Eskişehir'de esnaf çaresiz!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de esnaf çaresiz!
A
a

Eskişehir esnafı çok büyük sıkıntıda... Koronavirüs vatandaşların sağlığını etkilediği kadar esnafı da ekonomik olarak çıkmaza soktu. Pazar gününden bu yana satış yapamadıklarını söyleyen esnaf yetkililerden yardım bekliyor. Esnaf, “Biz para istemiyoruz devletten. Sadece üç aylığına ödemelerimiz ertelensin” diyor

Sütiş Eskişehir
Eskişehir'de koronavirüs esnafı da vuruyor.. .Yeni tip koronavirüs vatandaşların sağlığını etkilediği kadar esnafı da ekonomik olarak çıkmaza soktu. Pazar gününden bu yana satış yapamadıklarını söyleyen Hamamyolu Caddesi esnaf temsilcisi Akın Yüksel, virüsten ekonomik anlamda ciddi boyutta etkilendiklerini belirtti. Ödemelerini yapamadıklarını anlatan Yüksel, “Bizim kiralarımız, ödemelerimiz, elektrik, su, doğalgaz hepsi durmuş durumda. Şu an çarşıda en az kira 7 bin ile 20 bin arasında değişiyor. OHAL’inizi kendiniz yapın deniyor ama nasıl yapalım? Durmadan devam eden ödemelerimiz var. Çek, senet bunların hepsi üst üste biriktiği zaman öteleme, erteleme de çözüm değil. Günlük çalışan insanlar ne yapsın? Sıkıntı çok büyük. Kredi paketi açıklandı. Birçok arkadaşımızın çeki yazıldı. Biz zaten pazar gününden bu yana iş yapamıyoruz. Topladığımız para ile sadece ekmek ve su alabiliriz. Biz mecbur dükkânları açmak zorundayız, dışarı çıkmak zorundayız. Devlet yetkilileri esnafı da düşünsün. Biz ne yiyelim ne içelim. En azından 10 gün sokağa çıkma yasağı gelsin. Ramazana kadar bu sorun çözülsün” diye konuştu.

ÖDEMELER ERTELENSİN

Esnafın çıkmazda olduğuna dikkat çeken Mehmet Kerenciler ise, “Şu anda OHAL’inizi kendiniz yaratın diyorlar. Yaratacağız da bizim çekimiz, senedimiz, banka, sigorta, vergi ödemelerimiz var. Nisan ayından itibaren ötelenecek deniyor ama biz bu ay da ödemeyeceğiz. Dükkânlarımızı açmak zorundayız. Hiç bir mülk sahibi arayıp kiranızı bu ay ödemeyin demedi. Ben dükkânı açıyorum ama yanımdakiler de işsiz kalmasın istiyorum. Üç ay çeklerin, senetlerin, banka kredileri ve kredi kartlarının ödemeleri durdurulsun. Biz devletten para istemiyoruz. Bizim üç aylığına ödemelerimiz ertelensin” şeklinde konuştu.


 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi