Eskişehir'de esnafı isyan ettiren uygulama

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de esnafı isyan ettiren uygulama
A
a

Eskişehir'de Taşbaşı Çarşısı esnafı, dükkanlarının bulunduğu yol ile paralelindeki cadde arasına koyulan demir parmaklıkların kaldırılması çağrısında bulundu. Esnaflar, “Bu parmaklıklar hem müşteri kaybı yaşatıyor hem de insanları trafiğin içine atıyor” dedi.

Sütiş Eskişehir

Eskişehir haberleri

Taşbaşı Çarşısı esnafı yaklaşık altı ay önce cadde ile kaldırım arasına koyulan demir parmaklıkların hem esnafı hem de vatandaşı olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Demir parmaklıların bir bölümünden açılan yaya geçidini İki Eylül Caddesi yönünden gelen vatandaşların kullanmadığını, Belediye yönüne doğru araç trafiğinin içinden yürüdüğünü öne sürdü.



Esnaflar adına konuşan Hakan Sarper, “Daha önceden demir yoktu. İnsanlara burası ters geliyor. Yaya geçidini kullanmıyorlar. Yaya geçidini buraya alsalar sorun kalmayacak. Bizim istediğimiz budur. Bizim müşteri kaybımız oluyor. Yaklaşık altı aydır böyle. İnsanlar caddeden, trafiğin içinden gidiyor. Yapılan işin hiçbir anlamı yok. Bu demiri buraya koymak insanları trafiğin içine atıyor” dedi.



Bir diğer esnaf Çetin Karakuş ise, “Buranın açılması gerekiyor. Önceden açıktı. Onu diğer tarafa taşıdılar. İnsanlar yaya geçidine yürümeye üşeniyorlar. Tehlikeli bir şekilde caddeden yürümeye devam ediyorlar. Hem yayalar için hem esnaf için iyi bir şey olmadı” ifadelerini kullandı. 
 
Kaynak : Hilal Köver / Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Kâmil can 9 Mayıs 2020 05:35

6 AY Günaydın yıllardır var

0 0 Cevap Yaz
Hacı Goblin 5 Mayıs 2020 14:49

Bu esnafın kapısına kadar kirmizi halı dosemediginiz sürece asla memnun olmaz. Hiç uğraşmayın mutlu etmek için. Bırakın yoldaki demiri, kaldırımdaki bariyeri falan da esnaflık yapin, esnaflık... Siz işinizi doğru düzgün yaparsanız müşteriyi kapıdan kovsaniz o bacadan girer. Belediye hizmeti size rağmen yapıyor resmen.

1 6 Cevap Yaz
Ali Haydar 5 Mayıs 2020 13:55

Bariyer var diyen veya bariyerler kaldırılmasın diyenler kendi konutunuzun kapısı kaldırımına araç parkedilmesin otoparklar kullanılsın diye mecburi istikamet otoparkları gösteren belediyelere ne diyorsunuz acaba? Her mahallede yeterli ve uygun ücretli otoparklar var ya hani; var mı bir sözünüz? Otopark kapasitesi belli mahallelerdeki araç sayısı kaç acaba? Herkes için bırakın ücretini yeterli düzeyde mi acaba? Mesela Arifiye mah. Ikieylül M. K. Atatürk caddesi arasında otopark var mı acaba? Ayrıca kaldırım düzenleme parası kimin cebinden çıkıyor? 3 - 5 otopark çalışsın diye milleti kepaze edenlere de lafınız var mı? Bir de otoparklar boş diye açıklama yapan vardı? Hepsini düşünün bir kez daha sonra tekrar konuşun!

6 3 Cevap Yaz
Yav

Çok boş konuşuyosun çook, Atatürk caddesi ile ikieylül caddesi arasında, Reşadiye esnafı sokak aşevi nin üstü komple otopark. Birde yok demişsin, pes valla. Bişeyleri iddaa etmeden önce araştırma yapmak yararına olur. Aksi halde atıp tutmaktan, yalan beyandan ileriye gidemezsin, işte böyle rezil olursun kardeş. Az sabredin millet bahçesi otoparkı olacak ya daha ne istiyorsun ki ?

0 1
Bahadır 5 Mayıs 2020 11:51

insanları trafiğin içine atıyormuş sizemi kaldı bunun tespitini yapmak ya da düşünmek orada iş yapamıyorsan iş yapabileceğin başka bir yere taşınırsın olur biter..Caddeden usulen kurgu olarak bir kadın geçirtmişler üstelik kadın cadde tarafiğininin ters yönünde tamda ortadan yürüyor garibim..

0 5 Cevap Yaz
Bıktık artık ! 4 Mayıs 2020 20:40

Bıktık be kardeşim, zaten hemen hemen her kaldırım araç işgali altında. Bari elimizdeki böyle 3 5 demirli olan yerleri koruyalım. Ne yapılmaya çalışılıyor anlamadım. Bi bu kaldırım kalmıştı araç park edilmeyen, bu kaldırımıda özel araçlara tahsis edelimde rahatlayalım. Bu kadarına pes vallahi. 3 metre yer bulan, hemen arabasını park ediyor. Neymiş beyfendinin çarşıda işi varmışta 5 dakikalığına park ediyormuş. Park parası vermek istemiyorum diyemiyorda. Arabayı sabah bırakıyor 5 dakika, akşam alıyor saatler sonra. Oh ne ala memleket kaldırım işgalide cabası

1 6 Cevap Yaz
Şaban 4 Mayıs 2020 20:27

İyi güzel de, şöyle bir düşünelim: O demirler oradan kalksa gerçekten dedikleri gibi olacak mı ? Bence kesinlikle hayır, aksine çarşı içine özel arabasıyla çıkan ve park parası vermemek için bedava park yeri arayanlara yarayacaktır. İddaa ediyorum, o demirler oradan kalksın yarın orayı otoparka çevirirler. Bundan hiç kimse şüphe etmesin, suistimal edenler çok olur..

1 7 Cevap Yaz
chn 4 Mayıs 2020 16:52

O bölgede trafik dogru dürüst yokki... Bizim vatandaşımız serbest tavuk gibi ortada dolanmasın diye konulmus bir düzenleme sanırım. buna ragmen fotolarda yol ortasında halen gezenler var.

1 16 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi