Eskişehir'de ev kiraları uçtu, onlar çaresiz kaldı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de ev kiraları uçtu, onlar çaresiz kaldı!
A
a

Eskişehir'de tüm Türkiye'de olduğu gibi ev kiralarında korkunç artış meydana gelirken, kiralık ev arayanlar ne yapacaklarını bilemez durumda.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, fiyatların pahalı olmasının nedenini tüm Türkiye’de ev fiyatlarındaki arz talep oranının bozulmasına bağladı. Başkan Çelik, “Üretim az talep çok. Aileler bizleri arayıp ev fiyatlarından yakınıyorlar. Asgari ücret 5500 lira ev kiraları 4-5 bin lira.” dedi. Bu sene fiyatların pahalı olmasının nedeninin tüm Türkiye’de ev fiyatlarındaki arz talep oranının bozulması olduğunu söyleyen Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, “Pandemi döneminde inşaatlar beklediğimiz gibi olmadı. Eskişehir’de üçte bir oranında düşüş yaşandı. Üretim az talep çok. Aileler bizleri arayıp ev fiyatlarından yakınıyorlar. Asgari ücret 5500 lira ev kiraları 4-5 bin lira.” dedi. Geçen sene 1+1 evi 1500 liraya verdikleri evin bu sene 3 bin 500 lira olduğunu söyleyen Gazi çelik, “1+1 eşyalı evleri 5 bin liraya kadar verdiklerine şahit oluyoruz. Geçen seneye göre fiyatlar 2-3 kat arttı. Bunun sebebi arz talep dengesi bozulması. Devletin dar gelirlilere TOKİ sözü var inşallah bir an önce hayata geçirilir.” diye belirtti.
Eskişehir’in öğrencilerin talep ettiği şehirlerden biri olduğunu söyleyen Çelik, “Şehrimize gelen öğrenciler mezun olduktan sonrada Eskişehir’de kalıp iş buluyorlar. Bunun sebebi batıya yakın olması, ulaşım ağının çabuk olması, yaşanabilir bir kent olması, kültür seviyesinin yüksek olması, öğrencilerin isteklerine göre hizmet verilmesi. Bu mesleği yapan gayrimenkul danışmanları olarak elimizden geldiği kadar yardımcı olup, zor durumda bırakmamaya çalışıyoruz.” İfadelerini kullandı. (İstikbal)
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Yağmacılar 28 Ağustos 2022 12:46

Ne arz talebi, düpedüz fırsatçılık! Ne güzel Müslümanız ama...!

0 1 Cevap Yaz
Ucuz hayat 27 Ağustos 2022 22:29

İlçelere gidin mecburmusnuz şehir merkezinde yaşamaya.

0 0 Cevap Yaz
ercan 26 Ağustos 2022 18:42

FIRSATÇILARIN ELİNE DÜŞTÜK ALLAH EVİ OLMAYANLARA SABIR VERSİN

5 10 Cevap Yaz
Esk26 26 Ağustos 2022 16:31

Fırsatçılık yapan ev sahiplerinin açgözlü vurdumduymaz ev sahiplerini Allah bildiği gibi yapsın ne diyelim ..

7 8 Cevap Yaz
Hong Kong 26 Ağustos 2022 16:25

Bizde bu aç gözlü fırsatçılar olduğu sürece TOKİ binlerce konut yapsa ne yazar? Ne kiraları düşürür, nede fiyatları. Anca zengini zengin yapar. Fakir gene kapı arkasından bakar... Türkiye fırsatlar ve fırsatçılar ülkesidir. Kiraya zam yapana her zaman bahane hazır. Bu fırsatçılar adeta bir amok koşucusu gibi, önüne çıkan her şeye zarar veriyor. Bir dur diyen yok, sonu nereye varır ? O da belli değil........!

4 9 Cevap Yaz
Sefer Dayı 26 Ağustos 2022 16:18

Öğrencinin kalacağı 7 veya 8 ay, biz yıllardır Eskişehirdeyiz. Ya biz ne yapalım? Ögrencinin bulamadığı evi biz sanki anında bulabiliyoruz. En azından öğrenciler birkaç kişi bir olup, kurbanlık danaya girer gibi kiralık eve girebiliyor. Bizde o da yok, biz aileler ne yapalım? Gitsek gidemeyiz, kalmakta iyice zorlaştı. Herşey ateş pahası...

5 8 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi