Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehir'de engellilere müjdeli haber!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de engellilere müjdeli haber!
A
a

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 Aralık Engeliler Günü dolayısıyla düzenlenen yemekte konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, “İmkanlar büyüdükçe hizmetler daha da genişleyecek. Onlar için yeni projeler üretiyoruz. Mali imkanlarımız arttığı an yapacağız” dedi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir haberleri: 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından Anemon Otel’de yemek düzenledi. Aileleriyle birlikte yemeğe katılan özel bireyler, ritim grubunun çaldığı müziklerle ve Mesut Girgin’in söylediği şarkılarla doyasıya eğlendi.

TEŞVİK EDİYORSUNUZ

yemekte konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, “Engelsiz sözcüğünü kullanırken doğru bir söz söylediğimizi düşünüyoruz. Eskişehir’i engelsiz şehir yapma gayretlerimiz sizlerin verdiği cesaretle devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi olarak hem özel gereksinimli yavrularımızın ihtiyaçlarını karşılamak, onları engelsiz bir şehirde yetiştirebilmenin gayreti içerisindeyiz. Sizler, aileleriniz ve dernekler bizi teşvik ediyor” dedi.

ESKİŞEHİR'E YENİ TESİS MÜJDESİ

Belediye olarak verdikleri hizmetleri sıralayan Büyükerşen, “Engelsiz vatandaşlarımıza siz engelli değilsiniz duygusunu verebilmek için engelsiz servislerimiz var. Sizi istediğiniz yere, çocuklarınızı eğitim aldıkları okula götürüyoruz. Ayrıca Avantaj Taksi uygulamamız var. O da sıkıntıda olan çeşitli engellerle şehir dolaşamayanlar için hizmet veriyor. Bu yıl hizmete başlayan Avantaj Taksi 800 engelli vatandaşımıza hizmet verdi. Engellilerin özel istekleri doğrultusunda kendilerine özel servisler de sağlıyoruz. Kişisel bakım hizmeti veriyoruz. Evde hareketsiz yatanlara gerek banyoları gerek kuaför hizmetleri veriliyor. Zihinsel engellilere gündüz bakım evimiz var. Yeni yapılan emniyet müdürlüğünün karşısına daha büyük bir tesis inşa edeceğiz. Özellikle alzheimer ve zihinsel engelli yakını olan ve iyileşmesi mümkün olmayanların aileleri onlara bağımlı yaşamak zorunda. Onları sıkıntılı durumdan kurtarmak için hizmet veriyor. İmkanlar büyüdükçe hizmetler daha da genişleyecek. Onlar için yeni projeler üretiyoruz. Mali imkanlarımız arttığı an yapacağız” diye konuştu.

HER ZAMAN YANINIZDAYIZ

Zihinsel Engelli çocukların gündüz bakım evinde çok güzel işlere imza attığını vurgulayan Büyükerşen, “Gündüz bakım evinde tasarım atölyesi düzenliyoruz. Çok güzel oyuncak, tablo, bebek yapıyor. Bunların hepsinin piyasada karşılığı olan şeyler. O öğretilere de devam edeceğiz. Erişilebilir şirketleri destekliyoruz. Olaya sadece baştan sağma yardım gözüyle bakmak yerine ilimizde engeli olan yurttaşlarımıza mutlu olacakları desteği vereceğimizi bilmelerini isterim. Büyükşehir belediyesi tüm kadrolarıyla her zaman yanınızda ve arkanızdayız” ifadelerini kullandı.
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
hee 2 Aralık 2019 17:16

heeee valla'''' mali imkanlarım artarsa , bütün rüyalarımı gerçekleştiririm ''''inanasım geldide

0 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi