Eskişehir'de emekliler mutsuz: Hayattan tasarruf yapıyoruz...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de emekliler mutsuz: Hayattan tasarruf yapıyoruz...
A
a

Emeklilere yapılan zam oranı geçtiğimiz günlerde belli oldu. Zammın yetersiz olduğunu ve geçinemediklerini söyleyen emekli vatandaşlar, “Çoluk çocuk yardım etmese açız. Allahtan çoluğumuz çocuğumuz var da ayakta durmaya çalışıyoruz” dedi

Sütiş Eskişehir
Emeklilere yapılan zam oranı geçtiğimiz günlerde belli oldu. Zammın yetersiz olduğunu ve geçinemediklerini söyleyen emekli vatandaşlar, “Çoluk çocuk yardım etmese açız. Allahtan çoluğumuz çocuğumuz var da ayakta durmaya çalışıyoruz” dedi.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon rakamları haziran ayında yüzde 1,94 olarak gerçekleşti. Yıllık enflasyon ise 17,53 oldu. 6 aylık enflasyon yüzde 8,45 olarak belirlendi. Böylece memur, memur emeklisi, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin yılın ikinci yarısı için enflasyon farkı nedeniyle zam oranı da belli oldu. Memur emeklileri temmuz ayında maaşlarına yüzde 5,45 enflasyon farkı alırken, SSK ve Bağ-Kur emeklisinin zam oranı ise 6 aylık enflasyon olan yüzde 8,45 olacak.

HAYATTAN TASARRUF
Emekli maaşlarına yapılan zammın yetersiz olduğunu söyleyen emekliler, geçtiğimiz günlerde elektrik ve doğalgaza gelen yüzde 12’lik ve yüzde 15’lik zamla maaşlarının eridiğini belirtti. Hayattan tasarruf yaparak yaşamaya çalıştıklarını anlatan emekli vatandaşlar, “Daha birkaç gün önce doğalgaza 12, elektriğe yüzde 15 zam yapıldı. Bana verdiğinin iki mislini daha vermeden aldı” diye konuştu.

Azmi Barut
“Yeterli olmasına imkan var mı? Daha birkaç gün önce doğalgaza 12, elektriğe yüzde 15 zam yapıldı. Bana verdiğinin iki mislini daha vermeden aldı. Bundan sonra ocak ayına gelecek zamları düşün. Ne yapacak emekliler?”

Gürol Erkan
“Yetersiz. Aldığım 2 bin 500 lira para. Bununla nasıl geçineceğim? Ev kirası var, pazara gidiyorsun 10 liradan aşağı bir şey yok. Akşam gitsinler baksınlar, millet artıkları toplamaya başladı. Kendilerine gelince yapıyorlar. Vatandaşa gelince sürünsün dursun.”

Ahmet Sipahioğlu
“Elimdeki çikolatayı 4 liraya aldım. Yeterli olabilir mi? Bence emeklilere kıyıyorlar. Hiç yeterli değil. Emekliler öbür tarafta rahat edecekler. Burada sıkıntı var. Neyden tasarruf edelim daha. Hayattan tasarruf yapıyoruz zaten. Yüzde 50 zam yapılmalıydı. Bu zam değil, milleti aldatmaca.”

Mehmet Uçak
“Emekli maaşına zam gelmeden yaptıkları zamla onları alıp götürdüler. Emekli perişan, aç, sefil. Kendilerine geldi mi yüzde 28,38 zam. Emekliye gelince yüzde 8. Açlığa mahkûm ediyorlar. Geçinemiyoruz. Çoluk çocuk yardım etmese açız. Allahtan çoluğumuz çocuğumuz var da ayakta durmaya çalışıyoruz.”

Emekli bir vatandaş
“Yetersiz tabi ki. Enflasyona göre bir şey değil bu zam. Ama kabul etmek zorundayız. En az yüzde 20, 30 yapılmalıydı. Bir şey verilmedi emekliye. Geçinmek zor. Yorganımıza göre ayağımızı uzatacağız. Söküğümüzü dikeceğiz, ayakkabımızı dikeceğiz. Başka yapacağız bir şeyimiz yok.”
 
Kaynak : Meltem Karakaş Kaya
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
yirmialtı 8 Temmuz 2021 18:08

MERAK ETMEYİN EY EMEKLİLER KK GELECEK HEPİNİZİN YÜZÜ GÜLECEK

3 1 Cevap Yaz
Vural 8 Temmuz 2021 16:47

Elbette istisna vardır ama emekli olup ev sahibi olamayan kişi önce kendine baksın.

2 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi