Eskişehir'de endişe veren artış

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de endişe veren artış
A
a

Eskişehir'de yılan ölümlerinin artması vatandaşları tedirgin etmeye başladı.

Sütiş Eskişehir

Eskişehir haberleri

Havaların ısınması ile birlikte kırsal kesimlerde ortaya çıkan yılanların sayısı artmaya başladı. Geçtiğimiz haftalarda ana yola çıktığı anda araçların ezmesi ile ölen yılanın bulunduğu yerde bir yılan daha görüldü. Aynı yerde ikinci bir yılanın görünmesi ise o bölgede yaşayan vatandaşların kafasında soru işareti oluşturdu.

Yılanların zarar verip vermediği konusunda tedirgin olan bölge sakinleri ise aynı yol üzerinde bir çok yılanın araçlar sebebiyle öldüğünü dile getirdi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Alp 26 Mayıs 2020 13:01

İleri ülkeler yabani hayvanlar kullansın diye, onların çokça yaşadığı yerlerde otoyolların altına belirli aralıklarla menfezler yapar. Hayvanlarda bu tünelleri kullanarak yolun karşısına geçerler.

0 2 Cevap Yaz
Tayfuna soru ? 26 Mayıs 2020 11:12

Yani Allahın can verdiği yılan zehirsiz olursa yaşama hakkı var, zehirli olursa yaşama hakkı yok. Düşünce yapın bu mu ? İlla ki zararlarıda var bu hayvanların, bu inkâr edilemez ama araba sürerken aaa yılan gördüm hemen ezmeliyim, nasıl olsa zehirli, diye düşünenin ahirette vay haline. Allah buyuruyor ki; Merhamet göstermeyene, merhamet gösterilmez. Ezmeyin kardeşim, zehirli yılanda olsa ezmeyin haşa onların canını vermiş gibi caninı almaya çalışmanın ahirette bedeli var. Belki o bedel bu dünyadan göçmeden bile ödetilir size ( mesela yaşlılıkta felç gelmesi gibi ) Ama merhamet duygusunuda küçümseyen insanlar bilmiyorum bu dediklerimden ders çıkarır mı ?

2 7 Cevap Yaz
Kemal uşaklıgil 26 Mayıs 2020 00:14

Böyle birşey olabilir mi ya, madem yolda yılan gördün sür arabayı uçuruma doğru niye eziyorsun yılanı hiçmi içinde hayvan sevgisi yok, hayvancılar ayaklanın.

3 3 Cevap Yaz
Can

Kinayeci kemal bey, anadoluda bir laf var bilirmisin ? Senin ki canda benim ki patlıcan mı ?, diye. Senin ki canda bu hayvanların ki can değil mi ? Sırf insani vasıflar taşımıyor diye, bir hayvana ölürse ölür gözüyle bakmak bencilliğin bağnazlığa dönüşmüş halidir. Bu hayvan sevgisinden öte, senden başka canlara olan saygıyı gerektirir. Bazı şeyleri hayvanseverler üzerinden genelleyip, at gözlüğüyle bakmayı ne zaman bırakacaksınız ? Allah kimseyi sevdiklerinin canıyla imtihan etmesin ama, olaya şu yönden bakın; bir yakinınız bu ehliyeti kasaptan alanlar yüzünden arabayla eziliyor ve CANını teslim ediyor. Ne düşünürsünüz böyle bir olayda ? Kinaye ile yaklaştığınız hayvanseverlerik ayrı, başka canlara saygı duymak ayrıdır. İkisini birbirine katıp güya kinaye yapmışsınız. Sorduğum soruyu bir düşünün, o halde bizlerede birileri İnsansever diyebilir mi ?

2 2
Kemal uşaklıgil

Kinayesiz can bey hayvanlara keyfi eziyet verenin elini senden önce ben kırarım sen rahat ol, kişi hem hayvancıyım deyip hemde hayvansal ürün kullanıyorsa SAHTEKARDIR ki Türkiyedeki hayvanlarıcıların %99 u böyle ama hayvancıyım diyen vatandaş vegandır bir yere kadar tamam gerçi sadece bitkisel bile beslensen bitkinin de canı var onun hayatını niye elinden alıyorsun dimi bu hayvancılar köfteleri lüp lüp yutarlar ama kedi köpek edebiyatı paçalardan akar ben artık bu güruhtan tiksindim, kuş gribi hastalığı çıkınca potansiyel tehlike arz eden tavuklar itlaf edildi nerdeydi o zaman bu hayvancılar biri çıksın söylesin, sokak köpekleri de potansiyel tehlikedir durum müsaitse barınakta bakılır değilse tıpkı tavuklar gibi itlaf edilir, burda kaç tane çocuk saldırıya uğradı hatta biri kaçmaya çalışırken 5 metrelik duvardan aşağı düştü aylarca tedavi gördü çocuk, bunun hesabını kim verecek saçmalamanın alemi yok gereksiz duyar kasmayın, benim evde 2 tane kedim var asıl ben hayvanseverim.

0 1
Es26 25 Mayıs 2020 20:12

Habere bak ya hey Allahım yazacak birşey bulamiyormusunuz havalar ısındı yılanlar uyandı olay bu.

4 11 Cevap Yaz
Sadece yılan değil 25 Mayıs 2020 19:19

Çoğunlukta kedi, olmak üzere kaplumbağa, kirpi gibi hayvanlarda ehliyeti bakkaldan alan, koskoca yolu kendine tahsisli sanan ve bakar kör olan vicdansızlar tarafından eziliyor. Buna kim dur diyecek acaba ? Şahsi kanaatim ehliyet almak epey zorlaşmalı, ehliyeti olanlar ise 2 ayda bir kapsamlı görme, duyma ve refleks testine girmeli. Testten geçemeyenin ehliyeti 6 aylık iptal edilmeli, şehir içi hız limitleri düşürülmeli, denetimler sıklaşmalı ve kasisler çoğaltılmalı. Yarım saat sürüş, 2 kez geri park ve birkaç kez yapılan sinavlarla peynir ekmek gibi ehliyet verilmemeli

9 11 Cevap Yaz
iso

ölüm lazım ölümmm

4 1
Tayfun 🌀

Zehirli yılana bile acıyorsan vay senin haline.İnsanlar ölüyor bunlar yüzünden sen hala yazık diyorsun.Yolda köpek var diye ölen kaç insan tanıyorum.Her zaman da acıma olmaz.kedi veya köpek olabilir ama yılan yani.Yolda görüp sevmiyoruz herhalde bu hayvanı biraz akıllı ol ya.Evde dura dura merhamet duygun gelişti herhalde?

9 5
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi