Eskişehir'de elektrikleri her gün kesiliyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de elektrikleri her gün kesiliyor
A
a

Eskişehir'in Sivrihisar Zeyköyü’nde her gün elektrik kesintisi yaşayan vatandaşlar CHP’lilere dert yandı: “Elektriğimiz sürekli kesiliyor, telefonlarımız çekmiyor! Mahrumiyet bölgesi olduk”

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ve beraberindeki parti örgütü Sivrihisar’da elektrik kesintileri yaşayan mahalleleri ziyaret etti. Sivrihisar’ın Zeyköyü Mahallesi’nde sürekli yaşanan elektrik kesintilerinden şikayetçi olan Mahalle Muhtarı Sabahattin Kartaler, “Köyde her gün elektriklerimiz kesiliyor. Bir saat, iki saat gelmiyor. Elektrik telleri kopuk, direkler sıkıntılı, trofamız çökmek üzere. Köyde iki kişi aynı anda yüksek elektrik gerektiren işler yapamıyor. Yanımdaki komşu kaynak yapsın ben ahırdaki ineğimi sağamıyorum elektrikler kesiliyor. Telefonlarımız çekmiyor. Mahrumiyet bölgesi olduk” dedi. Köylüleri dinleyen Çakırözer ise, “Vatandaşlarımıza elektrik faturalarını göndermesini biliyorlar ama elektrik kesintilerine karşı önlem almıyorlar. Yatırım yapmıyorlar” dedi. Çakırözer, köylerde yaşanan elektrik kesintileri ile ilçelerdeki talepleri Meclis gündemine taşıyarak, sorunlara çözüm istedi.

“HER GÜN ELEKTRİK KESİNTİSİ YAŞIYORUZ”
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, parti örgütü ile Eskişehir’in ilçelerinde vatandaşları dinlemeye devam ediyor. Çakırözer ve beraberindeki heyet Sivrihisar ilçesinde gerçekleştirdiği köy ziyaretlerinde vatandaşlar her gün yaşanan elektrik kesintileri ile telefonların çekmemesinden dert yandı.

“TELEFONLAR ÇEKMİYOR, 6 KİLOMETRE UZAKTAKİ KOMŞU KÖYE GİDİYORUZ”
Sivrihisar’ın Zeyköyü Mahallesinde yurttaşlar sürekli yaşanan elektrik kesintilerine isyan ederken, Mahalle Muhtarı Sabahattin Kartaler, “Köyümüz yazın 150 hane. Elektriklerimiz sürekli kesiliyor. Şu an iki saattir köyde elektrik yok. Günlük bir saat, iki saat elektrik kesintisi yaşıyoruz. Beyaz eşyalar bozuluyor. Elektrik telleri, direkler eski, sıkıntılı. Trofa çökmek üzere.  Yanımdaki komşu kaynak yapsın ben ahırdaki ineğimi sağamıyorum, elektrikler kesiliyor. İki kişi aynı anda kaynak ya da ağır elektrik gerektiren işler yapamıyor. Yatırım yapmıyorlar. Telefonlarımız da çekmiyor. 6 kilometre uzaklıktaki Dümrek’e ya da yüksek tepelere gidip telefonla konuşabiliyoruz. Mahrumiyet bölgesi olduk” dedi.

TALEPLERİ MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI
Mahalle muhtarı ile köylüleri dinleyen Çakırözer ise, “Elektrik faturalarını göndermeyi biliyorlar ama köylere kesintisiz elektrik hizmeti vermiyorlar. Yatırım yapmıyorlar. Vatandaşlarımız mağdur ediliyor” dedi. Çakırözer ziyaretleri sonrasında elektrik kesintilerinden, tarım ve hayvancılıkta yaşanan sıkıntılara ilçelerde ve köylerde yurttaşların yaşadığı sıkıntıları Meclis gündemine taşıdı.
Mihalgazi, Sarıcakaya, Mihallıçcık, Günyüzü, Sivrihisar, Beylikova, İnönü ilçelerinde yurttaşların yaşadığı sorunları Meclis’te sıralayan Çakırözer şöyle konuştu:
 “Cumhuriyet Halk Partisi olarak haftalardır Eskişehir'imizin köylerinde hemşehrilerimizle buluşuyoruz. İktidarın beceriksiz politikaları tarım ve hayvancılığı yok ediyor. İşte süt diyarı Beylikova'mız, Okçu köyünde hayvanı olan sadece 1 kişi kalmış. Saman fiyatının, yemdeki artışın üstesinden gelemiyor kimse. Köylü artık parayla süt, yoğurt alır hâle gelmiş.

“MERALARINA GÖZ DİKENLERLE MÜCADELE VERİYORLAR”
Anadolu’nun sebze deposu Sarıcakaya ve Mihalgazi'de üreticilerimiz, sebze hallerindeki esnafımız; kasa taşıyan, sebze yıkayan emekçilerimiz ‘Kumar oynar gibi sebze ekiyoruz, kaç liraya satacağımızı bilmeden ekiyoruz’diyor. Sarıcakaya Düzköy'de çiftçi kadınlarımız ‘Mazota, gübreye, fideye çalışıyoruz; çiftçiliği bitirdiler. Çiftçi biterse Türkiye biter’ diyor. Mihalgazi Bozaniç ve Ilıcada; Mihallıççık Sekiören, Narlı, Saray, Ahurözü, Dümrek, Diközü, Ahur köyde çiftçi ayakta kalma mücadelesi veriyor, Sazak'ta da meralarına göz diken devlete karşı mücadele veriyor.

FATURA VAR, HİZMET YOK
Sivrihisar Sarıkavak, Elcik, Zey, Karkın, Memik köylerimizin çoğunda telefon çekmiyor, internet yok. Zey'de vatandaşlarımız elektrik hizmeti alamıyor, seslerini duyan yok. Ama her ay yüzlerce liralık fatura gönderiyorlar. Yıllanmış elektrik trofası yıkılmasın diye taşla tututruruluyor.”

“PANCAR ÜRETİCİLERİ DEVLETE KÜSTÜRÜLMÜŞ”
Çakırözer, bölgenin poları en yüksek şeker pancarının yetiştirildiği Günyüzü bölgesinde de çiftçilerin devlete küstürüldüğünü söyleyerek, şöyle konuştu:
“Türkiye’nin poları en yüksek bölgelerinden Kavuncu’da şeker pancarı çiftçimiz devletin kendi fabrikasına küstürülmüş. Buradan haykırıyoruz: köylerimizde  çiftçiyi toprağa küstüren, hayvancılığı bitiren ürettikçe kaybettiren bu düzeni değiştireceğiz! Üretenin alın terinin karşığılını aldığı millet iktidarını kuracağız!” 

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Bıktık 17 Kasım 2022 14:39

Elektrik ve doğalgaz kafaya göre takılıyor. Cimere şikayet ediyorum cevap verilmiyor

2 0 Cevap Yaz
Tatar 17 Kasım 2022 13:14

Köylüyü bitirdiler ben başka birşey demem

2 0 Cevap Yaz
Okur 17 Kasım 2022 11:45

Faturaları ödüyor mu herkes ondan dolayı kesik olabilirmi.

2 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi