Eskişehir'de fiyatlar bayramdan sonra düşecek!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de fiyatlar bayramdan sonra düşecek!
A
a

Artan maliyetler nedeniyle sebze meyve fiyatlarının arttığını söyleyen Eskişehir Yaş Sebze Meyve Balıkçılar ve Pazarcılar Odası Başkanı Mehmet Çiçek, “Vatandaş, artık ver 2 kilo, ver 3 kilo diyemez hale geldi. Gerçekten canımız acıyor. Vatandaşın alım gücü çok azaldı” dedi

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Yaş Sebze Meyve Balıkçılar ve Pazarcılar Odası Başkanı Mehmet Çiçek, artan maliyetler ve kış mevsiminin uzun sürmesi nedeniyle sebze meyve fiyatlarının yükseldiğini söyledi. Son günlerde havaların ısınmasıyla bayram sonrası fiyatların düşeceğini belirten Çiçek, üreticinin de vatandaşın da pahalılıktan kaynaklı mutsuz olduğunu ifade etti.

BAYRAM SONRASI FİYATLAR DÜŞECEK
Pazarcının da artan fiyatlar nedeniyle canının yandığını anlatan Çiçek, vatandaşın alım gücünün düşmesiyle eskisi gibi 2-3 kilo alamadığına dikkat çekti. Çiçek konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Sebzede fiyatlarımız yükseldi. Maliyetler oldukça çok yükseldi. Geçen yıl mazot 6 liraydı. Bu yıl mazot 22 liraya çıktı. Maliyetler yükselince ister istemez üretici, ürettiği malının gübresini, ilacını yetiştiremiyor şu anda. Bu sene havalar yeni yeni ısınıyor. Sebze bollaşacak. Bir haftadır fiyatlarımız normale düştü ama insanların alım gücü çok az. Biz de bundan mustaribiz. Esnaflarımız mal satamıyor. Neden? Fiyatlar yüksek olduğu için vatandaş, artık ver 2 kilo, ver 3 kilo diyemez hale geldi. Gerçekten canımız acıyor. Vatandaşın alım gücü çok azaldı yani. Fiyatlarımız 1 haftadır geriledi. Bayram sonrasında fiyatların biraz daha düşeceğini düşünüyoruz. Çünkü yaz geldi. Havalar Antalya’da, Mersin’de, Adana’da ısınınca ister istemez 40 günde yetişen mallarımız sıcak havada daha çabuk yetişecek. Bu da tüketiciye yansıyacak. Bu sene kış uzun sürdü. Bu da fiyatları etkiledi ister istemez. Bayram sonrası daha düşecek ama fiyatlar.”

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Aaaa 29 Nisan 2022 18:34

Geçende fiyatları yarı yarıya düşürmüştü(!)ama olmadı, rusyanın almadığı ürünleri piyasaya sürerlerse belki.

0 1 Cevap Yaz
hee 29 Nisan 2022 10:17

Vatandaşın alım gücünü arttırmanın tam zamanı evli evine köylü köyüne git küçükde olsa bahçene sebzeni meyveniek ucuza mal edersin herkes rahat eder

1 2 Cevap Yaz
Hee ya

Dalga mı geçiyon adam mı seçiyon ?

0 1
Eses 29 Nisan 2022 10:09

Oyle birsey olmaz ya olsada biz dusurduk bak diyecekler belli

0 4 Cevap Yaz
Birbirimizi kandırmayalım 28 Nisan 2022 19:35

Mevsimindeki portakalı bile ucuza yiyemedik, en aşağı fiyat kış boyu 10tl ye sattılar. Sanki yaz meyvelerini 1tl fiyatla satacaklarmış gibi demeç vermek nerden çıktı ? İstediği kadar bolluk olsun, o bolluğu tezgaha yansıtmadıktan sonra ne önemi var ? Bir ekmek 3tl olmuş, benim bildiğim en az 4 ekmek parasına satarlar mevsiminde meyvenin kilosunu. Aloo kimi kandırıyorsunuz ?

1 8 Cevap Yaz
Necip 28 Nisan 2022 19:10

Yok yahu, bayramdan sonra fiyatlar düşse ne olacak ? İki aya kalmaz, yaz meyveleri şeftali kayısı tezgaha düşer. Ama onların fiyatı düşmez, çünkü çoğu esnaf fırsatçılık yapar. Yinede ucuz fiyata alamayız. Mesela bir esnaf gözümün önünde 7 tl ye sattığı şeftaliyi, arka arkaya birer kilo satınca hemen dakikasında o fiyatı 9 tl ye çıkardı. Birde fiyat değiştirince diyor başka arkadaşına, alıcı var nasılsa.. İkisi beraber ehueehuehuehe heee diye gülüştüler. Şimdi bunu gidip zabıtaya söyleyince, benim yetkim yok demez mi ? Dedim nasıl yetkiniz yok ! Başladı anlatmaya, hal yasası dedi, ıvır zıvır dedi. İşin özeti, esnaf bu ahlâktayken, saldım çayıra adı yetkili kendisi yetkisiz olanlar varken, meyve sebzeyi ucuza yiyemeyiz, YE DİR MEZ LER !

1 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi