Eskişehir'de emekliler "gerçek zam" istiyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de emekliler "gerçek zam" istiyor!
A
a

Emeklilerin geçinemediğini ve temmuz ayında ciddi bir zam yapılmasını beklediklerini söyleyen DİSK Emekli Sen Eskişehir Şube Başkanı Suat Başaraner, “Emekli maaşlarının çoğu asgari ücretin altında hatta açlık sınırının altında kaldı” dedi.

Sütiş Eskişehir
Emeklilerin geçinemediğini ve temmuz ayında ciddi bir zam yapılmasını beklediklerini söyleyen DİSK Emekli Sen Eskişehir Şube Başkanı Suat Başaraner, “Emekli maaşlarının çoğu asgari ücretin altında hatta açlık sınırının altında kaldı” dedi.
Hayat pahalılığı nedeniyle toplumun birçok kesiminde olduğu gibi emeklilerin de ekonomik sıkıntılar yaşadığını söyleyen DİSK Emekli Sen Eskişehir Şube Başkanı Suat Başaraner, temmuz ayında gerçek bir zam beklediklerini fakat zamdan önce hayat pahalılığının önüne geçilmesi gerektiğini belirtti. Alım gücünün her geçen gün düştüğüne dikkat çeken Başaraner, “Biz insan onuruna yakışan bir maaş istiyoruz. 4 kişilik bir ailenin rahatça geçinebileceği bir maaş istiyoruz” diye konuştu.

PİYASADAKİ ZAM YAĞMURU DURSUN
Emekli maaşlarının açlık ve yoksulluk sınırının altında kaldığını belirten Başaraner, “Her sene ocak ve temmuz ayından önce TÜİK cambazlığını yapıyor ve enflasyonu düşük gösteriyor. Düşük gösterince de maaşlara yapılan zamlar çok düşük kalıyor. Ocak ayında yapılan zam hiçbir işe yaramadı. Diğer her şeye gelen zamların altında kaldı maaş zammı. Biz öncelikle piyasadaki bu zam yağmurunun durmasını bekliyoruz. Biz insan onuruna yakışan bir maaş istiyoruz. 4 kişilik bir ailenin rahatça geçinebileceği bir maaş istiyoruz. Sana 10 bin lira maaş versin. Ekmeği 10 lira yaparsa o maaşın hiçbir anlamı kalmıyor. Önemli olan maaşın miktarı, rakamı değil alım gücü. Emekli maaşlarının çoğu asgari ücretin altında hatta açlık sınırının altında kaldı. Bizim yüzde 70’i açlık sınırının altında, yüzde 90’ını da yoksulluk sınırının altında emeklilerin. Bunu duymak başka, yaşamak başka. Emekliler geçinemiyor. Bunun bilimsel bir izahı yok sanırım. Emekli maaşının 10 bin liranın altında olmaması lazım. Kiralar, çarşıda pazarda fiyatlar ortada” ifadelerini kullandı.

 
Kaynak : Meltem Karakaş
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Mustafa 30 Mayıs 2022 14:43

Yapılsa ne olacak genede size yaranamayan bir iktidar

0 0 Cevap Yaz
Fd 27 Mayıs 2022 22:00

Gençler söyledigi zaman cep telefonu göster diyordunuz noldu şimdi size cok bile

0 0 Cevap Yaz
Okur 27 Mayıs 2022 12:09

Bu ülkede emekliden doktordan memurdan başka insan yokmu acaba hep siz zam istiyorsunuz. Devlet imkanlarına göre veriyor siz de tasarruf edin hiç olmayan napsın işçi kiracı napsın ayıp yahu.

1 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi