Eskişehir'de elektrik zammı protestosu

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de elektrik zammı protestosu
A
a

Sol Parti üyeleri Zorlu Elektrik hizmet binası önünde bir araya gelerek elektriğe gelen zammı protesto etti. İl Başkanı Hüseyin Öztürk, enerji şirketleri bugün kamulaştırılsa 100 TL olan elektrik faturası 25 TL'ye düşecektir” dedi

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Sol Parti üyeleri Zorlu Elektrik hizmet binası önünde bir araya gelerek elektriğe gelen zammı protesto etti. İl Başkanı Hüseyin Öztürk, enerji şirketleri bugün kamulaştırılsa 100 TL olan elektrik faturası 25 TL'ye düşecektir” dedi.

Artan enerji fiyatlarına tepkiler devam ediyor. Sol Parti Eskişehir İl Başkanlığı üyeleri de elektrik faturalarına gelen zammı protesto etmek için Zorlu Elektrik hizmet binası önünde toplandı. Ülke ekonomisinde derin bir kriz yaşandığına dikkat çeken Sol Parti İl Başkanı Hüseyin Öztürk, zamların tek nedeninin enerji üretim ve dağıtımının özelleştirilmiş olması olduğunu ileri sürdü. Öztürk ayrıca enerji şirketlerinin kamulaştırılması halinde 100 liralık faturanın 25 liraya düşeceğini öne sürdü. Öztürk, “2022 itibarıyla elektriğin kilovat saatini 31.86 kuruştan satarken, enerji şirketleri halka 134.89 kuruştan satmaktadır. Yani enerji şirketleri tarafından kamu fiyatının üzerine 4.23 kat ücret konuyor. Yani enerji dağıtımı; özelleştirilmiş olmasa, kamu hizmeti olarak sunulsa 100 TL'lik fatura 25 TL'ye düşecektir. Sadece tükettiğimiz elektriğin parasını değil; şirketlere haraç kesiyorlar. Bu büyük eziyete son verilmeli, zamlar geri çekilmelidir” ifadelerini kullandı.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Seçmen 23 Ocak 2022 21:25

Sol partide neymiş yaa ne solu hangi çağda yaşıyorsunuz. Herkes kullandığı kadar fatura ödüyor zaten bu neyin kafası.

1 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi