acele kamulaştırma" kararı alındı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de flaş gelişme! "Acele kamulaştırma" kararı alındı
A
a

Eskişehir son dakika haberine göre, Eskişehir, Tekirdağ, Bilecik, Balıkesir ve Bursa'da tesis edilecek rüzgar enerji santrallerinin yapımı amacıyla bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak

Sütiş Eskişehir

Eskişehir bugün bu flaş gelişmeyi konuşacak! Eskişehir'i yakından ilgilendiren karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre rüzgar enerji santrallerinin yapımı amacıyla aralarında Eskişehir'in de bulunduğu 5 ilde bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak. 

Tekirdağ, Bilecik, Balıkesir, Eskişehir ve Bursa'da tesis edilecek rüzgar enerji santrallerinin yapımı için bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre, 5 ildeki bazı taşınmazlar, tapuda Hazine adına tescil edilmek üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılacak. 

 

Eskişehir'de Kartal Rüzgar Enerji Santrali kurulacak

Tekirdağ'da Kızılcaterzi Rüzgar Enerji Santrali, Bilecik'te Meryem Rüzgar Enerji Santrali, Balıkesir'de Şapdağı Rüzgar Enerji Santrali, Eskişehir'de Kartal Rüzgar Enerji Santrali ile Bursa'da tesis edilecek Taşpınar Rüzgar Enerji Santrali yapımı için, bu illerdeki bazı mahalle ve köylerde belirlenen taşınmazların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.

 

Kaynak : AnadoluGazetesi.com
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi