Eskişehir’de ev almak artık imkansız! Fiyatlar ikiye katlanacak...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir’de ev almak artık imkansız! Fiyatlar ikiye katlanacak...
A
a

Emlak konusunda arz talep dengesinin bozulduğunu söyleyen Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, “Şu hayat şartlarında dar gelirlinin ev alması hayal oldu. İnsanlar artık kendini geçindiremiyorlar. Nerede birikim yapacaklar da bu fiyatlara ev alacaklar” dedi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, artan kiralar ve ev fiyatları hakkında konuştu. Eskişehir’de bir an önce imarlı arsa üretiminin yapılması gerektiğini söyleyen Çelik, aksi durumda önümüzdeki sene konut fiyatlarında daha büyük artışların olacağını ifade etti. Mevcut hayat şartlarında dar gelirlilerin ev almasının hayal olduğuna dikkat çeken Çelik, “Fiyatların nereye varacağını hiç birimizi kestiremiyoruz şu anda. İnsanlar çok sıkıntılı” diye konuştu.

ARZ TALEP DENGESİ BOZULDU
Arz talep dengesinin bozulduğunu söyleyen Çelik, “Bunun da sebepleri var. 2 yıl önce pandeminin olması, inşaatta üretimin olmaması, esnek çalışması, yeterince üretim olmamasını sebepleri olarak sıralayabiliriz. Arsa üretiminin olmaması da sebeplerden bir tanesi. Şehrimizde 20 yıldan beri doğru düzgün imarlı arsa üretilmiyor. Bundan dolayı arz talep dengesi bozuldu. Şu anda talep çok. Biliyorsunuz yaz sezonu. Yeni evlenecek insanlar var. Şehrimizde 2 bin liradan aşağı kiralık oturulacak ev yok. Bu 2 bin liralık ev de eski ev. Yani 30 yıllık, 40 yıllık evler. Bunun haricinde yeni evli bir arkadaşımız ben Eskişehir’de yeni bir dairede oturmak istiyorum derse 3 bin liradan başlayan fiyatlar var. Ki ev bulamıyoruz. Bir an önce bu fiyatların düşebilmesi için inşaat üretiminin hızlanması lazım. İmarlı arsa üretilmesi gerekiyor. Yoksa önümüzdeki sene bu fiyatların daha da ikiye katlanacağını tahmin ediyoruz. Gerçekten arz talep dengesinin arası çok açıldı” şeklinde konuştu.

NASIL BİRİKİM YAPACAKLAR?
“Dar gelirlinin Allah yardımcı olsun” diyen Çelik, “Dar gelirlilerinin moralini bozmak istemiyorum ama gerçekten asgari ücretle, şu hayat şartlarında bugün için konuşuyorum dar gelirlinin ev alması hayal oldu. İnsanlar artık kendini geçindiremiyorlar. Nerede birikim yapacaklar da bu fiyatlara ev alacaklar. Mümkün değil. Fiyatların nereye varacağını hiç birimizi kestiremiyoruz şu anda. İnsanlar çok sıkıntılı. Yatırım yapmakta tereddüt ediyorlar. Faiz oranları 2’ler seviyesinde. Kredi çekmekte zorluk çekiyorlar. Bundan dolayı sektörümüz çok sıkıntılı bir şekilde devam ediyor” dedi.

BÖYLE GİDERSE BU YÜK ARTACAK
Çelik konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Fiyatlar dövize endekslendi. Bazı müteahhitlerin inşaat yapmakta tereddüt ettiğini görüyoruz. Acaba satabilir miyim, inşaat maliyetleri çok arttı, nasıl olacak diye endişe duyuyorlar. İnşaat ruhsatlarının belediyelerden daha hızlı alınması gerekiyor. Yoksa bu yük daha da artarak önümüze daha büyük sorun olarak gelecek.”
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Uğur 23 Nisan 2022 10:09

Esnafımız aç gözlü.Sonra ağlarlar.

2 0 Cevap Yaz
Hassan 22 Nisan 2022 15:20

Diger yandan heryeri bina doldurmak ta nasil bir cozum olacak?Eski Eskisehir i ozluyorum

1 3 Cevap Yaz
Esk26 22 Nisan 2022 14:21

Ev sahibleri bukadar vicdansiz olmasın, bizimninsanikiz herşeye 1 zam geliyorsa 2 zam yapıyor, fiyatlar düşse bizim insanımız düşmüyor.allah sonumuzu hayır etsin ne diyim..

4 4 Cevap Yaz
Çok doğru

Mülteci 3 liralık eve 10 lira verince vicdan oluyor cüzdan

4 4
Özer 22 Nisan 2022 13:58

Zengin araplara satarlar yahu, ne olacak ? Hem bak devlet teşviğide var. Git yurt dışına ye iç gez dolaş hepsi devletten.. Sen yeter ki Türk vatandaşının almaya parasının yetmediği evleri dükkanları zengin araplara pazarla ve sat... Türk insanı zaten kendi memleketinde yabancı, ikinci sınıf vatandaş konumuna düştü

1 7 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi