Eskişehir de Fay Yasası kapsamında!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir de Fay Yasası kapsamında!
A
a

Eskişehir fay hatları üzerine yapılan binaların dönüştürülmesi ve daha güvenli bölgelere taşınması planını içeren "Fay Yasası"nın içerdiği 18 ilden biri

Sütiş Eskişehir
Eskişehir haberi: Eskişehir fay hatları üzerine yapılan binaların dönüştürülmesi ve daha güvenli bölgelere taşınması planını içeren "Fay Yasası"nın içerdiği 18 ilden biri.
Meclise sunulması planlanan ‘Fay Yasası’ kapsamında 18 ilde fay hatları üzerine yapılan binaların dönüştürülmesi ve daha güvenli bölgelere taşınması gündemde. Yasada belirlenen 18 il arasında Eskişehir de var.
Doğal afetlere karşı Fay Yasası geliyor. Sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, meslek odaları ile kamu kurum ve kuruluşlarının yer aldığı Türkiye Afet Risk Azaltma Platformu'nun düzenlediği toplantının ardından bir yasal düzenlemeye ihtiyaç olduğuna ilişkin ortak fikir çıktı. Karar sonrası açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yasal düzenleme için çalışma ekibinin oluşturulduğunu kaydetti. Her biri alanında uzman deneyimli isimlerin oluşturduğu çalışma grubunun hazırlayacağı taslak metin önümüzdeki günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulacak. Fay hatlarının geçtiği 18 il Aksaray, Bolu, Sakarya, Yalova, Bursa, Balıkesir, Manisa, İzmir, Aydın, Denizli, Erzurum, Kahramanmaraş, Hatay, Hakkari, Muğla, Eskişehir, Kütahya, Bingöl olarak öne çıkıyor.

İMAR PLANINDA DÜZENLEME
Henüz çerçevesinin tam olarak netleşmediği yasal düzenlemeyle kentsel dönüşüm çalışmalarında fay hatları üzerinde bulunan yerleşim yerlerine öncelik verilmesi gündemde. Yasal düzenlemeyle fay hatlarına yönelik yapılmış binaların yıkılıp daha güvenli bir bölgeye taşınması da planlanıyor. Öte yandan belediyelerin bu alanlar için inşaat izni verilmesinin önüne geçilmesi için de imar planlarında kalıcı düzenlemeler yapılması ve hiçbir şekilde bu alanlara yapım izni verilmeyerek verilenlerin ise düzenleme kapsamında yıkılması öngörülüyor. Fay hatları üzerindeki yapıların dönüşümü için kredi ve faiz gibi gerekli tüm finansman desteği de sağlanacak. Yapılan çalışmalara göre fay hattı üzerinde yaklaşık 100 bin bina yer alıyor. ESRA ÜNLÜ


 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi