Eskişehir'de festivalde barış vurgusu

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de festivalde barış vurgusu
A
a

Odunpazarı Belediyesi tarafından ‘Camın Büyüsü’ sloganı ile Kurşunlu Külliyesi Sıcak Cam Atölyeleri’nde düzenlenen 6. Uluslararası Cam Festivali başladı. Festivalin açılış konuşmasını yapan Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, “Odunpazarı sanatın merkezi olduğu gibi, demokrasinin ve barışın da merkezi olması gerekiyor” dedi.

Sütiş Eskişehir
Odunpazarı Belediyesi tarafından ‘Camın Büyüsü’ sloganı ile düzenlenen Uluslararası Cam Festivali başladı. Bu yıl 6’ncısını gerçekleştirilen Uluslararası Cam Festivali’ne Amerika, Hollanda ve Almanya’dan bilim insanları ve sanatçılar katılıyor.
 
6. Uluslararası Cam Festivali’nin açılış töreni Kurşunlu Külliyesi’nde yapıldı. Törenine CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, CHP Eskişehir İl Başkanı Rabia Akman, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel, Fotoğraf Sanatçısı Osman Yaşar Tanaçan ile çok sayıda Eskişehirli katıldı.

“ODUNPAZARI SANATIN MERKEZİ OLDUĞU GİBİ, DEMOKRASİNİN VE BARIŞIN DA MERKEZİ OLMALI”

Festivalin açılış konuşmasını Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt yaptı. Odunpazarı’nın sanatın merkezi olduğu gibi, demokrasinin ve barışın da merkezi olması gerektiğini belirten Başkan Kurt, Eskişehirlilerin barışa, demokrasiye ve insan haklarına saygılı ortam yaratan insanlar olduğunu kaydetti. Avukat Heval Yıldız Karasu’nun bürosuna yapılan
 
 saldırıyı da kınayan Başkan Kazım Kurt, açılışta yaptığı konuşmada şu cümlelere yer verdi: “Altıncısını düzenlediğimiz Uluslararası Cam Festivalimize hoş geldiniz. Bu yıl çeşitli nedenlerle yaz aylarında festivallerimizi ertelemek zorunda kaldık. Seçim oldu, Ramazan oldu, o nedenle de sıkıştı. Üst üste geldi.  Cam Festivali, festivallerimizin sonuncusu.
Şimdiye kadar örgütlü bir biçimde 4 tane ana festival yaptık. Birincisi Ahşap Heykel Festivali, ikincisi Seramik Çalıştayı, üçüncüsü Lületaşı, dördüncüsü de Cam Festivali oldu. Bu hem Eskişehir turizmi açısından hem Eskişehir’deki sanatçıların gelişimi açısından önemli saydığımız bir festival zinciri. Bunu yaparken şunu da göz ardı etmemek lazım. Eskişehirlilerin barışa, demokrasiye ve insan haklarına saygılı ortam yaratan insanlar olduğunu bilmek lazım. Hiç kimsenin başkalarını düşüncelerinden dolayı suçlamaya hakkı olmadığını unutmamalıyız. Demokrasi, insan hakları ve barış bütün festivallerimizin temelidir. Her kim olursa olsun barış içinde, birlikte yaşayabilmeliyiz. Ama ne yazık ki bazı kendini bilmezler, daha dün bir avukat arkadaşımızın bürosuna saldırı düzenledi. Eskişehir’e yakışmayan Eskişehir insanını utandıran bir yaklaşımdır. Bunu protesto ettiğimi bu festival nedeniyle bütün Türkiye’ye duyurmak isterim. Yanlış, kim yaparsa yapsın yanlıştır. Hiç kimse ben seni sevmiyorum, seninle yaşamak istemiyorum diyemez. Hep birlikte bu topraklarda yaşayacağız. Festivallerin de, gösterilerin de, sanatın da en önemli malzemesi barıştır. Biz o nedenle Odunpazarı’nda bu barış ortamını bozmak isteyenlerin tümüne hayır diyoruz. Sanatçılarımızın bu noktada belirli eserleri öne çıkaracağına inanıyorum, güveniyorum. Çünkü Odunpazarı sanatın merkezi olduğu gibi aynı zamanda demokrasinin de, barışın da merkezi olmalıdır. Festivallerimiz, müzelerimizi, diğer etkinliklerimizi daha da geliştirerek, büyüterek çoğaltacağız. Buna tüm Eskişehirlilerin gözlemi ile takılmasını, eserleri izlemesini ve çalışmaları yerinde görmesini beklediğimizi de vurgulamak istiyorum. Katılan bütün sanatçılara hoş geldiniz demek istiyorum.”
 
CAMIN BÜYÜSÜNÜ İSTİFÇİ’NİN OBJEKTİFİNDEN İZLEDİLER

6. Uluslararası Cam Festivali kapsamında bir de fotoğraf sergisi açılışı yapıldı. Osman Yaşar Tanaçan Fotoğraf Galerisi’nde yer alan Fotoğraf Sanatçısı Kadir İstifçi’nin 5.’inci Uluslararası
 
Cam Festivalinde çekmiş olduğu fotoğraflardan oluşan “Camın Büyüsü” adlı fotoğraf sergisinin açılışını yapan Başkan Kurt ve katılımcılar İstifçi’nin fotoğraflarının yer aldığı Osman Yaşar Tanaçan Fotoğraf Galerisi’ni gezdi.
 
Gerçekleştirilen açılış töreninin ardından Alexis Silk ve Simone Fezer, festivalin ilk çalışmasını gerçekleştirdi. Kurşunlu Külliyesi’nde bulunan Sıcak Cam Atölyeleri’nde gerçekleşen çalışmaları, CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, CHP Eskişehir İl Başkanı Rabia Akman, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel ile çok sayıda Eskişehirli sanatseverler izledi.
 
Amerika’dan Alexis Silk, Hollanda’dan Josja Caecilia Schepman ve Almanya’dan Simone Fezer’in katılacağı 6. Uluslararası Cam Festivali, 30 Eylül 2018 Pazar Günü Çağdaş Sanatlar Galerisi’nde gerçekleştirilecek olan açılışın ardından sona erecek.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi