Eskişehir'de esnaf dertli: Sermayemiz enflasyona ezildi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de esnaf dertli: Sermayemiz enflasyona ezildi
A
a

Esnafın da sanayici gibi finansmana ulaşmada sıkıntı yaşadığını söyleyen Eskişehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, “Plasmanların yetersiz geldiğinden dolayı sıra iyice çoğalmaya başladı. Sermayelerimiz enflasyon karşısında ezilmiş durumda. Esnaf kredilere mutlaka ulaşmak zorunda” dedi.

Sütiş Eskişehir
Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı esnafa 100 bin liralık kredi desteğine yoğun talep olduğunu söyledi. “Yoğun talepten ötürü Eskişehir’deki her iki kooperatifimize de büyük bir miktarda bekleyen üyelerimiz var” diyen Birsen, “Kooperemizin birinde 400-450, diğerinde 300-350 esnaf ve sanatkarımız kredi alabilmek için bekliyorlar. Plasmanların yetersiz geldiğinden dolayı sıra iyice çoğalmaya başladı. Bir an önce esnaf ve sanatkarlarımızın krediye ulaşabilmesi için plasmanlarımızın artırılarak para akışının hızlandırılıp sırada bekleyen üyelerimizin krediye taleplerinin bir an önce karşılanabilmesi gerekmektedir. Esnaflarımız bugünlerde gerçekten krediye ihtiyaç duymakta. Piyasadaki istikrarsızlıklardan oluşan fiyat artışları nedeniyle bugün sattığı malı yarın aynı fiyattan rafa koyamıyor. Sermayelerimiz enflasyon karşısında ezilmiş durumda. Bunu karşılayabilmek için bu kredilere mutlaka ulaşmak zorunda. Biraz daha hükümetimizin plasmanları artırarak müracaatları bir an önce sonuca kavuşturması gerektiğine inanıyoruz” diye konuştu.

‘KIDEM TAZMİNATI FONU OLUŞTURULMALI’
Kıdem tazminatlarının hem esnafa hem de sanayiciye büyük bir yük getirdiğin dile getiren Birsen, kıdem tazminatı fonun devlet tarafından oluşturulması gerektiğini ifade etti. Kıdem tazminatı yükünün işverenin üzerinden alınmasının daha doğru olacağını söyleyen Birsen, oluşturulacak fona az miktarla ödenme yapılarak hem çalışanın hem de işverenin kendini daha güvende hissettireceğini ve kıdem tazminatlarının devlet garantisi altına alınacağını kaydetti.

EYT ESNAFI DA ETKİLEYECEK
EYT düzenlemesine de değinen Birsen, “EYT esnafımızı da etkileyecek. Bu anlamda esnaf ve sanatkarın karşılaşacağı sorunların bir an önce çözülmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu çözümlere kavuşturulduğunda işverenlerimizin de bu yük altında ezilmemesi ve yanında çalışan kişi sayılarını azaltmaması açısından önem taşıyacaktır. İnşallah bu problemlerimizin kısa sürede çözülmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak : MELTEM KARAKAŞ
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Bülent 12 Kasım 2022 17:54

Neden acaba?

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi