Eskişehir'de fiyatlar cep yakıyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de fiyatlar cep yakıyor!
A
a

Eskişehir'de yaklaşık üç haftadır pazar tezgahında kendine yüksek fiyatla yer bulan yaz meyvelerinin nisan ayı sonuna doğru bollaşacağı, fiyatlarının da düşeceği öngörülüyor.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir'de Nisan ayının başlarından itibaren pazar tezgâhında bulunan çilek, çağla, karpuz gibi yaz meyvelerin fiyatları üst seviyede seyrediyor. Çileğin fiyatı 12 liradan, karpuzun 7-8 lira bandında, çağlanın fiyatı ise 25 liradan kendine alıcı buluyor. Bunun sebebi olarak ise mevsimsel faktörlere bağlı olarak, meyvelerin geliş süresinin uzaması gösteriliyor.

Konuyla ilgili konuşan pazar esnafı olan ve manavlık yapan Sami Beğendi, yüksek seyreden fiyatların önümüzdeki mayıs ayıyla birlikte düşeceğini belirtti. Bazı ürünlerin halen daha tezgâha dökemediklerini belirten esnaf Sami Beğendi, “Yaz meyveleri 3 haftadır yaklaşık tezgâhta. Bu sene meyvelerin gelişimi, hava şartlarından dolayı 15-20 gün gecikti. Bu da fiyatlara yansıyor tabii. Şuan çileğin toptanı kalitesine göre 10 ile 12 lira, arasında değişiyor, yine çağla 18 lira ile 25 lira arasında seyrediyor. Eriği daha tezgâha dökemedik, toptan kilo fiyatı 60 ile 80 lira arasında değişiyor. Havaların biraz daha ısınıp, meyvelerin bollaşmasıyla bu ayın sonuyla mayıs ayının başı gibi bütün çeşitler tezgâha dökülür, fiyatlar normale döner diye tahmin ediyoruz” diye konuşarak bilgi verdi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Emre 26 Nisan 2021 12:55

Marketlerden alın pazarcının cürük malı elinde kalsın

0 0 Cevap Yaz
Necip K 16 Nisan 2021 20:11

Hiç kimse; Bu yaz meyveyi ucuza yiyeceğiz diye sevinmesin. Zira çoğu sahtekâr yine bildiğini okuyacak. En güzel rengarenk meyveleri en öne dizecek, gizleyecek çürükleri ezilmişleri tezgahın arkasına. Fiyatıda 5 liradan aşağı olmayacak. Vatandaş ver diyecek, verrr 1 kilo... Her 1 kilonun en az yarısı çürük ezik dolu poşetleri götürecek vatandaş evine.. Vatandaş bu sahtekârları fark ederek, yaptığını yüzüne vuruncada çirkefleşecekler her zaman olduğu gibi. En iyisi bunlara para kazandırmamak, parayı kazandıkça şımarıyolar. Ağrı dağını ben yarattım havasına giriyorlar...

0 5 Cevap Yaz
eses esti geçti

çook haklının necip bey

0 0
Çiftelerli 16 Nisan 2021 19:56

Herkes in keyfı gıcır:(((

0 0 Cevap Yaz
Koca bir yalan 16 Nisan 2021 19:49

Allah kahretsin ki; Kış ayında portakalı 7, 8 liradan aşağı fiyattan alamadık. Mandalina bile aynı fiyattan satıldı. Şimdi yine aynısı olacak, çilek, erik, şeftali, kayısı, nektarin, incir gibi yaz meyvelerinide en az 7 liradan satar fırsatçılar. Yok bolluk varmışta, yok ucuzlayacakmışta mış mış mış...! Bu fırsatçılara kimse höst demediği sürece meyveyi hep pahalı yeriz. Gidin pazarın fiyatları ile marketin fiyatlarını karşılaştırın. 1 kuruş fiyat farkı yok. Marketin fiyati çoğu zaman uygun bile oluyor. Seçerek almakta cabası...

0 0 Cevap Yaz
Nurullah 16 Nisan 2021 13:08

Bu mevsimde karpuz yemeyiverelim.

4 1 Cevap Yaz
Sanki...

Sanki mevsiminde satılan meyveler sudan ucuz. En az 6 7 lira be !

0 0
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi