Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehir’de fiyat artışı uyarısı: Bayramdan sonra…

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir’de fiyat artışı uyarısı: Bayramdan sonra…
A
a

Eskişehir Galericiler Derneği Başkan Yardımcısı Akın Taymaz, otomobil sektörünü değerlendirdi. Araç fiyatlarında döviz bazında yüzde 25 artış olacağını söyleyen Taymaz, otomobil almayı düşünenlere bir an önce harekete geçmeleri tavsiyesinde bulundu.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Galericiler Derneği Başkan Yardımcısı Akın Taymaz, sektör problemlerinin çözülme yolunda olduğunu belirterek, “Bununla beraber pandemi krizinden sonra oluşan tedarik problemleri de Kasım, Aralık’tan sonra çözülmüştü fakat tekrar şu anda plastik ve benzeri malzemelerin maliyet ve tedarikinde problem yaşandığı için maliyetlere yansıdı. Döviz bazında yüzde 25 olarak üretilen araçlara yansıyacağı söyleniyor. Bunun da bize Türkiye’ye ithal araçlar, yani yüzde 70 civarındaki gelen araçlarımız ithal, bunların fiyatlarına da yansıyacağı beklentisi oluştu. Haliyle de bu piyasaya da yansıyor” dedi. Müşterilerin bayilerde sıra bekleme, tedarik problemleri gibi sıkıntılar yaşamaları nedeniyle ikinci el araçlara yöneldiğini ifade eden Taymaz, “Bu da bizim onlara ikinci el araç tedarikimizde problem yaşamamıza, daha az bulmamıza, daha az buldukça daha çok para vermemize, daha çok para verdikçe fiyatların artmasına neden olmakta. Bayram üzeri bir rağbet de var. Hem çok yüksek modelli sıfıra yakın 2019-2020-2021 model araçlarımız iyi satılıyor. Bunun dışında da orta halli 100-150 bin TL, yani hemen krediyle alınabilecek çaptaki araçlarda daha alt seviyelerde de olsa onlarda da bir yoğunluk var. Bunlar da fiyata yansıyor” şeklinde konuştu. Araçlara olan rağbetin fiyatlara yansıyacağını söyleyen Taymaz, “Döviz bazında artış olacağı için baya yüksek bir beklenti var. Öyle olunca da özellikle bayramdan sonra Kurban Bayramı’na doğru da biraz daha fiyatların artacağını bekliyoruz. Bu işi yapan tüccarların ve müşterilerin araç teminini bir an önce yapmaları gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Kaynak : Hilal Köver
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Olur 29 Nisan 2022 22:31

Tamam kardeş bizde zaten bastığımız paraları 35 yaşındaki şahine 100 bin 20 yaşındaki clioya 200 bin verelim diye bekliyorduk. Maytap geçiyor bunlar halkla.

0 3 Cevap Yaz
Mustafa 29 Nisan 2022 15:10

Daha nereye kadar zam yapacaksınız insaf be

0 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi