Eskişehir'de esnafa gurbetçi dopingi!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de esnafa gurbetçi dopingi!
A
a

Eskişehir yaz mevsimiyle birlikte gurbetçilerin akınına uğruyor. Gurbetçiler yaptıkları harcamalar ve yatırımlarla Eskişehir ekonomisine de katkı sağlıyor.

Sütiş Eskişehir
Yaz mevsimi dolayısıyla Türkiye binlerce gurbetçiyi ağırlıyor. Belçika’dan gelen Emirdağlı gurbetçilerin en çok tercih ettiği kentlerden biri de Eskişehir oluyor. Zira sosyal ve kültürel anlamda tüm ihtiyaca cevap veren Eskişehir gurbetçilerin ilk tercihleri arasında yer almasına sebep oluyor. Gurbetçilerin ekonomiye de büyük ölçüde katkısı oluyor. Yaptıkları harcamalar ve yatırımlarla hem esnafa can suyu oluyor, hem de ekonomiyi canlandırıyor.

ESNAFA GURBETÇİ NEFESİ
Avrupa Türkleri Kültür, Eğitim, Dayanışma ve Yardımlaşma Platformu Başkanı Sebahattin Tetik gurbetçilerin şu ana kadar yüzde 80’inin geldiğini belirterek, özellikle gayrimenkul ve altına yönelik yatırım yaptıklarını kaydetti. Tetik,  “Şu an gurbetçilerin yüzde 80’i geldi. Belçika’dan gelen yaklaşık 250 bin civarında Türk var, çoğu geldi. Gurbetçilerin tabi şehre katkısı da var. Özellikle kuyumcularda ciddi bir hareketlilik oluşturuyorlar. Altına yatırım yapıyorlar.  Tabii Eskişehir’in esnafı da memnun kalıyor. Hamamyolu’nda, Adalar’da çay bahçeleri olsun, elbise mağazaları ve özellikle eğlence sektörleri olsun gerçekten büyük katkısı var ve Eskişehir nefes alıyor. Bu durum dokuzuncu ayın sonuna kadar bu şekilde devam eder. Tabi altının yanı sıra gurbetçilerin gayrimenkule de yatırımları oluyor. Her gelen bir ev alıyor. Genellikle Emek Mahallesi’ni seçiyorlar. Fakat şimdilerde merkeze doğru da inmeye başladılar. Eskişehir şimdiden sonra daha kalabalık olacak. Bütün gurbetçiler Eskişehir’de olacak. Gurbetçiler Eskişehir’i seviyorlar çünkü burası tam bir Avrupa şehri ve insanlar hem gündüz hem de gece saatlerinde diledikleri gibi eğlenebiliyor. Eskişehir esnafımız da gurbetçilerimiz sayesinde nefes alıyor.
Kaynak : Şener Çetin
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Vatandaş 26 Temmuz 2022 23:02

Hani esnaf para kazanmıyor Du hani esnaf kan ağlıyordu. Kaldıki gelenlerde yerli turist yani demekki ekonomide sıkıntı yok.

0 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi