Eskişehir'de endişe veren artış!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de endişe veren artış!
A
a

Eskişehir'de koronavirüs salgını birçok iş yerinin kapanmasına hatta satışa çıkarılmasına neden oldu. Boşaltılan iş yerleri ile konutlar kiralık ve satılık ilanları ile donatıldı.

Sütiş Eskişehir

Eskişehir haberleri

Virüs salgınının neden olduğu olumsuzluklara her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Tüm dünyada etkisini sürdüren ve her gün yüzlerce kişinin ölümüne neden olan korona virüsü salgını işyerleri, fabrikalar, imalathaneler ve bunun gibi birçok işletmenin kapısına kilit vurdurdu. Çalışanlarının ve halkın sağlığı açısından ekmek teknelerini kapatan binlerce esnaf, tüccar ve sanayici ayakta durabilmek için adeta direnirken, boşaltılan dükkânlar satılık veya kiralık ilanlar ile donatıldı.

İstikbal'in haberine göre, korona virüsü salgın tehlikesinin devam ettiği, sokak kısıtlama ve yasaklarının peş peşe yaşandığı bugünlerde Eskişehir’de boşaltılan işyerlerinde de beklenmedik bir artışın yaşanıyor. Yaklaşık 2 ay önce işyerlerindeki faaliyeti durdurmak zorunda kaldığını belirten esnaf “Virüs salgını tedbirleri kapsamında dükkânlarımız kapatmak zorunda kaldık.2 aydır kiralarımız güçlükle ödeyebiliyoruz. Para kazanamayınca son çare olarak kapıya kilit vuruyoruz. Çarşı merkezi başta olmak üzere boşaltılan işyerleri sayısına her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor.

Dükkân sahipleri, kira günü öncesi telefon ile arayarak yatırmamızı istiyor. Birçoğumuz aldıkları kredi ile kirasını ödemeye çalışıyor. Kira bedelleri, vergi borçları yüzünden çok sıkıntılı bir süreç yaşamaktayız. Önümüz bayram,tam iş yapacağımız bugünlerde dükkanlarımız kapalı.Zaten alış veriş durma noktasına geldi.Vatandaş ağırlığı gıda maddelerine veriyor.Kahvehaneler,lokanta gibi işletmelere satış için izin verilmedi.Fabrikalarda üretim durma noktasına geldi.Artık eski günlerdeki gibi iş beklemiyoruz.Son çare olarak ekmek teknelerimizi kapatmak oluyor” şeklinde dert yandılar.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Pollyanna 27 Mayıs 2020 13:17

Ekonomi istediği kadar batsın, biz hep iyi der kendimizi kandırırsak, gül gibi yaşar gideriz. Önemli olan ekonomi falan değil, kendimizi kandırabilmek, sorun yokmuş gibi yaşamak ve mutlu olmak. Boşuna "cahillik mutluluktur" dememişler. Ne olacak arkadaş, tencereye taş koy kaynat. Bu da mı zor? (Bu yazı ağır ironi içermektedir.)

0 0 Cevap Yaz
Blntt...... 15 Mayıs 2020 11:19

DOLAR' ı ,EKONOMİ' yi ,TÜİK'i ,HUKUK'u ,GAZETECİ' leri ,MUHALEFET' i ,STK ları ,DANIŞTAY' ı ,SAYIŞTAY'ı ,TUBİTAK 'ı ,MERKEZ BANKASI 'nı YARGI'yı,EĞİTİM'i;SAĞLIĞI,....MİLLETİ... Baskıla Bu Zamana Kadar Hep Teğet Geçecek,Teğet Geçecek..Valla Bu Sefer EKOMOMİK Kriz Teğet Falan Değil ,Teğetle Birlikte Sinüs,Kosünüs,Tanjan,Kotanjanla Hepimizi Delip Geçecek Gibi.........

6 14 Cevap Yaz
Hayat mücadele 15 Mayıs 2020 10:13

Allah kimseyi kimsenin insafına bırakmasın, hiç kimse kimsenin gözünün yaşına bakmıyor. Hani bütün esnaflara devlet desteği vardı ? Hani kira destekleri ? Hepsi yalan dolan vallahi. Esnaf bankaya gider borç ötelemeye, banka tabi ki beyfendi öteleriz ama yeterki uygulayacağımız sütun gibi faizlere ses çıkartmayın diyor. Devlet diyor kamu bankalarından destek kredisi var, buda yalan bu faizle verilen destek kredileride çok ağır koşullarla veriyorlar herkese değil tabi, o da en fazla 10 bin tl. Esnafta bu kadar kendisini düşünen hükümete ilk seçimde sandıkta bir güzellik yapmalı artık...

5 16 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi