Eskişehir'de esnafın tek umudu onlar!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de esnafın tek umudu onlar!
A
a

Eskişehir'de 6 Eylül’de okulların açılacak olması esnafın işlerini hareketlendirdi. Vatandaşların alışverişe başladığını söyleyen Yunusemre Halk Çarşısı esnafı Fevzi Beysel, “Geçen sene belirsizlik vardı. Herkesin ürünü elinde kaldı. Satmadıkları malın parasını ödediler. Çok büyük kambur oldu” dedi

Sütiş Eskişehir
Eskişehir ve Türkiye genelinde, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, 6 Eylül’de okulların tüm kademelerinde yüz yüze eğitime geçileceği duyuruldu. Söz konusu karar öğrencilerle birlikte esnafın da yüzünü güldürdü. Yunusemre Halk Çarşısı’nda dükkanı olan esnaf, satışlarda hareketlilik olduğunu ifade etti.
 “Alışverişler tek trük başladı” diyen Ümit Altın, “Geçen sene okullar açılmamıştı. Okul kıyafeti satan kişiler olarak bayağı bir etkilendik. Sezona hazırlığımızı yapmıştık ama okullar hastalıktan dolayı düzenli bir şekilde açılmadığından esnaf çok zor durumlar yaşadı. Bu sene yine hazırlıklarımızı yaptık. Birinci sınıflar bir hafta önce başlayacağı için veliler geliyor, alışverişlerini yapıyorlar. Sadece esnaf için değil, çocuklarımızın geleceği için de okulların açılmasını istiyoruz. Geçen seneki açığımızı hemen kapatamayız ama bir nebze de olsa bize bir fayda, bir can suyu olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

 ALIŞVERİŞLER BAŞLIYOR
Esnafın ürünlerini hazırladığını söyleyen Fevzi Beysel, “Yavaş yavaş alışverişler başlıyor. İnsanlar açılacak mı açılmayacak mı derken son açıklamalardan sonra kesinleşti. Şimdiden çanta, okul kıyafeti, ayakkabı almaya başladılar. Öğrenciler için de iyi olacak. Nesil kayboluyor çünkü. Esnaf hazırlıklarını yaptı. Müşterilerini bekliyor. Geçen sene çok büyük belirsizlik vardı. Ayakkabı aldık ama okullar açılmadı. Herkesin ürünü elinde kaldı. Satmadıkları malın parasını ödediler. Çok büyük kambur oldu. Üzerine kış zor geçti. Bundan sonrası için umutluyuz. Yazın alışveriş güzel oldu” şeklinde konuştu.

ZAM YAPMADIK
Geçen yıl ki fiyatlarla satış yaptıklarını belirten Adem Onan, “Bir haftadır alışverişler başladı. İnşallah daha da artacak diye düşünüyoruz. Okullar açılacak. Bundan sonra hareketlenir. Fiyatlar aynı. Ürünleri zamlı aldık ama biz zam yapmadık. Geçen sene zarar ettik. Borçları da ödüyoruz yavaş yavaş. Geçmiş 1.5 yılın zararını karşılamaz bu alışverişler. Yüzde 20 anca karşılar” dedi.

HAREKETLENME OLACAK
Önümüzdeki kışa esnafın daha rahat gireceğini umut ettiğini söyleyen Eskişehir Seyyar Tuhafiyeciler ve İşportacılar Odası Başkanı Ali Safa Şen, “Esnafımız pandemi sürecinde çok sıkıntı yaşadık. Ama yazın düğünlerin ve iki bayramın denk gelmesi nedeniyle esnafımızın işlerinde bir kıpırdama oldu. Okul kıyafetleri satışında bir hareketlenme olacak. Bu da esnafımızın işlerini hareketlendirecek. Esnafımız ürünlerini tezgâhlarına koydu. Kışa esnafımız daha rahat girecek diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
 
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Bahattin 24 Ağustos 2021 17:48

Bu mekan eskisi gibi değil, çoğunluğu müsteriye nabza göre şerbet verir. Sıkı pazarlık yapan biri değilseniz ve bütçeniz kısıtlı ise burayı tercih etmeniz yanlış olur. Geçen sene 50tl den aşağı alamadığım aynı yaka markalı tişörtü bu sene 35tl ye aldım. Dolar euro bu sene daha bir uçtu ama aynı tişörtü beyfendi istese 35 lirayada satabiliyormuş. O gün bugündür tercih etmem burayı

0 0 Cevap Yaz
Ali Kırgız 24 Ağustos 2021 17:36

Eskişehirin tartışmasız en pahalı yeri buradır.aksini kimse ispat edemez. Birde zam yapmadık diyorlar yav

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi